08 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şimdi de Gazze’ye yardım filosu

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze Şeridindeki ablukayı delmek üzere Nisan ayı ortalarında 20 gemilik bir filo ile Akdeniz’e açılacaklarını bildirdi. Yıldırım, “2010 baharında muhtemelen Nisan ayı ortalarında 5 gemi satın alıp uluslararası bir organizasyonla oluşacak 20 gemilik bir filo ile Gazze’ye gitmek istiyoruz” dedi.

Ambargo gemilerle delinecek

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze Şeridi’ndeki ablukayı delmek üzere Nisan ayı ortalarında 20 gemilik bir filo ile Akdeniz’e açılacaklarını bildirdi.

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Gazze Konvoyu’na katılanlara teşekkür beratı verdi. Vakfın İstanbul Fatih’teki merkezinde düzenlenen teşekkür beratı dağıtım programda konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “2010 baharında muhtemelen Nisan ayı ortalarında 5 gemi satın alıp uluslar arası bir organizasyonla oluşacak 20 gemilik bir filo ile Gazze’ye gitmek istiyoruz” dedi. Teşekkür beratı dağıtım programda bir araya gelen Gazze Konvoyu yolcuları hasret giderdi.

Gazze Şeridi’ndeki ablukayı delmek üzere Akdeniz’e açılacaklarını söyleyen Bülent Yıldırım, "Deniz yolunda bir eşkiyalık olduğunu biliyoruz. Bu eşkiyalığın aşılması için çalışacağız. Toplu saldırıya karşı topluca karşı duracağız” diye konuştu.

Bülent Yıldırım, “Bahar’da Gazze’ye doğru yelkenleri açıyoruz ve son limanımız 1,5 milyon Filistinli için özgürlük. İsrail kuşatması kalkmadığı müddetçe gemilerimizi durdurmayacağız” dedi.

Bülent Yıldırım, ”Vakfımızın kuruluşundan buyana 20 yıldır yardım yapıyoruz. Bir defa 170 bin dolar paramıza el konuldu. Sonra 600 dolar eksiğiyle bu parayı geri aldık. Önemli olan çok yardım değildir. Önemli olan samimî yardımlardır. Bu güne kadar hep böyle oldu. İnşallah bundan sonra da böyle olacak” diye konuştu.

Yıldırım, “İnsanlar orada ölürken bizim burada rahatça yaşama hakkımız yok” dedi.

Gazze’ye gidecek gemi filosunda bağışlanan yardım malzemelerini taşıyacak kargo gemileri ve yolcu gemileri yer alacak. Kargo gemileri, İsrail’in Geçen yılki savaştan sonra Gazze’ye girişini yasakladığı yapı malzemeleri, jeneratör ve eğitim materyalleri ile dolu olacak. Kargo gemilerine eşlik edecek olan yolcu gemilerinde ise gazeteciler, insan hakları çalışanları ve çeşitli ülkelerden milletvekilleri Filistin halkına destek amaçlı yolculuk yapacak. İsrail’in Gazze’de bir yıl önce sivil halka yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılarda bin 500 civarında Gazzeli ölürken, bu bölgede yaşayan insanlar açlık ve sefalete mahkûm edilmiş durumda. Gazze bugün bir açık hapishane görünümünde bulunuyor. Ambargo sebebiyle dışarıdan yardım malzemeleri de giremediği için 1,5 milyon insan en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Gemilerle ilgili kampanya önümüzdeki günlerde duyurulacak. Özgür Gazze Hareketi Başkanı Huwaida Arraf’a göre, “Gazze’deki bu yasa dışı kuşatma ve İsrail’in devam eden uzlaşmazlığı uluslar arası hukukla alay etmekten başka bir şey değil. Huwaida Arraf, “Hükümetlerimiz İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü suçlara son vermeye yönelik bir tutum takınmıyorsa, küresel sivil toplum tüm bunları bizzat kendilerinin yapacağını gösterecektir” görüşünü dile getiriyor.

HEDEF EN AZ 10 GEMİ

Özgür Gazze Hareketi ve İHH İnsanî Yardım Vakfı, 2010 baharında 10 gemiyi Gazze Şeridi’ndeki ablukayı delmek üzere göndermek için müşterek bir teşebbüste bulundu. Çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Yunanistan, İrlanda ve İsveç’den kuruluşlar, Özgür Gazze hareketi ve Türkiye’nin hazırladığı bu filoya katılmak için gemi gönderecekleri sözünü verdi. Bülent Yıldırım, gemi ile ambargoyu delme projesinin uluslar arası çevrelerde çok büyük ilgi uyandırdığını belirterek, başta 10 gemi olarak planlanan projenin 20 gemiye kadar çıkabileceğini kaydetti. İHH İnsanî Yardım Vakfı, Gazze Konvoyu’na katılanlara teşekkür beratı verdi.

MUSTAFA GÖKMEN

08.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kurtulmuş: O iki maddeyi değiştirin

  BAŞBAKANLIK SIZLANMA YERİ DEĞİL

  İstanbul ve Bursa'da hastanelerde yangın çıktı

  Hastane yangınları için komisyon

  Sözleşmeli 4-5 bin din görevlisi alınacak

  Militarizme Meclis ödülü

  Bahçeli erken seçim için tarih verdi

  Kamu Düzeni Müsteşarlığı Meclis’in gündeminde

  CHP’den Alevileri araştırma teklifi

  Şimdi de Gazze’ye yardım filosu

  ULUABAT GÖLÜ’NDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

  Kadın uzman doktor, hastanede ölü bulundu

  Yaban hayvanlarına 5 ton yem bırakıldı

  Cenaze yıkama kursuna yoğun ilgi

  Sağlıkta dil yeterlik belgesi şartı kaldırıldı

  Doğu Anadolu’da soğuk etkisini sürdürüyor

  Vize kalkınca, Hatay sağlık üssü oldu

  Sırıkla Zeytin toplama yağ kalitesini bozuyor

  Yesevî İstanbul’da anılacak

  Wirofon 160 ülkeye ulaşıyor

  Tuzu sınırlandırın kalbinizi koruyun

  Davos’a rakip köy

  Tayland, Türk mutfağı ile tanıştı

  Adana’da, kahvaltıda bile ciğer yeniliyor

  Karikatür provokasyonuna taksicilerden tepki geldi

  Isparta Tugay Camiinin temelini kim atmıştı?

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl