10 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başbuğ hakkında suç duyurusu

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kayseri eski Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz dâvâsındaki mağdur avukatı Tahir Elçi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Başbuğ hakkında suç duyurusu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında kamu davası açılması ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kayseri eski Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz davasındaki mağdur avukatı Tahir Elçi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusunda; ‘’Halen Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık Albay Cemal Temizöz ve diğerleri hakkında görülmekte olan davayla ilgili kamusal yetki, güç ve nüfuzunu kullanarak yayın yoluyla sanıklardan Cemal Temizöz lehine yargı görevini yapan savcı ve yargıçlar üzerinde baskı kurarak onları etkilemeye teşebbüs eden şüpheli İlker Başbuğ hakkında gerekli soruşturma işlemlerinin yapılarak kamu davası açılmasını talep ediyoruz’’ denildi.

Orgeneral İlker Başbuğ bir süre önce yaptığı açıklamada, ‘’Terörle mücadelede görev yapmış, canını feda etmekten kaçınmamış, subayın, generalin, astsubayın haksız yere suçlanmaları beni çok rahatsız etti. Bir terör örgütüne üye olmakla suçlanıyorlar. Albay Cemal Temizöz, buna bir örnek’’ demişti.

İHD’DEN DE SUÇ DUYURUSU

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup da Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu. Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi önünde toplanan İHD üyesi grup adına açıklama yapan İHD Şube Sekreteri Ümit Efe, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

10.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  AB: Olumlu, ama yetersiz

  MİLLî İRADE HAKİM OLMALI

  Halkın yetkisi elinden alınıyor

  Şehit asteğmen dualarla uğurlandı

  Kur’ân Kursu baskını Kıbrıs’a yakışmıyor

  Bağış: Profesyonel bir ordu gerekiyor

  Başbuğ hakkında suç duyurusu

  Memur maaş katsayıları değişti

  Tecrit iddiaları asılsız

  Teröristler araç yaktı

  Emekli albay eşi ve kızını öldürdü

  9 bin 406 öğretmen atandı

  Harçlara enflasyon zammı

  Gönüller Mi’rac’ta coştu

  SELİMİYE DOLDU TAŞTI

  Öğrenci pansiyonuna saldırı

  Postacılardan “yazlık kıyafet” protestosu

  AGİD’den yaz Kur’ân kurslarına destek

  30 yeni zabıta iş başı yaptı

  Çakmakla oyunda faciadan dönüldü

  Polis karakoluna taciz ateşi: 4 yaralı

  Srebrenitsa’da barış yürüyüşü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.