10 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AB: Olumlu, ama yetersiz

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Anayasa Mahkemesinin kısmî iptal kararını “ustaca orta yol çözüm” olarak nitelendirerek, “Bu sınırlı reform ülkenin demokratikleşmesinin önünü açsa da 1982 Anayasasının antidemokratik ruhunu değiştirmemektedir” değerlendirmesinde bulundu.

AB: Olumlu, ama yetersiz

AVRUPA Birliği (AB), Anayasa Mahkemesi’nin kısmi iptal kararının ardından referanduma sunulacak olan anayasa değişikliği paketine ilişkin “Bu sınırlı reform ülkenin demokratikleşmesinin önünü açsa da 1982 anayasasının antidemokratik ruhunu değiştirmemektedir” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Anayasa Mahkemesi’nin kısmi iptal kararını “ustaca orta yol çözüm” olarak nitelendirerek, genel seçimlerin ardından tüm siyasi partilerin yeni anayasayı gündemine almalarını istedi. Flautre, “Bu sınırlı reform ülkenin demokratikleşmesinin önünü açsa da 1982 anayasasının antidemokratik ruhunu değiştirmemektedir” değerlendirmesinde bulundu.

AB Komisyonu sözcülerinden Ferran Tarradellas Espuny ise Anayasa Mahkemesi’nin kararını not aldıklarını ve özellikle gerekçeli kararın yayımlanmasının ardından konuyu daha ayrıntılı analiz edeceklerini bildirdi. Kararla ilgili ilk değerlendirmelerinde, anayasa değişikliği paketinde “Anayasa Mahkemesi ve HSYK’ya üye seçim yöntemi gibi sınırlı unsurların iptal edildiği” sonucuna vardıklarını kaydeden Tarradellas Espuny, “Anayasa değişikliği paketinin olumlu adım olduğu inancımızı, Anayasa Mahkemesinin kararının ardından da korumaya devam ediyoruz” dedi.

Ferran Tarradellas Espuny, Türkiye’nin, AB’nin yıllardır ilerleme raporlarında ve katılım ortaklığı belgesinde vurguladığı noksanlarını tamamlayabilmesi için anayasa değişikliği paketinin 12 Eylül’deki referandumda kabul edilmesi çağrısını yaptı.

Hague: Türkiye’nin reddedilmesi büyük hata

İNGİLTERE Dışişleri Bakanı William Hague, AB’nin Türkiye’nin üyeliğini reddetmesinin çok büyük bir hata olacağı uyarısında bulundu. Hague, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldikten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye’nin Batı ile Doğu arasında uzanan köprü konumunun önemine değindi. Hague, “Türkiye, Batı ile Doğu arasında seçim yapmak zorunda olan konumda değil. Çünkü Türkiye hem Batı’da hem de Doğu’da yer alan bir ülkedir” diye konuştu. Türkiye’nin Afganistan, Balkanlar ve Orta Doğu barış süreci konularındaki tecrübe ve tavsiyelerine de değer verdiklerini ifade eden Hague, Davutoğlu ile görüşmesinde Kıbrıs ve Türkiye’nin AB konusunu da görüştüklerini anlattı. Hague konuşmasında, İngiltere’nin Türkiye’nin AB üyeliğine en güçlü desteği veren ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak, “AB, Türkiye’yi reddederse çok büyük bir hata yapmış olur.” dedi. Bu arada Hague, İngiltere Başbakanı David Cameron’un yakın zaman için Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

10.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  AB: Olumlu, ama yetersiz

  MİLLî İRADE HAKİM OLMALI

  Halkın yetkisi elinden alınıyor

  Şehit asteğmen dualarla uğurlandı

  Kur’ân Kursu baskını Kıbrıs’a yakışmıyor

  Bağış: Profesyonel bir ordu gerekiyor

  Başbuğ hakkında suç duyurusu

  Memur maaş katsayıları değişti

  Tecrit iddiaları asılsız

  Teröristler araç yaktı

  Emekli albay eşi ve kızını öldürdü

  9 bin 406 öğretmen atandı

  Harçlara enflasyon zammı

  Gönüller Mi’rac’ta coştu

  SELİMİYE DOLDU TAŞTI

  Öğrenci pansiyonuna saldırı

  Postacılardan “yazlık kıyafet” protestosu

  AGİD’den yaz Kur’ân kurslarına destek

  30 yeni zabıta iş başı yaptı

  Çakmakla oyunda faciadan dönüldü

  Polis karakoluna taciz ateşi: 4 yaralı

  Srebrenitsa’da barış yürüyüşü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.