15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Minikler için zil çaldı

İLKÖĞRETİMDE 1 milyon 300, okul öncesinde 1 milyon 100 bin olmak üzere yaklaşık 2 milyon 400 bin öğrenci dün okulla tanıştı.

Yurt genelinde ‘’Okula Uyum Programı’’ kapsamında normal tarihten 1 hafta önce okula başlatılan anaokulu ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri ilk günlerinde okul yönetimleri tarafından hazırlanan faaliyetlerle karşılandı. İstanbul Çeliktepe Cengizhan İlköğretim Okulunda düzenlenen faaliyetlerle okula başlayan öğrenciler, velileriyle birlikte erken saatlerde okula gelmeye başladı. Okul bahçesinde sınıflarına göre sıra olan öğrenciler, öğretmenleri tarafından sınıflarına götürüldü. Anne ve babalarından ayrılmak istemeyen ve ağlayan öğrencilerin velilerine sınıflarda bir süre kalmalarına izin verildi. Sınıflarına giren öğrenciler, öğretmenleri tarafından sıralarına yerleştirildikten sonra sıraların üzerine kendileri için bırakılan keki yeyip, meyve sularını içti. Daha sonra okul yönetimi tarafından, öğrencilerin okula alışabilmeleri için düzenlenen faaliyetler kapsamında palyaçolar sınıfları dolaşarak, öğrencileri eğlendirmeye başladı. Öğrenci velisi Sabahat Arifoğlu da kızının okula bu yıl başladığını, ancak kendisine çok bağlı bir çocuk olduğu için okula alışma sürecinin biraz sıkıntılı geçtiğini söyledi. Edirne Millî Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, 8 bin 500 öğrencinin okulla başlaması dolayısıyla İsmail Güner İlköğretim Okulunda yaptığı konuşmada, velilere başarıda ailenin önemine işaret etti. Daha sonra sıraya giren öğrenciler, sınıflarına alındı. Bazı öğrenciler sevinçle yeni arkadaşlarıyla kaynaşırken, bazılarının da ağlayarak anne ve babalarına sarıldığı görüldü. Okul öğretmenleri öğrencilere meyve suyu ve kek ikram etti. Kırklareli Millî Eğitim Müdür Vekili Resül Yeşilyurt da, 3 bin 776 minik öğrencinin okulla başladığını, öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı olduğunu gördüklerini söyledi. Minik öğrencilerin bir hafta içerisinde birbirleriyle kaynaşarak okula hazırlanacağını bildiren Yeşilyurt, Kırklareli’nde 3 bin 776 öğrencinin, 173 öğretmen nezaretinde okullu olduğunu belirtti. Okula yeni başlayan minik öğrenciler, aileleriyle geldikleri okullarında öğretmenleriyle sınıflarına girdi. Bazı okullarda öğrencilere gofret ve çikolata ikramında bulunuldu. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı 20 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANI: YÜZDE 39

ANKARA Karapürçekler’deki Altındağ Belediyesi Anaokulu’nda Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun katılımıyla tören düzenlendi. Törende konuşan, Bakan Çubukçu, çocukların bugünkü heyecanlarını ömür boyu unutamayacaklarını söyledi. 2010-2011 eğitim öğretim yılının eğitim hayatına ilk adımlarını atan bütün çocuklara, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını dileyen Çubukçu, ‘’Okul öncesine yaptığımız yatırımların sonucunda 2001-2002 eğitim öğretim yılında 4-6 yaş arası çocuklarda yüzde 11.7 olan okul öncesi eğitimde okullaşma oranı, 2009-2010 eğitim öğretim yılında yüzde 39’a ulaşmıştır’’ dedi.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SIRA UYUM PAKETİNDE

  ‘Başkanlık‘ gündemimizde yok

  Özcan: Yakında ÖSYM yeni bir şekil alacak

  Oy kullanamayan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

  AİHM’den Hrant Dink mahkûmiyeti

  Sonuçlar, uzlaşmacı siyasî kültürün başlangıcı olabilir

  Vali Türker: Katılımın az olmasının sebebi terör örgütü

  Kıbrıs’taki çözümsüzlükte AB’nin payı var

  İstanbul, 1 Kasimda aıle hekımlığiıne geçıyor

  Bir an önce sivil anayasa

  ASKON: Büyümede yeni stratejilere ihtiyaç var

  Belediye Meclisi’nden Pakistan’a yardım eli

  Terörist cenazesinde gerginlik

  ‘’Boykot tehdidi’’ne 8 tutuklama

  İstanbul’a 8 ayda 4,5 milyon yabancı ziyaretçi geldi

  Yaz kararnamesi Resmî Gazetede

  Minikler için zil çaldı

  Yurtdışından İngilizce okutmanlar getirildi

  Açık öğretimde kayıt zamanı

  Bayram harçlıklarını Pakistan’a gönderdiler

  AYM ve HSYK 30 günde değişecek

  Okul başarısı için TV’yi kapatın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.