07 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

3 şehit daha

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi jandarma üst bölgesine terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen silâhlı saldırıda 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Çıkan çatışmada ve sonrasında 12 terörist ölü olarak ele geçirildi.

TERHİSİNE 25 GÜN KALMIŞTI

Çatışmada şehit olan Er Mahmut Yalçındağ’ın annesi Fethiye Yalçındağ, “Oğlumun tezkere almasına 25 günü kalmıştı’’ diyerek ağıtlar yaktı. Bunun yanında diğer şehit düşen Iğdırlı Erkan Akdeniz’in ağabeyi Mehmet Akdeniz’in de 1997 yılında şehit olduğu öğrenildi.

3 eve daha ateş düştü

ŞEMDİNLİ'DE teröristlerce jandarma üs bölgesine yapılan saldırıda 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Çatışma sonrası bölgede başlatılan operasyonlarda 12 terörist ölü olarak ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığına ait üs bölgesine, önceki gün gece terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığının sitesinde yer alan bilgi notunda bölücü terör örgütü mensuplarının ateş altına alınması ile birlikte çatışma başladığı, çatışma neticesinde üs bölgesine sızma girişiminde bulunan gruptan 11 teröristin silah ve teçhizatı ile birlikte etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığının açıklamasının ardından, operasyonlarda 1 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Bilgi notunda,"Hedeflerine ulaşamayacaklarını anlayarak kaçmaya çalışan terörist gruplar, insansız hava aracı vasıtasıyla tespit edilerek ateş destek unsurlarıyla ateş altına alınmıştır" denildi.

Öte yandan, Şemdinli ilçesinde jandarma ekiplerinin Haruna Geçidi yakınlarındaki bölgede arazi arama faaliyeti yürüttüğü sırada, terör örgütü PKK üyeleri tarafından önceden araziye döşenen mayın patladı. Patlamada, 2 uzman çavuş yaralandı. Helikopterle Fatih Kışlası’na getirilen yaralı askerler, askeri hastanede tedavi altına alındı.

YÜKSEKOVA’DA TACİZ ATEŞİ

Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyünde hareket halindeki güvenlik güçlerine de terör örgütü PKK üyeleri tarafından taciz ateşi açıldı. İlk ateşte, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Hakkari’ye getirildikten sonra askeri hastanede tedavi altına alındı.

Bu arada, Elazığ Arıcak’a bağlı Bükardi beldesi Gavurtepe mevkisinde arazide konuşlu askeri time teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda 5 asker yaralandı. Helikopterle Elazığ Askeri Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu belirtildi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kulp kara yolunun 3. kilometresinde operasyondan dönen askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerce daha önce yola döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

HALI TEZGÂHLARINI ATEŞE VERDİLER

DİYARBAKIR Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, bir grup teröristin, önceki gece saat 23.00 sıralarında Yaprak köyündeki eski okul binasında 7 yıldır köydeki vatandaşlara hizmet vermekte olan halı dokuma kursunda bulunan 15 adet halı tezgâhını yaktığı belirtildi. Açıklamada, vatandaşlara meslek edindiren ve para kazanmasına imkan sağlayan halı tezgahlarının yakılmasının terör örgütünün gerçek yüzünü ve niyetini gösterdiği kaydedildi.

Ağabeyi ile aynı kaderi paylaştı

HAKKÂRİ'NİN Şemdinli ilçesindeki üs bölgesine önceki gece teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen Iğdırlı Erkan Akdeniz’in ağabeyi Mehmet Akdeniz’in de 1997 yılında mayın patlaması sonucu şehit olduğu açıklandı. Şemdinli ilçesi Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığına ait üs bölgesine, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan Erkan Akdeniz’in (21) ağabeyi Mehmet Akdeniz’in, 1997 yılında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, bir operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit olduğu belirtildi.

Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, yaptığı açıklamada, acılarının büyük olduğunu belirterek, bir ailenin ocağına ikinci kez ateş düştüğünü söyledi. Erkan’ın ağabeyi Mehmet Akdeniz’in 13 yıl önce Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bir operasyon sırasında şehit düştüğünü kaydeden Güzelkaya, ‘’Erkan da ağabeyi gibi aynı kaderi paylaştı. Acımız çok büyük. Ailenin ocağına ikinci kez ateş düştü’’ dedi.

Bu arada, şehit olan Erkan Akdeniz’in, Kars’ın Kağızman ilçesindeki Çemçe Yaylası’nda bulunan ailesine acı haberin verilmesi için bölgeye ekip gönderildi. Öte yandan, Halfeli beldesine gelen Iğdır Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ernail Keleş, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve askeri yetkililer ailenin sivil ekip eşliğinde beldeye getirilmesini bekledi.

TEZKERESİNE 25 GÜN VARDI

ŞEHİT Jandarma Er Mahmut Yalçındağ’ın Gaziantep’teki evinde de yas var. Beyyurdu Jandarma Karakolu’nda görevli şehit Jandarma Er Mahmut Yalçındağ’ın (22), Onur Mahallesi 84 Nolu Sokak’taki evine tam donanımlı ambulanslar ve sağlık görevlileri ile birlikte gelen askeri yetkililer, anne Fethiye (55) ile baba Cemal Yalçındağ’a (60) acı haberi verdi. Şehit annesi Fethiye Yalçındağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ile önceki gün akşam telefonla görüştüğünü ve kendisine iyi olduğunu söylediğini belirtti. Anne Yalçındağ, ‘’Oğlum bana iyi olduğunu ve benim de kendime iyi bakmamı istedi. Çünkü oğlum, ayaklarımdan rahatsız olduğumu biliyor ve bu nedenle sağlığıma dikkat etmemi istedi, ‘kendine iyi bak anne’ dedi. Oğlumun, tezkere almasına 25 günü kalmıştı’’ diyerek, ağıtlar yaktı. I

07.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  3 şehit daha

  20 FAİLİ MEÇHULDEN YARGILANIYOR

  İmralı’da Genelkurmay tasarrufu

  Gül, Nijerya’ya gidiyor

  YÖK, akademisyenleri yurtdışına gönderecek

  Disiplin cezası alana ek ödeme yok

  Tuğluk’a 10 yıl hapis istendi

  Balyoz iddianamesi mahkemeye gönderildi

  “Kafes”te tutuklu kalmadı

  CHP, 2 il yönetimini görevden aldı

  Ahmet Tan CHP’ye katıldı

  Başoğlu: Çin işkencesi tahammül sınırlarını aştı

  Başbağlar Şehitler İstanbul’da anıldı

  TBMM’de nükleer portesto

  Mimarlar Odası, Mimar Sinan’ı anmıyor

  NYT: Kimin kime daha çok ihtiyacı var?

  Türkler, AB vatandaşlığına geçmede 2. sırada

  Din kursları kurumsallaşacak

  İnsan haklarına mutlak riayet

  Orman işletmesinden “keçi hediyeli” yarışma

  Kızılordu Korosu İstiklâl Marşı okudu

  İzmir, UNESCO ekibini ağırlayacak

  Gecekonduda oturan Roman kalmayacak

  Doğu’da, 76 hastane, 245 sağlık ocağı açıldı

  72 yaşındaki kadına kaçak elektrikten hapis cezası

  Şimdi ıhlamur toplama ve tefekkür zamanı

  Bu köyde 21 yıldır organik sebze meyve üretiliyor

  Afrika’ya kadar izlenecekler

  Mekke treni 130 bin hacı taşıyacak

  Alzheimer’a önceden tesbit yolu açıldı

  Tuna nehri taştı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.