15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yurtdışından İngilizce okutmanlar getirildi

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve Fullbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, yurtdışından gelen İngilizce öğretim elemanı asistanları yeni açılan üniversitelerde göreve başlayacak.

YÖK ile Fullbright Eğitim Komisyonu işbirliğinde gerçekleştirilen program çerçevesinde öğretim elemanı asistanlarına verilecek eğitim, Başkent Öğretmenevi’nde başladı. Programın açılışına katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bu işbirliğinin çok önemli olduğunu belirterek, anlaşma kapsamında 54 İngilizce öğretim elemanının bu yıl yeni açılan üniversitelerde çalışmaya başlayacağını söyledi. Gelecek sene için 200 öğretim elemanı çağırmayı planladıklarını ifade eden Özcan, bu programın amacının öğrencilere sadece İngilizce öğretmek olmadığını, bunun dışında ülkeler arası yakınlaşmanın sağlanması olduğunu vurguladı. Özcan, yurtdışından gelen öğretim elemanı asistanlarının Türk öğrencilerle tanışarak Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı elde edeceklerini belirtti.

PROGRAM HAKKINDA

İşbirliği çerçevesinde 54 İngilizce öğretim elemanı asistanı 2010-2011 öğretim yılında Türkiye’de yeni açılan üniversitelerde görevlendirilecek. Bu öğretim elemanı asistanlarının 46’sının aylık ödemesi YÖK, 8’inin aylık ödemesi de Fullbright tarafından karşılanacak. Program, yükseköğretimde verilen İngilizce dil eğitimi derslerine destek olunması ve özellike de yeni açılan üniversitelerdeki İngilizce öğretim elemanı sıkıntısına çözüm getirmeyi amaçlıyor. Bu programla, öğrencilerin İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Öğretim elemanı asistanları Ankara’da gerçekleştirilecek 2 haftalık oryantasyon eğitimine katılacak ve daha sonra görevlendirildikleri üniversitelere yerleştirilecek. Asistanlara oryantasyon eğitiminde, Türkiye’ye dair genel bilgiler, Türk yükseköğretim sistemi, görevleri hakkında bilgiler verilecek.

Fethiye’de 7 bin 524 kişi okuma yazma bilmiyor

“DÜNYA Okuma Yazma Günü’ faaliyetleri kapsamında açıklama yapan Fethiye Halk Eğitim Merkezi (FHEM) Müdürü Osman Koftu, ilçede 7 bin 524 kişinin okuma yazma bilmediğini belirtti. Bu yıl Ramazan Bayramı’na denk geldiği için kutlanamayan 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü, Fethiye’de gecikmeli de olsa kutlandı. Gün kapsamında bir açıklama yapan Fethiye HEM Müdürü Koftu, Türkiye’de hala 4 milyon 863 bin okuma yazma bilmeyen insan olduğunu ifade etti. Muğla genelindeki okur yazar olmayan sayısının ise 32 bin olduğuna işaret eden Osman Koftu, bu sayının Fethiye’de 7 bin 524 olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı. Koftu, “2009-2010 eğitim öğretim yılında kurum olarak 7 adet 1. kademe ve 11 adet 2. kademe okuma yazma kursu açtık. Bu okuma yazma kurslarına 205 kursiyer katıldı ve okuma yazmayı öğrendi. Okur yazar oranının artması için kurum olarak her türlü imkânımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Vatandaşımızın okuma yazma bilmediğini, kurumumuza, en yakın okul müdürlüğüne, muhtarlığa veya resmî kuruma bildirmesi yeterlidir. Her köy, mahalle ve beldemizde kursiyer sayısı sınırlaması olmadan kursları ücretsiz bir şekilde açabilmekteyiz. Ayrıca, kursiyerlerin çalışma kitaplarını da karşılamaktayız.” dedi.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SIRA UYUM PAKETİNDE

  ‘Başkanlık‘ gündemimizde yok

  Özcan: Yakında ÖSYM yeni bir şekil alacak

  Oy kullanamayan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

  AİHM’den Hrant Dink mahkûmiyeti

  Sonuçlar, uzlaşmacı siyasî kültürün başlangıcı olabilir

  Vali Türker: Katılımın az olmasının sebebi terör örgütü

  Kıbrıs’taki çözümsüzlükte AB’nin payı var

  İstanbul, 1 Kasimda aıle hekımlığiıne geçıyor

  Bir an önce sivil anayasa

  ASKON: Büyümede yeni stratejilere ihtiyaç var

  Belediye Meclisi’nden Pakistan’a yardım eli

  Terörist cenazesinde gerginlik

  ‘’Boykot tehdidi’’ne 8 tutuklama

  İstanbul’a 8 ayda 4,5 milyon yabancı ziyaretçi geldi

  Yaz kararnamesi Resmî Gazetede

  Minikler için zil çaldı

  Yurtdışından İngilizce okutmanlar getirildi

  Açık öğretimde kayıt zamanı

  Bayram harçlıklarını Pakistan’a gönderdiler

  AYM ve HSYK 30 günde değişecek

  Okul başarısı için TV’yi kapatın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.