01 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Ümitler yeşerdi..

Son yıllardaki Kayseri maçları Beşiktaş için hep zorlu geçmiş ve çoğunda gülen taraf sarı-kırmızılılar olmuştu. Öyleki: Beşiktaş son 6 maçta sadece bir galibiyet, bir beraberlik alabilmişlerdi, 4 mağlubiyete mukabil. Kendileri gibi ligin en az gol yiyen ekibine sadece 1 gol atabilmişlerdi, yediği 7 gole karşılık. Üstelik Kayseri’de oynanan son 3 maçı da kaybetmişlerdi. Puan cetvelinde kendinden 3 puan önde olan rakibine karşı alınabilecek kötü bir sonuç, şampiyonluk yarışına havlu atmak anlamına gelebilirdi. Teknik heyet ve futbolcular bu bilinçle çıktılar Kadir Has Stadı'na.

Kayserispor da önemli futbolcuların eksik olması elbette Beşiktaş için bir avantajdı, ancak Beşiktaş’ın gol atamama problemi, rakibinin ise Türkcell Süper Ligi'nin şu an en golcü futbolcusu Ariza Makukula’sı vardı. Mustafa Denizli’nin sahaya sürdüğü 11’i gördüğümüzde savunma ağırlıklı bir oyun oynayacağını düşündük. Ancak daha 2. dakikada ilk atakla Tello ile gelen gol, bütün planları değiştirdi. Daha önce öne geçtiği maçlarda geriye çekilen, rakibi kendi sahasında karşılayan Beşiktaş, bu sefer Ekrem, Ernst, Fink ve Tello ile rakibine baskı kurdu. Bobo, yakaladığı gol pozisyonlarında etkisiz kalırken, Tello ve Ekrem çalışkanlıklarının semeresini attıkları gollerle aldılar.

Beşiktaş defansta oldukça başarılı idi. İbrahim Toraman her zamanki çalışkanlığı ile hem müdafaa, hem hücumda başarılıydı.Ferrari goldeki hatasına rağmen sakatlığın izlerini atmış göründü. İyi mücadele ve arzulu futbolun, çok çalışmanın karşılığı elbette alınacaktı. Sonuçta defansın başarısı ile rakibine gol pozisyonu bile vermeden alınan çok değerli 3 puan Beşiktaş’ın ümitlerini yeşertti.

Gelecek haftayı maç yapmadan (Ankaraspor’dan) 3 puan alarak geçirecek olan Beşiktaş 10 Mart akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u yenebilirse, son yılların en büyük çekişmesine sahne olacak çok takımlı şampiyonluk yarışında, kendisini avantajlı bir konumda bulabilecek. Bu arada Çarşamba günü İnönü'de Honduras Milli takımı ile yapılacak hazırlık maçının aday kadrosuna, İbrahimToraman düşünülmeyip Beşiktaş’tan sadece Necip Uysal’ın çağrılmasının izahını kim yapabilir, merak ediyorum?

NADİ AKSOY [email protected]

01.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SONUNDA YÜZÜ GÜLDÜ

  KARTAL ZİRVEYE KONDU

  Kimsesiz çocuklar Hakan Şükür'le geleceğin yıldız sporcuları olacak

  Almanya 1. Liginde büyük çekişme var

  Ümitler yeşerdi..

  BURSASPOR'DAN 2 TİŞÖRT DAHA

  Kayserispor'da üzüntü

  Ronaldo'ya meydan okumaya var mısın?

  Tanjevic'in üzüntüsü

  Atletizm Alt Yapısını Geliştirme Yarışları 18 Nisan'da

  SOFUOĞLU BİRİNCİLİĞİ KAÇIRDI

  Bursa'nın 7 haftadır bileği bükülmüyor

  Mehmet Okur'dan 17 sayı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl