31 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KOLTUĞA KİM OTURACAK?

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. BJK Cola Turka Arena'da saat 10.00'da başlayacak genel kurul, çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek.

Kongreye, yaklaşık 5,5 yıldır görevde bulunan Yıldırım Demirören ile eski yöneticilerden Murat Aksu, başkan adayı olarak girecek. Başkanlık Divanı seçiminden sonra başkan adaylarının konuşmalarının ardından, kulüp başkanı ve yönetim kurulu ile kulüpteki diğer organların seçimi için kongre üyeleri sandık başına gidecek. Genel kurula, aidatlarını yatıran 12 bin 800 üyenin katılabileceği açıklandı. Saat 10.00'da başlayacak kongrede oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Üyeler 20 sandıkta oy kullanacak. Yeni yönetim, 3 yıl boyunca görev yapacak. Başkan Demirören, dün yaptığı konuşmadı ''Beş kupayı, Fulya Projesi'ni bu yönetim kurulunda gerçekleştirdik. Bugün buradan Beşiktaş kazanarak çıkacak'' dedi.

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yıldırım Demirören'in listesinde yer alan yönetici adayları şunlar: Metin Keçeli, Erdoğan Toprak, Serdar Adalı, Ertunç Soğancıoğlu, Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Mete Düren, Doğan Küçükemre, Alaaddin Aykaç, Cengiz Zülfükaroğlu, Emin Önal, Orhan Saka, Sinan Vardar, Mehmet Soysal, Ahmet Akpınar, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Necip Sever.

MURAT AKSU'NUN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Başkan adayı Murat Aksu'nun yönetim kurulu aday listesinde ise şu isimler bulunuyor: Ali Baransel, Murat Akdoğan, Emre Berkin, Yahya Kemal Gencer, Merdan Araz, Gülengül Altınsay, Bahri Büyükhanlı, Koray Deniz, Mahmut Arslan, Ahmet Nur Çebi, Dündar Yetişener, Adnan Dalgakıran, Mine Kürkçüoğlu Vargı, Cihat Kumuşoğlu, Ender Çolak, Metin Albayrak, Kadir Kılıç. Faruk Pala, çekildiğini duyurmuştu.

31.01.2010


 

Denizli: Her iki adaya da başarılar

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Antalyaspor maçının kendileri için ikinci yarıya başlangıç maçı olduğunu söyledi.

Denizli, geçtiğimiz hafta hava şartları nedeniyle Beşiktaş'ın ligin ikinci yarısına iyi başlayamadığını kaydetti. Antalyaspor gibi son derece yüksek moral değerine sahip bir takıma karşı oynamanın zorluğuna değinen Mustafa Denizli, "Maç öncesi düşündüğümüz şey galibiyetti ve onla karşılaştık. Oyunu 90 dakika değerlendirdiğimiz zaman daha farklı bir skorla buradan ayrılabilecek olan taraf bizdik. İkinci yarıda bir hayli pozisyon zenginliği vardı. Bu maçta beni en çok memnun eden taraf Beşiktaş'ın sahada mücadele eden savaşçı kimliğinin öne çıkmasıydı." dedi.

NİHAT İSTEDEĞİM ÇİZGİYE GELECEK

Yabancı oyuncu transferi ve Delgado'nun durumunun sorulması üzerine ise Mustafa Denizli şunları söyledi: "Transfer sürecini kullanacak kadar vaktimiz var. Ben kendim düşüncelerimi başkan ve yönetimle paylaştım." Bugün yapılacak başkanlık seçimi ilgili de yorum yapan Denizli, iki başkan adayı içinde değerli insanlar tabirini kullandı. Nihat Kahveci'nin durumu ile ilgili olarak da Denizli, "Nihat er ya da geç mutlaka düşündüğümüz çizgiye gelecek." dedi. Antalyaspor'u yıkan tek golün sahibi atan Bobo ise, "Zor bir maç oldu. Deplasmanda oynamanın zorluğunu gördük. İlk yarıda Antalyaspor çok iyi direndi. Golü bulduktan sonra Antalyaspor açıldı ve çok pozisyon bulduk" dedi.

31.01.2010


 

Moral ve güven kazandı

Şampiyonlar Liginde başarısız olan, Ziraat Türkiye Kupasından elenen, ligde son üç maçını kazanamayan Beşiktaş için, Antalya maçı oldukça önemliydi. Hem Antalya hem Beşiktaş ilk haftayı maç yapmadan geçirmişlerdi. Antalyaspor kupada Fenerbahçe galibiyeti ile moral bulmuş, ligde alacağı 3 puanla Beşiktaş’ı yakalama şansını elde etmişti. Beşiktaş’ın alacağı sonuç bugünkü kongre sonucunu etkileyebilecek kadar önemliydi. Zira kaybedilecek 3 puan ile elde kalan tek umut (Lig şampiyonluğu) da zora girecekti. Hava ve zemin futbol oynamak için müsaitti. Mustafa Denizli maça savunmayı ön planda tutarak başladı ve ilk yarı boyunca rakibine gol pozisyonu vermedi. Ancak hücumda da başarılı olamadı. Mücadele gücü eksik olan Tello ve Nihat oldukça etkisizdi. Tabata belki de geldiğinden beri ilk defa arzulu istekli ve başarılı bir futbol ortaya koydu.

İkinci yarıda zaman zaman ataklara katılan Erns ve Fink Antalya savunmasını zor durumlara düşürdü. Defansın tartışmasız en başarılı ismi İbrahim Toraman, penaltı pozisyonunun da, galibiyetinde kahramanı oldu. Beşiktaş öne geçtikten sonra bir bocalama dönemi yaşıyor. Oyunu yavaşlatıp, ayağa paslarla kontrolü elinde tutacağına, panik içinde hareketlerle kendi ceza sahası içinde tehlikeler yaşıyor. Eğer biraz sakin olabilseler maçın sonucu daha farklı olabilirdi. Ama onları da anlamak lazım. Kupadaki Konya Şeker maçını saymazsak uzun süredir galip gelememişler. Bu ister istemez kendilerine olan güven konusunda sıkıntı meydana getiriyordu. Sonuçta Beşiktaş zor deplasmandan 3 puan getirerek hem moral hem de kaybettiği kendine güven duygusunu yeniden kazanmış oldu. Dileğimiz bugünkü kongrede de şahıslar kim olursa olsun kazanan Beşiktaş olsun.

Nadi Aksoy [email protected]

31.01.2010


 

F.Bahçe zirvede kalmak istiyor

TÜRKCELL Süper Lig'in 19. haftasında bugün deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, puan cetvelinde liderlikteki yerini korumak istiyor.

Sarı-lacivertliler, ligin ilk yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-0 mağlup ettikleri Sivasspor karşısında deplasmanda da kazanarak, zirvedeki yerini korumayı hedefledi. Ligde ikinci yarının ilk maçında Denizlispor'u 3-1'lik sonuçla geçen Fenerbahçe, Sivasspor karşısında da galibiyet arayacak. Sivasspor maçı öncesi Fenerbahçe'de 4 futbolcu sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Denizlispor maçında bu sezon 4. sarı kartlarına ulaşan Lugano, Emre, Dos Santos ve Cristian, zorlu deplasmanda takımlarını yalnız bırakacak. Fenerbahçe 4 cezalı futbolcunun yanı sıra Güiza'nın da sakatlığı bulunuyor. İspanyol forvet dünkü antrenmanda takımdan ayrı salonda çalışmıştı.

DAUM'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Teknik Direktör Christoph Daum, kart cezalısı nedeniyle eksiklerin çokluğunda kadroda zorunlu değişiklikler yapacak. Daum'un Sivasspor karşısında sahaya sürmesi beklenen 11 şöyle: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Deniz, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Özer, Uğur, Alex, Semih.Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 15.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Sivasspor maçının hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla tamamlayanFenerbahçe, saat 14.00'de Sabiha Gökçen Havalımanı'ndan uçakla Sivas'a gitti.

31.01.2010


 

G.SARAY DENİZLİ'DE 3 PUANA ŞARTLANDI

TÜRKCELL Süper Lig'de 39 puanla, lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde bulunan Galatasaray, yarın Denizlispor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada mutlak 3 puanı hedefliyor.

Denizli Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada, ligin dibine adeta demir atan Denizlispor'u yenerek yoluna firesiz devam etmek isteyen Galatasaray'da, yeni transfer Giovani Dos Santos'un da kadroda yer alması bekleniyor. Galatasaray-Denizlispor maçını hakem Halis Özkahya yönetecek. Sarı-kırmızılı ekipte Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili Milli Takımı'nın formasını giyen Keita dün İstanbul'a döndü.

31.01.2010


 

Kewell'ın değeri tartışılmaz

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, yeni transferler nedeniyle Harry Kewell'ın takımdan gönderilebileceği haberleri için, böyle bir durumun hiç gündemlerine gelmediğini söyledi.

Üstünel, Kewell'ın, taraflı tarafsız herkesin gönlüne taht kurmuş bir isim olduğunu belirtirken, ''Kewell'la, 4-6 hafta sürecek talihsiz bir sakatlıktan dolayı yolları ayırmamız, Galatasaray etiğine ve duruşuna kesinlikle yakışmazdı. Kewell'ın, Galatasaray'a kattığı değerler tartışılmaz. Onun gönderilme durumu hiçbir zaman gündemimizde olmadı' dedi.

31.01.2010


 

Demirören kulüpten 63 milyon lira alacaklı

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi.

Soğancıoğlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, kulübün net borç tutarının 149 milyon 570 bin 528 lira olduğunu, ayrıca kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e de 62.9 milyon lira borç bulunduğunu açıkladı. Böylece siyah-beyazlı kulübün toplam borcu da, başkana olan borçla birlikte 212 milyon 470 bin 528 liraya ulaştı.

31.01.2010


 

Aksu: Bu yönetimi ibra etmeyeceğim

BEŞİKTAŞ'TA başkan adayı Murat Aksu, Yıldırım Demirören yönetimini ibra etmeyeceğini açıkladı.

Mali Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Aksu, Başkan Demirören yönetimini ağır sözlerle eleştirdi. Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen Aksu ve ekibi Demirören yönetimini ibra etmeyecek şeklinde çıkan haberler üzerine konuşan Aksu, "Bundan sonraki yönetimlerin Kulübü borç batağına sokma cesareti bulmamaları için mevcut yönetimi ibra etmiyorum. Benimle birlikte olan herkes bu konuda özgürdür. Kimseye ibra konusunda baskı yapmadım. Yönetim o kadar hatalar yapıyorki, borçlar devamlı artarak büyüyor. 60'ın üzerinde oyuncu transfer edilmiş. Bonservis bedelleri ödenerek alınan oyuncular bedelsiz olarak gönderildi" dedi.

31.01.2010


 

Denizlispor yönetimi yağmurluk dağıtacak

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün oynanacak Denizlispor-Galatasaray maçını izlemeye gelen taraftarlara yağmurluk, kombine bilet sahiplerine de forma dağıtılacağı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, maçı izlemeye gelecek tüm taraftarlara yağmurluk, kombine bilet sahiplerine de forma dağıtılacağı belirtildi. Galatasaray taraftarları için A Üst Tribün'de 750 kişilik yer ayrıldığı, bu tribünün bilet fiyatlarının 100 lira olarak belirlendiği, ayrıca kale arkası biletlerinin 10, maraton tribünün 20 ve kapalı tribün biletlerinin de 100 liradan satışa sunulacağı bildirildi.

31.01.2010


 

Nadal: Sakatlanmak sporun bir parçası

SON 4 yıl içinde sağ dizinden dördüncü kez sakatlık geçiren İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 1 ay kortlardan uzak kalacak.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın çeyrek finalinde İskoç rakibi Andy Murray ile yaptığı maçı sakatlığından dolayı yarıda bırakan Nadal, Rotterdam Turnuvasına ve 5-7 Mart tarihlerinde İspanya ile İsviçre arasında oynanacak David Kupası ilk turuna katılamayacağını açıkladı. Basına açıklama yapan ünlü tenisçi, bir anda dünya sıralamasında 4. sıraya düşmesiyle ilgili olarak, ''Sıralama beni endişelendirmiyor. Önemli olan kortta iyi oyunu ve güzel duyguları tekrardan elde etmeyi başarmak'' dedi. Sakatlanmaların sporun bir parçası olduğunu ve bunu kabullenmesi gerektiğini kaydeden Nadal, ''Hayatım boyunca ne zaman sakatlanacağım korkusuyla oynayamam'' şeklinde konuştu.

31.01.2010


 

G.Saray'lı basketbolcular Seda'ya ağladılar

GALATASARAY Bayan Basketbol takımı Botaş ile oynayacağı karşılaşama öncesi trafik kazasında ağır yaralanan eski sporcusu, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi takımlarından Ceyhan Belediyesi'nin kaptanı Seda Tekindağ'ı kaldığı hastanede ziyaret ederek ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundular.

Adana'ya gelen Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, geçen hafta trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavisi Adana Metro Park Hastanesi yoğun bakımında devam eden Ceyhan Belediyespor'un kaptanı Seda Tekindağ'ı ziyaret ederek, Seda'nın Ailesi'ne ve Ceyhan Belediyesporlu oyunculara "geçmiş olsun" temennisinde bulundular. Yağun Bakımdaki Seda'nın durumunu gören Galatasaraylı bayan basketbolcular göz yaşlarına hakim olamadı.

31.01.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

31 Ocak Pazar:

14.00 Manisaspor-Ankaragücü (Manisa 19 Mayıs)

14.00 Bursaspor-Eskişehirspor (Bursa Atatürk)

14.00 Gaziantepspor-Kayserispor (Kamil Ocak)

15.00 Sivasspor-Fenerbahçe (Sivas 4 Eylül)

19.00 Denizlispor-Galatasaray (Denizli Atatürk)

31.01.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

31 Ocak Pazar:

13.30 Mersin İdmanyurdu-Samsun (Tevfik Sırrı Gür)

13.30 Kocaelispor-Bolu (İsmetpaşa-Seyircisiz)

13.30 Hacettepe-Bucaspor (Cebeci İnönü)

13.30 Karşıyaka-Giresunspor (İzmir Alsancak)

13.30 Konyaspor-Dardanelspor (Atatürk)

13.30 Kartalspor-Kayseri Erciyes (Kartal İlçe)

13.30 Orduspor-Gaziantep B.B. (Ordu 19 Eylül)

1 Şubat Pazartesi:

20.00 Karabük-Altay (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

31.01.2010


 

Jazz Kings'i 101-94 yendi, Mehmet Okur 11 sayı attı

NBA'DE Energy Solutions Arena'da Sacramento Kings'i konuk eden Utah Jazz, rakibini 101-94 yenerken, Mehmet Okur takımının galibiyetine 11 sayı 5 ribaund ile katkıda bulundu.

Maçın en çok sayı atan oyuncusu 33 sayıyla Sacramento'dan Kevin Martin olurken, Utah'dan Paul Millsap, NBA kariyerinin en iyi performansını çıkarttı ve 32 sayı 14 ribaund ile "double double" yaptı. Günün bir diğer maçında Indiana Pacers evinde Cleveland Cavaliers'e 94-73 yenildi. LeBron James ile Shaquille O'Neal'in 22'şer sayı attığı maçta Indiana'nın en skorer oyuncusu 13 sayıyla Danny Granger oldu.

31.01.2010


 

Masa tenisinde zor sınav

FENERBAHÇE Bayan Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği Kupası çeyrek final ilk maçında bugün İstanbul'da Fransız temsilcisi St. Berthevin ile karşılaşacak. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki müsabakalar saat 16.00'dabaşlayacak. Karşılaşmanın rövanşı 13 Şubat'ta Fransa'da yapılacak ve yarı finale kalacak ekip belli olacak.

31.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl