15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bir an önce sivil anayasa

DESK ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, iktidar ve muhalefetin el ele vererek, bir an önce hür ve demokrat Türkiye’ye yakışan özde sivil bir anayasayı milletin önüne koymasını istedi.

Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecinin 12 Eylülde sona erdiğini, bundan sonraki gündemin, mutlaka yeni ve demokratik bir anayasa olması gerektiğini kaydetti. Referandum sonucunun, insanların daha hür ve daha demokrat bir ülkede yaşamak istediğini ortaya koyduğunu vurgulayan Şenocak, şöyle devam etti:

‘’Bu kabul milletimizin darbe anayasasından bir an önce kurtulmak istediğini ortaya koyuyor. Gerek iktidar ve gerekse muhalefet bu talebi görmeli ve el ele verip bir an önce hür ve demokrat Türkiye’ye yakışan özde sivil bir anayasayı milletin önüne koyabilmelidir. Pakete ‘Yetmez, ama...’ kaydıyla ‘evet’ diyenlerin de farklı gerekçelerle ‘hayır’ diyenlerin de büyük çoğunluğunun talebi aynı. 30 yılını dolduran 12 Eylül ihtilâlinin hazırladığı ve 28 yıldır, ara ara yapılan rötuşlarla yürürlükte olan darbe anayasası ile Türkiye’nin bir yere varamayacağını halkımız bir kez daha göstermiştir.’’

Anayasanın özüne dokunmayan makyaj düzenlemeler bir kenara itilerek, halkın önüne sivil ve demokratik bir anayasanın konulması gerektiğini belirten Şenocak, kamu çalışanları olarak hükümetten beklentilerinin, iç hukukta düzenlemeye gidilerek anayasa ve mevzuatın uluslar arası sözleşmelere uygun hale getirilmesi, toplu sözleşmenin yanı sıra grev hakkının anayasal güvenceye kavuşturulması olduğunu bildirdi. Yeni anayasa ile Türkiye’nin imzaladığı başta ILO sözleşmeleri olmak üzere diğer uluslar arası sözleşmelerin öncelikli olarak uygulamaya konulmasını, tüm çalışanlara sendikal hakların tanınmasını isteyen Şenocak, çalışma hayatının, birçok beklentinin gerçekleşmesi özlemi içinde olduğunu belirtti.

DES GENEL BAŞKANI AVCI:

ANAYASA ACİLEN YENİLENMELİ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı da Türk milletinin iradesini yansıtan referandum sonucunu memnuniyetle karşıladıklarını ve demokratik bir Türkiye açısından umut verici bulduklarını kaydetti. Anayasa’nın acilen yenilenmesi gereğinin tam bir toplumsal farkındalığa dönüştüğünü vurgulayan Avcı, bütün siyasî partilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin yeniden büyük Türkiye için şartsız, ön yargısız, şeffaf ve katılımcı bir anayasaya katkı ve katılımda bulunması gerektiğini ifade etti.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SIRA UYUM PAKETİNDE

  ‘Başkanlık‘ gündemimizde yok

  Özcan: Yakında ÖSYM yeni bir şekil alacak

  Oy kullanamayan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

  AİHM’den Hrant Dink mahkûmiyeti

  Sonuçlar, uzlaşmacı siyasî kültürün başlangıcı olabilir

  Vali Türker: Katılımın az olmasının sebebi terör örgütü

  Kıbrıs’taki çözümsüzlükte AB’nin payı var

  İstanbul, 1 Kasimda aıle hekımlığiıne geçıyor

  Bir an önce sivil anayasa

  ASKON: Büyümede yeni stratejilere ihtiyaç var

  Belediye Meclisi’nden Pakistan’a yardım eli

  Terörist cenazesinde gerginlik

  ‘’Boykot tehdidi’’ne 8 tutuklama

  İstanbul’a 8 ayda 4,5 milyon yabancı ziyaretçi geldi

  Yaz kararnamesi Resmî Gazetede

  Minikler için zil çaldı

  Yurtdışından İngilizce okutmanlar getirildi

  Açık öğretimde kayıt zamanı

  Bayram harçlıklarını Pakistan’a gönderdiler

  AYM ve HSYK 30 günde değişecek

  Okul başarısı için TV’yi kapatın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.