08 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BAŞBAKANLIK SIZLANMA YERİ DEĞİL

Konya İnanç Özgürlükleri Platformunun 126. hafta eyleminde konuşan Muammer Durmaz, "Başbakanlık sızlanma, Genelkurmay Başkanlığı pişmanlık ifade etme yeri değildir" dedi. “Haydi, kaldırın bu yasağı! Elinizdeki bütün mazeret ve bahaneler tükendi” diye seslenen Durmaz, “Yoksa ihmal ve gafletten daha ağır bir konumda olmuş olacaksınız” uyarısında bulundu.

ÇOCUKLAR DA MI YASAKLI BÜYÜYECEK?

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformunun 251. hafta basın açıklamasını okuyan Zeynep Özel de şöyle dedi: “Analarımız gözlerini bu anlamsız yasakla açtılar dünyaya. Sonra büyüyüp genç kız ve evlenip ana oldular. Bizi büyüttüler, ana olma yaşına geldik, ama yasak hâlâ devam ediyor. Ve merak ediyoruz, çocuklarımız da mı bu anlamsız yasakla büyüyecek?”

Sızlanmayın, yasağı kaldırın

KONYA İnanç Özgürlükleri Platformu’ndan Muammer Durmaz,”Başbakanlık sızlanma, Genelkurmay Başkanlığı pişmanlık ifade etme yeri değildir” dedi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri 126. hafta basın açıklaması eylemini Konya Kayalıpark Meydanında gerçekleştirdi. Platform adına gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Muammer Durmaz, şunları söyledi: "Başbakanlık sızlanma, Genelkurmay Başkanlığı pişmanlık ifade etme yeri değildir. Meclis çocukça kavgaların yapılacağı bir yer hiç olmamalıdır. Madem herkes istiyor; öyleyse bu yasak bir an önce kalkmalıdır. Bu yasağın kaldırılması diğer hak ve adaletin gerçekleşmesi alanındaki yasakların kalkmasına bir başlangıç olmalıdır. Bu arada 'EMASYA’ gibi darbe mahsulü baskıcı uygulamaların kaldırılması özgürlükler açısından, umut verici olmasa da, bir zulmün kaldırılması noktasında sevindiricidir. Bizler kaldırılan baskılarla avunacak, onlarla umutlanacak değiliz. Biz hak ve adaletin mutlak tesisi için çalışılması gerektiğine inanmaktayız. Fakat yine de ışığın önündeki engellerin kaldırılmasını, nurun gelişinin müjdecisi olarak görmek isteğindeyiz.”

HAYDİ KALDIRIN BU YASAĞI!

“Hak, gerçekleşmiyor veya gerçekleştirilmiyor ise ya inkâr ya ihmal ya da gaflet vardır” diyen Muammer Durmaz, şöyle devam etti: "Ülkemizde, hakka ve hakikate yapılan baskıların sembolü haline gelen başörtüsü yasağı, yine ülkenin en önemli gündemi… Bir başbakan hanımı askerî hastaneye, ziyaret için bile alınmıyor. Ve başbakan bundan rahatsızlığını açıkça ifade ediyor. Genelkurmay başkanı, ‘Pişmanız, böyle bir şeyi savunmanın imkânı yok’ diyor. Halk, ‘Kaldırın bu yasağı’ diye feryat ediyor. Ülkenin dört bir yanından, özgürlük sevdalıları bu yasağa karşı yıllardır süren bir direniş gösteriyor. Haydi, kaldırın bu yasağı! Elinizdeki bütün mazeretler ve bahaneler tükendi. İşi tatlıya bağlayın. Yoksa ihmal ve gafletten daha büyük bir konumda olmuş olacaksınız. ”

Yaşanan olaylar tam bir oligarşik dayatma

ZEHRA Özel, zalimlerin zulmüne rağmen hakka şahit olanlar olarak hakkı haykırmaya devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu: ”Bu bizim inancımızın gereğidir. Zira bizler haksızlık karşısında susarsak hakkımızla birlikte onurumuzu da kaybedeceğimize inanıyoruz. Biz tercihimizi İslâm’dan yana yaptık tesettür bizim hakkımız ve inancımızın gereğidir. Buradan Sayın Erdoğana da seslenmek istiyoruz. Diyorsunuz ki ‘Çocuklarım gidip dışarıda okudular’ bu bir çözüm değil. Sayın başbakan. Herkes başbakan oğlu ya da kızı değil ki gidip dışarıda okusun. Mazlum ve mağdur olan bunca gencin hayatıyla, inancıyla oynayanlar Allah’ın huzurunda hesaplarını veremeyecekler. Devletin en tepesinde olup, devletin kendi kurumuna eşlerinin bile girmesine hükümet edemeyenlerin, ülkeye hükümetlik yapamayarak bu sorunu çözemeyeceklerini esefle görüyoruz. Ülkemizde yaşanan olaylar tam bir oligarşik dayatmadır. Fakat zulüm hiçbir zaman payidar olmamış, olamamıştır.”

Ucube yasağa asla boyun eğmeyeceğiz

KGKT Platformu adına 251. hafta basın açıklamasında konuşan Zehra Özel, “anlamsız, ucube yasağa asla boyun eğmeyeceklerini” söyledi.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri (KGKT) Platformu 251. hafta basın açıklaması 6 Şubat 2010 cumartesi günü saat 12.30’da İzmit İnsan hakları parkında yapıldı. KGKT Platformu adına basın açıklamasını Zeynepder üyesi Zehra Özel yaptı.

Zehra Özel, konuşmasında şunları söyledi: ”Bu kaçıncı Cumartesi, ‘Tesettür Allah’ın emridir ve bizim inancımızın bir parçasıdır’ diye haykırmak için yine buradayız. Bizim analarımız gözlerini bu anlamsız yasakla açtılar dünyaya. Sonra büyüyüp genç kız oldular ve evlenip ana oldular. Bizi büyüttüler ana olma yaşına geldik, ama yasak hâlâ devam ediyor... Gericiliğin her türlüsüne karşı olduklarını iddia edenlerin, inanç özgürlüğünde bu kadar gerici olmalarını esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. Ve biz merak ediyoruz bizim çocuklarımız da mı bu anlamsız yasakla büyüyecekler? Annem karşı çıkmıştı, ben/biz bu yasağa karşı çıkıyoruz. Şunu bilin ki bizim çocuklarımız hatta torunlarımız da asla bu anlamsız, ucube yasağa boyun eğmeyecekler.”

İnsanlar, düşünceleri dolayısıyla yargılanmasın

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 230. hafta basın açıklaması eyleminde “Müslümanların en temel hakkı olan başörtüsü serbest bırakılsın, insanlar, düşünceleri dolayısıyla yargılanmasın” denildi. Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 230. eyleminde basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi’nden Berat Gürler okudu. Berat Gürler, “Başbakanın “Yaşadıklarımı anlatırsam ülkem bunu kaldırmaz!” sözüyleyle, başörtüsü düşmanlığının klasik bir uygulamasının tekrar gün yüzüne çıktığını söyledi. Berat Gürler, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Nitekim biliyoruz ki aynı GATA, darbeci paşaların cezaevlerinden kurtulmaları için elinden gelen her şeyi seferber etmiştir. Bu da bizlere militarizmin değişmeyen yüzünü bir kez daha göstermektedir. Bunun yanı sıra, Mecliste bu konu üzerinden gerilen atmosferde, Osman Durmuş’un sarf ettiği ifadeler, birilerinin hâlâ bu zulümlere, rezilliklere arka çıktığını göstermekte ve askere olan bağlılığı göstermenin farklı bir yolu olarak değerlendirilmektedir. Şunun altını bir kez daha çizmeliyiz ki, bu ülkede yaşanan hukuksuzluklarla yüzleşmek istiyorsak, öncelikle bunun aktif mücadele neticesinde gerçekleşeceğini artık içselleştirmeliyiz.” Eylemde başörtüsü yasağı dolayısıyla sürgün edilen öğrenci Ece Nur Özel’le ilgili destek dövizleri de taşınırken, açıklama “Artık bu darbe planları ortadan kalksın, Müslüman halkın üzerinden oynanan oyunlar sona ersin. Müslümanların en temel hakkı olan başörtüsü serbest bırakılsın, insanlar, düşünceleri dolayısıyla yargılanmasın” ifadeleriyle son buldu.

08.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kurtulmuş: O iki maddeyi değiştirin

  BAŞBAKANLIK SIZLANMA YERİ DEĞİL

  İstanbul ve Bursa'da hastanelerde yangın çıktı

  Hastane yangınları için komisyon

  Sözleşmeli 4-5 bin din görevlisi alınacak

  Militarizme Meclis ödülü

  Bahçeli erken seçim için tarih verdi

  Kamu Düzeni Müsteşarlığı Meclis’in gündeminde

  CHP’den Alevileri araştırma teklifi

  Şimdi de Gazze’ye yardım filosu

  ULUABAT GÖLÜ’NDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

  Kadın uzman doktor, hastanede ölü bulundu

  Yaban hayvanlarına 5 ton yem bırakıldı

  Cenaze yıkama kursuna yoğun ilgi

  Sağlıkta dil yeterlik belgesi şartı kaldırıldı

  Doğu Anadolu’da soğuk etkisini sürdürüyor

  Vize kalkınca, Hatay sağlık üssü oldu

  Sırıkla Zeytin toplama yağ kalitesini bozuyor

  Yesevî İstanbul’da anılacak

  Wirofon 160 ülkeye ulaşıyor

  Tuzu sınırlandırın kalbinizi koruyun

  Davos’a rakip köy

  Tayland, Türk mutfağı ile tanıştı

  Adana’da, kahvaltıda bile ciğer yeniliyor

  Karikatür provokasyonuna taksicilerden tepki geldi

  Isparta Tugay Camiinin temelini kim atmıştı?

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl