31 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

DUÂLAR HAİTİ İÇİN

Haiti depreminin üzerinden 17 gün geçti. Ancak depremin yaraları henüz sarılamadı. Açlık ve susuzluk sorunu devam ediyor, insanlar geceyi sokaklarda geçiriyor. Can güvenliği sıfır noktasında. Başkent Port-au-Prince’de bulunan 5 adet mescitten biri olan “Tevdid”de Cuma namazını kılan Müslümanlar, Haiti için dua etti. Hutbeyi okuyan imam, Müslüman ülkelere buradaki insanlık dramına seyirci kalmayın çağrısında bulundu. Deprem bölgesinde bulunan İHH ekibi ise yaraları sarmaya çalışıyor.

Dualar Haiti için

İHH Temsilcisi Mustafa Öztürk, Haiti’den geçen bir haftalarını değerlendirdi. Öztürk, “Burada sokaklar hayalet şehir ve can güvenliği yok. Yağmacının birini hemen yanımızda vurdular ve götürdüler. Onu bekleyen ailesi ondan bir daha haber alamayacak. İnsan hayatının hiç kıymeti yok. Yanlarında arkadaşları vurulan yağmacılar bir şey olmamış gibi yağmaya devam ettiler” dedi.

Haiti depreminin üzerinden 17 gün geçti. Ancak depremin yaraları henüz sarılamadı. Açlık ve susuzluk sorunu devam ediyor, insanlar geceyi sokaklarda geçiriyor. Can güvenliği sıfır noktasında. Amerika Birleşik Devletleri depremi kendi reklâmı için kullanıyor. Ülkede Amerikan askeri çok fazla fakat yardımları sınırlı. BM’nin yardımları da yetersiz kaldı. Diğer dünya ülkelerinin de kayıtsız kalması sebebiyle Haiti’deki çaresizlik içinden çıkılmaz bir hale geldi. İHH Haiti Temsilcisi Mustafa Öztürk’ün anlattıkları ülkedeki son durumu ortaya koyuyor. Öztürk, “Burada sokaklar hayalet şehir ve can güvenliği yok. Yağmacının birini hemen yanımızda vurdular ve götürdüler. Onu bekleyen ailesi, bir daha ondan haber alamayacak. İnsan hayatının hiç kıymeti yok. Yanlarında arkadaşları vurulan yağmacılar bir şey olmamış gibi yağmaya devam ettiler” dedi.

DOKTORLAR MESCİDDE MESAİ YAPTI

Türkiye’den giden gönüllü doktorlar Ali Alemdar, Giray Yavuz ve Ali Yalçın muayene ve tedavilerine Cuma günü olması sebebiyle Tevhid mescidinde devam ettiler. Cuma namazını bu mescide kılan Müslümanlar, Haiti için dua ettiler. Hutbeyi okuyan imam, Müslüman ülkelere buradaki insanlık dramına seyirci kalmayın çağrısında bulundu.

Öztürk camide yaşananları şöyle anlattı: “Bugün Cuma olması sebebiyle doktorlarımız mesailerini Tevhid Mescidi’ne ayırdılar. Başşehir Port-au-Prince’de 5 adet mescit bulunuyor. Haiti’de 8 bin kadar Müslüman olduğu tahmin ediliyor. Haitili Müslümanlar Cuma namazında dualar ettiler. Hutbede cemaate seslenen imam diğer insanlara yardımcı olmaya devam etmelerini istedi. Sabır ve tevekkül çağrısında bulundu. İmam, hutbesinde Türkiyeli yardım kuruluşlarına da teşekkür etti.”

Haiti’de depremle birlikte iletişimin de çöktüğünü dile getiren Öztürk, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “Zor şartlar altında haber ve fotoğrafları gönderiyorum. Burada internet yok. Olan yerlerde de çok zayıf. BM binasında dahi internet problemli ve çok insan var. Bu fotoğrafları göndermek için bir kilise açtırdık. Şu an gece yarısı. Jeneratörü çalıştırdık. Buranın interneti biraz daha iyi. Ama garanti değil. Telefonda da büyük sıkıntı var. Hatlar doğu düzgün çalışmıyor.

Şimdi buradan arabayla gideceğiz. Ama her yer zifiri karanlık. Sokaklar hayalet şehir ve can güvenliği yok. Burada gündüz dahi ulaşım çok zor. Bazen saatlerce yollarda oluyoruz.”

SEDAT SERDAR

31.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DUÂLAR HAİTİ İÇİN

  Blair pişman değil ve özür dilemedi!

  Türkiye’nin Afganistan görüşü önemli

  ABD Başkanı Obama, cumhuriyetçilerle tartıştı

  Çin’e gönderilen Uygurlardan haber yok

  İsrail ve Hamas raporlarını sundu

  ABD yine füze ile vurdu: 5 ölü

  Pakistan’da saldırı: 16 kişi öldü

  Bulgaristan, parmak iziyle oy kullanacak

  İran’da iki idam

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl