15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

‘Başkanlık‘ gündemimizde yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ‘’Ne bugünkü (dünkü) MYK’da, ne de başka bir yerde somut olarak Türkiye başkanlık sistemine geçer diye bir tartışma yapılmayacak’’ dedi. Çelik, “Başkanlık sistemi, ‘Ben hadi başkanlık sistemine geçiriyorum’ deyip de, birden bire geçebileceğiniz birşey değil. Son derece karmaşık işleyen ve başka mekanizmalar gerektiren süreçtir” şeklinde konuştu.

Başkanlığa birden bire geçilmez AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ‘’Ne bugünkü MYK’da, ne de başka bir yerde somut olarak Türkiye başkanlık sistemine geçer diye bir tartışma yapılmayacak’’ dedi.

AKP yöneticileri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için parti genel merkezine gelişlerinde basın mensuplarının sorularını cevapladılar. Genel Başkanı Yardımcısı Ömer Çelik, başkanlık sistemiyle ilgili somut gündemlerinin olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu, Sayın Başbakan’ın bir televizyon programında, sistemin daha verimli işlemesiyle ilgili bir kanaatini belirtmesi üzerine ortaya çıktı. Ne bugünkü MYK’da ne de başka bir yerde somut olarak Türkiye başkanlık sistemine geçer diye bir tartışma yapılmayacak. Türkiye’nin daha verimli yönetilmesi için sistem tartışmalarının yapılması TBMM’nin iç tüzüğünden tutun da, ta ki Başkanlık sistemine kadar Türkiye’nin entellektüel hayatı, siyasî hayatı açısından önemlidir.’’

Bu tartışmaların, Türkiye’deki siyasî düşünceyi, siyasî algılamayı geliştirdiğini belirten Ömer Çelik, ‘’Ama maalesef Türkiye’de sistemle ilgili tartışma yaptığınızda belli çevreler bunu rejim sorununa dönüştürmeye çalışıyor. Türkiye’nin rejimiyle ilgili bir problemi yoktur. Ama sistem konusundaki tartışma bugünde sürer, yarında sürer, öbür günde sürer. Başkanlık sistemi, ‘ben hadi başkanlık sistemine geçiriyorum’ deyip de, birdenbire geçebileceğiniz bir şey değil. Son derece karmaşık işleyen ve başka mekanizmalar gerektiren süreçtir. Partinin, hükümetin gündeminde dün ve bugün Başkanlık sistemi tartışılacakmış gibi bir hava yaratılıyor. Böyle bir somut gündem yok’’ dedi.

Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da başkanlık sistemiyle ilgili soruya, ‘’şu an bu konuları tartışmanın zamanı değil. Medya bu konuları gündeme getirmeye çalışıyor. Onun olgunlaşmasını bekliyoruz. Üzerinde çalışma ve değerlendirme yapılıyor’’ cevabını verdi.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SIRA UYUM PAKETİNDE

  ‘Başkanlık‘ gündemimizde yok

  Özcan: Yakında ÖSYM yeni bir şekil alacak

  Oy kullanamayan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

  AİHM’den Hrant Dink mahkûmiyeti

  Sonuçlar, uzlaşmacı siyasî kültürün başlangıcı olabilir

  Vali Türker: Katılımın az olmasının sebebi terör örgütü

  Kıbrıs’taki çözümsüzlükte AB’nin payı var

  İstanbul, 1 Kasimda aıle hekımlığiıne geçıyor

  Bir an önce sivil anayasa

  ASKON: Büyümede yeni stratejilere ihtiyaç var

  Belediye Meclisi’nden Pakistan’a yardım eli

  Terörist cenazesinde gerginlik

  ‘’Boykot tehdidi’’ne 8 tutuklama

  İstanbul’a 8 ayda 4,5 milyon yabancı ziyaretçi geldi

  Yaz kararnamesi Resmî Gazetede

  Minikler için zil çaldı

  Yurtdışından İngilizce okutmanlar getirildi

  Açık öğretimde kayıt zamanı

  Bayram harçlıklarını Pakistan’a gönderdiler

  AYM ve HSYK 30 günde değişecek

  Okul başarısı için TV’yi kapatın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.