26 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Ödemiş’ten İzmir’e


A+ | A-

Ödemişli, Tireli, Bayındırlı ve İzmirli gönül dostlarımız, bu mezkûr merkezlere gelmemiz ve çeşitli dallarda konferans, seminer ve sohbet yapmamızı istemişlerdir. Bu babda Ödemiş’te ikamet eden İzmir eski milletvekili muhterem Mehmet Özkan ve Şahin kardeşimizin himmetleriyle Ödemiş Tutuklu ve Cezaevinde, demir parmaklıklar arkasında eğitim babında “Hz. Peygamber (asm) ve kardeşlik”, ayrıca “Hz. Yusuf (as) ve Sahabeden Vahşi (ra)” başlıklı iki konferans verdik. Gördüğümüz manzara ve şahit olduğumuz diyaloglar cümlemizin gözlerini yaşartmıştır. Yetkililere büyük alkışlar...

Türkiye’de 524 cezaevi ve içinde tutuklu ve ceza almış 100 bini aşkın mahkûm vardır. Fakat İstanbul emniyetinin açıklamasına göre çıkanların yüzde 34’ü geri gelmektedir. Kin ve kan dâvâları ve zararlı alışkanlıklar ve emsâli suçlar yine insan bünyesinde devam etmektedir. Bu itibarla tedavi ancak eğitim ve öğretim bâbında verdiğimiz bu gibi konferanslarla olur. Bu eğitimlerin “kalp, akıl ve ruhlara” aksetmesi, oralarda neşvü nemâ bulmasıyla ve insanın nasıl bir eşref-i muhlûkat olduğunun bilinmesiyle, o kişiler vatana ve millete nâfi birer uzuv olacak ve tekrar bu yerlere düşmeyecektir inşallah. Geçmişteki “Medrese-i Yusufiye” tatbikatlarıyla, buraların bir mânevî bahçe olmasına çalışmaktayız ve çalışılmalıdır.

Aynı günün akşamı Ödemiş Yeni Asya temsilcilik binasında çevreden de gelenlerle “Uhuvvet ve Eğitim” üzerinde bir sohbetimiz oldu. Ardından hatıra ve suallerle cevaplar devam etti. Sabahı ilçe merkezindeki çeşitli ziyaretlerin akabinde Mehmet Özkan Beyle Tire ilçesinin yolunu tuttuk. Esnaf ziyaretleri yaptık. Akabinde hizmet vakıf binasında çok kalabalık bir gruba ve yine çevreden gelen gençlere, Hz. Bediüzzaman’ın Haşir Risâlesinin sonunda üzerinde durduğu, büyük dünya ailesinin dört önemli istinad duvarı mesabesinde olan “çocuklar, ihtiyarlar, gençler ve aile hayatı” üzerindeki tesbitlerini anlattık. Bu sohbetin akabinde Risâle-i Nurların ehemmiyeti üzerinde 4-5 adet maziden şahit olduğumuz hatıraları büyük bir iştiyakla anlattık.

Sabahında muhterem Abdünnur Keseli kaptanlığında, yeni yeni gençlerin cıvıldaştığı, maddî ve mânevî çehresi gittikçe değişen Bayındır ilçemize vardık. Vakıf binasında bizleri bekleyen can dostlarımıza muhatap olduk. Külliyatın gençlere bakan sahifelerinden neşriyatla ilgili suâllerinin cevaplarına kadar, samimî bir havada sohbetlerimiz devam etti. Burada dikkat ettiğim ve sevindiğim husus ise; şarkın bir çok vilâyetindeki gençlerin, okumak için buralara kadar gelip ilim tahsil etmesiydi.

Akabinde yine Abdünnur Ağabeyimizin başkanlığında ve şiir gibi akan yollarda kendimizi İzmir Pınarbaşı Yeni Asya vakıf binasında bulduk. Gecenin derinliklerine kadar, İzmir’in bir çok semtinden gelen kardeşlerimizle Kur’ân’ın bu asra bakan satırları üzerinde ve özellikle Hz. Bediüzzaman’ın “Bir tek gayem vardır” ve “Karşımda müthiş bir yangın var, içinde evlâdım yanıyor” serlevhası altında “Ahirete iman esasının çocuklar, ihtiyarlar, gençler ve aile hayatındaki faydaları ve inanmamanın zararları” üzerinde çeşitli misâl ve rakamlarla durduk. İkinci bölümdeki sohbetimiz istek ve arzu üzerine maziden gelen ve tamamen Risâle-i Nur’u tanımakla ile ilgili hem tebessüm, hem de bir çoğumuzu ağlatan hatıralarla geçti. İzmir Üniversitesindeki gençler ise ayrı bir şevk unsuru idi. Pınarbaşı başlı başına ışık saçan bir merkez olmuş. Mesutlar, Adnanlar, Salihler, Mehmetler, Erollar vs.’ler.

Mazideki tartışılmaz zorlukları, işkenceleri, ıztırapları temâşâ etmekle, bugün daha çok koşmayı ve çalışmayı yapmak mecburiyeti, insan ve hâsseten “dâvâ adamıyım” diyenlerin hissetmesi ve okuması zarurî olduğu ortadadır. Hz. Bediüzzaman’ın “Mevcutla iktifa dûnhimmetliktir” tesbitinin sevgi ve tefekkür dolu çatısı ve kubbesi altında yürümeliyiz, konuşmalıyız, yazmalıyız. Bunları yapanları bir millet olarak tebrik ediyor ve ayakta alkışlıyoruz. Tarihî ve manevî büyük bir hizmeti haşmetle ve meşrû ve helâl dairede yapanlara, bütün millet candan ve gönülden dualar etmektedir. Herkesi kucaklayarak, millî birlik ve beraberlik içinde yürümek bizim vazifemizdir.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

26.02.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Geri


Önceki Yazıları

  (19.02.2010) - Söz sahibi

  (12.02.2010) - Kirli hava hafızayı zayıflatıyor

  (05.02.2010) - Yaş ve kuru her şey...

  (22.01.2010) - Aydınlar Ocağı ve açılım paketi

  (18.12.2009) - Vuslat gecesi ve şeb-i arus

  (11.12.2009) - İsviçre çıkmazdan çıkacak

  (04.12.2009) - Gönül sultanımız

  (27.11.2009) - Kardeşlik ve bayram

  (20.11.2009) - İttihad-ı İslâm ve açılım

  (13.11.2009) - Şaban Hocamız

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl