07 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Din kursları kurumsallaşacak

KKTC Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu her yaz baskınlarla gündeme gelen Dinî Bilgiler Kurslarını kurumsallaştırarak bu sıkıntıyı halledeceklerini söyledi. Toplumun her kesiminden destek istediklerini belirten Çavuşoğlu, “Kurumsallaşmaya doğru çıktığımız bu yolda herkesin bizi anlamasını ve ne yaptığımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kur’ân’ı Türkiye’de öğrenecekler

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) sendikaların baskıları sebebiyle yaz aylarında Kur’an-ı Kerim öğrenemeyen çocuklar, Türkiye’ye gelerek eğitimlerini tamamlayacak.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi’nin birlikte organize ettiği yaz Kur’an kursları Kıbrıs’taki sendikaların baskınına uğramıştı. Sendikalar tarafından öğrencilere Kur’an öğretilmesi engellenince, aileler çareyi çocuklarını Türkiye’ye gödermekte buldu. Bu kapsamda Kıbrıs’tan 34 öğrenci havayoluyla Ankara Esenboğa Havaalanı’na geldi. Öğretmenleriyle birlikte gelen 34 öğrenci, Kayseri’ye bağlı Kocasinan ilçesindeki Mustafa Germili İmam-Hatip Lisesi’nde yatılı olarak eğitim alacak. Yaklaşık 30 gün eğitim alacak olan öğrenciler havalimanı çıkışında yaptıkları açıklamada, Kıbrıs’ta öğretmen sıkıntısı çektiklerini ve bazı zamanlarda Kur’an ve din eğitimi almalarının engellenmesi üzerine dini eğitimlerini Türkiye’de almaya karar verdiklerini belirtti. Otobüsle Kayseri’ye gidecek olan Kıbrıslı öğrencilerin Kur’an öğrenmek için Türkiye’de olmaktan dolayı oldukça mutlu oldukları gözlendi.

KKTC’de Orta Eğitim Müdürleri Derneği Başkanı Niyazi Şafakoğlu ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri, bazı okullarda Dini Bilgiler Öğretimi kursları verildiği gerekçesiyle, Lefkoşa Demokrasi Ortaokulu’nda eylem yapmıştı. KTOEÖS Başkanı Ahmet Eraslan, eylem sonrasında yaz Kur’an kurslarına asla izin vermeyeceklerini söylemişti.

KKTC Hükümeti: Sıkıntıyı çözeceğiz

KKTC Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu her yaz baskınlarla gündeme gelen Dinî Bilgiler Kurslarını kurumsallaştırarak bu sıkıntıyı halledeceklerini söyledi. Toplumun her kesiminden destek istediklerini belirten Çavuşoğlu, “Kurumsallaşmaya doğru çıktığımız bu yolda herkesin bizi anlamasını istiyoruz ve ne yaptığımızın bilinmesini istiyoruz. Kimse buna takoz koymaya çalışmasın çünkü bu yapılmadığı takdirde bu insanlar farklı noktalardan bu eğitimi almaya çalıyor, asıl tehlike oradadır” dedi. İnsanların bilgi alma ihtiyacının ve inanç özgürlüğünün anayasal bir hak olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, “İnançlarını en iyi bir şekilde yerine getirebilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı’nın denetiminde şeffaf bir ortamda bu bilgileri almaları gerekiyor ve aldıkları bu bilgilerle daha sağlıklı bir şekilde inançlarını yerine getirmelerine yardımcı oluyoruz” dedi. Sendikaların görüşlerini ortaya koymaya haklarının olduğu gibi yasal çerçevede eylem yapma haklarının da olduğunu belirten Çavuşoğlu, sendikaların sınırlarını çiğneyerek kursların devamını engellemeye haklarının olmadığını vurguladı. Sendikaların muhtemel tavrı karşısında gereken tedbirleri alacaklarının da altını çizen Çavuşoğlu, çocukları ve velileri mağdur etmeyeceklerini belirtti.

07.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  3 şehit daha

  20 FAİLİ MEÇHULDEN YARGILANIYOR

  İmralı’da Genelkurmay tasarrufu

  Gül, Nijerya’ya gidiyor

  YÖK, akademisyenleri yurtdışına gönderecek

  Disiplin cezası alana ek ödeme yok

  Tuğluk’a 10 yıl hapis istendi

  Balyoz iddianamesi mahkemeye gönderildi

  “Kafes”te tutuklu kalmadı

  CHP, 2 il yönetimini görevden aldı

  Ahmet Tan CHP’ye katıldı

  Başoğlu: Çin işkencesi tahammül sınırlarını aştı

  Başbağlar Şehitler İstanbul’da anıldı

  TBMM’de nükleer portesto

  Mimarlar Odası, Mimar Sinan’ı anmıyor

  NYT: Kimin kime daha çok ihtiyacı var?

  Türkler, AB vatandaşlığına geçmede 2. sırada

  Din kursları kurumsallaşacak

  İnsan haklarına mutlak riayet

  Orman işletmesinden “keçi hediyeli” yarışma

  Kızılordu Korosu İstiklâl Marşı okudu

  İzmir, UNESCO ekibini ağırlayacak

  Gecekonduda oturan Roman kalmayacak

  Doğu’da, 76 hastane, 245 sağlık ocağı açıldı

  72 yaşındaki kadına kaçak elektrikten hapis cezası

  Şimdi ıhlamur toplama ve tefekkür zamanı

  Bu köyde 21 yıldır organik sebze meyve üretiliyor

  Afrika’ya kadar izlenecekler

  Mekke treni 130 bin hacı taşıyacak

  Alzheimer’a önceden tesbit yolu açıldı

  Tuna nehri taştı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.