25 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Onu da görevden alın

Konuyu değerlendiren emekli askerî savcı Faik Tarımcıoğlu, “Askerî ve idarî teamüller vardır; cumhurbaşkanı için mutlaka ayağa kalkılır, karşılanır, uğurlanır. Saygıda kusur edilmez” dedi.

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ise, “Cumhurbaşkanının yurt dışındayken karşılanmaması veya aleyhinde söylenmiş sözler, devletin en yüce makamına karşı yapılmış bir saygısızlık olarak telâkkî edilmelidir” şeklinde konuştu. O general de görevden alınmalı TÜRKİYE'NİN NATO nezdindeki askeri temsilcisi Hava Korgeneral Mehmet Veysi Ağar’ın zirve için Lizbon’a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü karşılamaması tepki aldı. Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, yapılanın kanunların ruhuna, Anayasaya aykırı olduğunu vurguladı. “Nihayet cumhurbaşkanıdır, cumhurun başkanı, bir başkomutandır” diyen Tarımcıoğlu, şöyle devam etti:

“Teammüllere aykırıdır, töreye aykırıdır. Töre, halkın geleneğidir. Askeri ve idari teamüller vardır, cumhurbaşkanında mutlaka ayağa kalkılır, karşılanır, uğurlanır. Saygıda kusur edilmez. Cumhurbaşkanı bir makamdır. Şahıslar gelip geçicidir. Türk milletinin birlik ve beraberliğini temsil eder. Nereden bakarsanız yanlış bir davranıştır. Askeri ceza kanunlarında bir karşılığı var mıdır, hayır yoktur. Nihayetinde ‘karnım ağrıyordu gitmedim’ mazereti olabilir.”

TANRIVERDİ: SAYGI

GÖSTERMEYENLER GÖREVDE KALMAMALI

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ise “Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının yurt dışındayken karşılanmaması veya aleyhinde söylenmiş sözler, devletin en yüce makamına karşı yapılmış bir saygısızlık olarak telâkki edilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı ve eşine saygı göstermeyi içine sindiremeyenler de aslında görevde kalmamaları gerekir” diye konuştu. AYKURT: BU OLAY, DEMOKRASİYE KARŞI TAVIR DYP eski Denizli Milletvekili Mustafa Kemal Aykurt, Hava Korgeneral Ağar’ın yabancı bir memlekette cumhurbaşkanını karşılamama eylemiyle Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin saygınlığını zedelediğini ve derhal emekliye sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Korgeneral Ağar’ın tavrının hükümetle birlikte bütün siyasi partileri de ilgilendirdiğini kaydeden Aykurt, “Bu olay demokrasiye karşı bir tavırdır. Bir duruştur. Burada yapılması gereken şu; bu askerin derhal emekliye sevk edilmesi lazım. Aynı zamanda bütün siyasi partilerimizin bu olay karşısında müşterek tavır takınmaları lâzım” diye konuştu.

25.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar alışveriş yapıp dönüyorlar

  Aslında ölü sayısı 10 bin

  İDO, bayramda 1.3 milyon kişi taşıdı

  Batıda yağış etkili olacak

  Cansuyu Pakistan’daki kardeşlerini unutmadı

  Afgan mutfağı özünü koruyor

  Sudanlılar ışığa kavuştu

  Bayramda tabiat tercihi

  Denizin bilinmeyeni çok!

  Barınma evi evsizlerin umudu oldu

  Lüle taşıyla rehabilitasyon

  Haftada 60 saat çalışmak sakıncalı

  En uzun mangala tescil

  AYM, kanun bekliyor

  Kılıçdaroğlu fıtık ameliyatı oldu

  Tazminatı 4. Hukuk Dairesi belirleyecek

  Venedik Komisyonu, HSYK tasarısı için geliyor

  Mehmetçik artık garsonluk yapmayacak

  ÜÇ GENERAL AÇIĞA ALINDI

  Geç kalınmış doğru bir uygulama

  Onu da görevden alın

  CHP komutanlara sahip çıktı: Bu bir sivil darbe

  Şehit babası: Süreci takip edeceğiz, hesabını soracağız

  Fitch, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.