13 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Şaban Hocamız


A+ | A-

Her Cuma günü yazdığımız makalemizin geçen haftasındaki dipnotunda, aramızdan beka âlemine intikal eden değerli kardeşim Şaban Döğen için geçmiş olsun notunu koymuştum. Daha sonra Yeni Asya’mıza makalemi gönderirken bu notu bir his ile sildim ve kendi kendime bir sonraki hafta bu sultanımız için bir makale yazmak istedim. Bir kast-ı tevâfuk ki, yazıyı gönderdikten takriben 6 saat sonra Çorum’dan bana daima gür sesiyle konuşan Ticaret Borsası Başkanı Sn. Ömer Güney aradı, fakat sesi kısıktı. O anda, o daha bir şey demeden içimden “Eyvah” dedim ve Ömer Bey, beni gözyaşlarına boğan Şaban Hocamızın vefat haberini verdi, gözyaşlarımı tutamadım ve notumu neden sildiğimi sonradan anladım. Keşke aramızdan hiç ayrılmasaydı, fakat takdir-i İlâhî, dar-ı faniden dar-ı bekaya göçtü.

Merhum Şaban Döğen Hocamızı yıllardır tanırım, kendileriyle bir çok hukukumuz var. Bu hukuk hep hizmet sahasında, fikir bazında, neşriyat hususunda olmuştur. Hakikaten müstesna bir şahsiyetti. Onun çehresinin hiçbir zaman asık ve katı olduğunu görmedim. Konuşurken dahi edebinden yüzü kızaran bir edep manzumesiydi. Kimsenin kırılmasını istemeyen bir gönül kahramanı idi.

Onun hatıralarını bir makaleye sığdırmak mümkün değil. İnşaallah her yıl Ağustos ayının ilk Pazarında müşterek deruhte ettiğimiz “Kargı Yaylası Pikniği”nde, bu yıl konuyu Şaban Hocamıza ayırmak isterim. Eğer organizede bulunan Çorum meşvereti bu fikrimizi kabul buyurursa, her yıl daima aramızda bulunan Şaban Döğen kardeşimizi mânen de olsa tekrar aramızda görmek mânâsında yâd etmenin bahtiyarlığını yaşayalım ve gündem maddemiz bu olsun..

İki hatırayla bu haftaki makalemizi noktalamak istiyorum:

Birincisi; bundan birkaç yıl önce, Kargı’dan Şaban Hocamızın kayınbiraderi, fedakâr insan Seraceddin Bey, bizi geceleyin Şaban Hocamızın Kargı Yaylası'ndaki evine getirdi, gece orada yatacağız, sabahleyin yakınında bulunan yayla piknik yerine geçeceğiz. Yatma zamanı, mahdumları Nurullah kardeşimiz yayla evlerinin alt katlarına benimle birlikte, E. A. Turhan ve A. Göllü kardeşlerimizi indirdi ve dedi ki: “Ağabey burası bizim odunluk idi, babamın da gayretiyle burasını bu hâle getirdik vs.”

Merhum Şaban Hocamız da şakacı olduğu için, hep birlikte dedik ki: “Demek Şaban Hoca bizi odunluğa lâyık gördü.” Aynı gecenin sabahında Mehmet Kutlular Ağabeyimiz geldi, bizlere hitaben “Durumlarınız nasıl?” dedi. Biz de “Durumumuz kötü, gece Şaban Hocanın odunluğunda yattık” dedik. Gülüşmeler vs. oldu. Şaban Hocamız “Ağabey, birazdan size göstereceğim, inan beş yıldızlı otel gibi” dedi. Kutlular Ağabey de bize katılarak “Ben anlamam, sen bunların diline düşme, bütün Türkiye’de anlatırlar, gerekeni yap” dedi.

Şaban Hocamızdaki sabah kahvaltısından sonra, dıştan açılan alt kata Kutlular Ağabeyin zorla bakmasını istedi ve birlikte baktık. Yine “Sen bunları sustur, susturmanın bir çaresini bul, bana göre iyi” dediler. Biz de yaylada kimi görsek “Gece Şaban Hocamızın odunluğunda yattık” diyoruz. Şaban Hocamızı da görenler “Yahu bu kardeşlerimizi neden odunlukta yatırdın, olur mu, vs.” deyince Şaban Hoca bizleri tekrar tekrar buldu: “Yapmayın ne olur, ne isterseniz size ikram edeyim?” dedi. Ben de “Hayır istemeyiz, yalnız bu haftaki makalemde ‘Şaban Hocanın odunluğu’ başlıklı makale yazacağım” dedim. Şaban Hocam da sonradan öğrendiğime göre, her Cumaki makaleme önceden bakarmış, ne zaman çıkacak, durduralım diye. Hâsılı, kendisini böyle inlettik, birbirimizin şakalarına çok katlanırdık... Hatta kayınpederi, çok kıymetli ağabeyimiz Şerafeddin Küçükdingil “Seni görünce bir yıllık gülmemi alıyor ve depoluyorum” der.

İkinci hatıramız ise, çok okuyucularının okuduğu 21.10.2009 tarihli “Aşk ve şevk oldukça“ başlıklı makalesinde, Bilâl kardeşimin naklettiği Nevşehir Cezaevinde bu Ramazan’da verdiğimiz konferansı dile getirmiş. Benim inancımda, benimle adeta vedalaşmıştır. Onun için gözyaşlarımı hiç tutamadım. O mütebessim ve mütevazi simâsını seyretmekteyim, boşluğu zor doldurulur bir kardeşimiz idi. Ruhu şâd olsun...

13.11.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (06.11.2009) - Ayağımızın tozu ile

  (30.10.2009) - Liseli gençler ve zararlı alışkanlıklar

  (23.10.2009) - Yakinî paket

  (16.10.2009) - Bediüzzaman’ın istediği ve geç kalışımız

  (09.10.2009) - Açılımda Said Nursî

  (02.10.2009) - UNESCO ve Bediüzzaman

  (25.09.2009) - Hillary Clinton’ın yeni beyanı

  (18.09.2009) - Nevşehir, Kayseri ve Cezaevi konferansı

  (11.09.2009) - Lokman Yaylası’ndan Asr-ı Saadet’e

  (04.09.2009) - Milliyetimiz bir vücuttur

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.