25 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÜÇ GENERAL AÇIĞA ALINDI

Balyoz Dâvâsında yargılanan ve bu sebeple YAŞ toplantısında terfîleri durdurulduğu halde, buna karşı Askerî Yüksek İdare Mahkemesinin “yürütmeyi durdurma” kararı verdiği üç general açığa alındı. Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın tasarrufuyla görevden alındı.

GÖNÜL GECİKİNCE ERDOĞAN AÇIKLADI

Tümg. Gürbüz Kaya ve Tuğa. Abdullah Gavremoğlu'nun açığa alınmaları Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün imzasıyla gerçekleşirken, bu konudaki açıklamanın Gönül yerine Başbakan Erdoğan tarafından yapılması dikkat çekti ve Savunma Bakanının niye geciktiği merak konusu oldu.

3 GENERAL AÇIĞA ALINDI

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay’ın, Balyoz Davası sanığı ve çok sayıda fişleme dosyasında imzası bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu açığa almasının ardından, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu’nu, Pazartesi günü itibariyle açığa aldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz Davası sanığı ve çok sayıda fişleme dosyasında imzası bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu açığa aldı. Karar, 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun açığa almayı düzenleyen 65. maddesi uyarınca uygulandı. 22 Kasım 2010 tarihli açığa alma kararı, aynı gün İçişleri Bakanlığı tarafından gereğinin ivedilikle yerine getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderildi. Bakanlığın yazısı Tümgeneral Helvacıoğlu’na hemen tebliğ edildi. Helvacıoğlu’nun üniforması çıkartıldı ve Ağustos YAŞ’ında atandığı Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı’ndaki görev ve yetkileri elinden alındı.

AĞIR SUÇLAMALARA ATIFTA BULUNULDU

Açığa alma yazısında, Tümgeneral Helvacıoğlu hakkında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki E: 2010/283 sayılı dosyaya atıf yapıldı. Yazıda Helvacıoğlu’nun hükümeti devirme planları içerisinde yer aldığı hatırlatıldı. Helvacıoğlu hakkında açılan davada isnat edilen suçların içeriği ve deliller göz önüne alındığı vurgulanan yazıda “926 sayılı TSKpersonel kanununun 65. maddesi uyarınca açığa çıkarılmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini, durumun adı geçene bugün ivedilikle tebliğ edilerek belgenin bir örneğinin gönderilmesini rica ederim. İÇİŞLERİ BAKANI” denildi.

YAŞ’I BYPASS GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Son YAŞ toplantısında Tümg. Gürbüz Kaya, Tümg. Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, haklarındaki davalar sebebiyle terfi ettirilmemişti. Terfi ettirilmeyen ancak başka görevlere atanan 3 Paşa, AYİM’e dava açarak YAŞ kararlarını bypass olarak nitelenen karar çıkartmışlardı. AYİM, Balyoz Davası’nda yeralan üç generali terfi ettirmiş ve yürütmenin de durdurulmasına hükmetmişti. Böylece sivillerin onay yetkisinde olan terfilerle ilgili YAŞ kararlarını AYİM üzerinden delmenin yolu açılırken, İçişleri Bakanlığı’nın açığa alması kararı sözkonusu girişimi de durdurdu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DOĞRULADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tümgeneraller Halil Helvacıoğlu ve Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu’nun açığa alındığına ilişkin haberleri doğruladı ve İçişleri ve Savunma Bakanlarının yetkilerini kullandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, Lübnan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, ‘’Bugün bir gazetede Balyoz İddianamesi’nde adı geçen Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın açığa aldığı yönünde bir haber var. Aynı durum, yine aynı iddianamede adı geçen Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu için de işletilecek mi?’’ sorusuna, ‘’Sayın Atalay’ın açığa alma işlemini aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız da uygulayacaktır ve belki de şu ana kadar da uygulamış olması lazım’’ cevabını verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözler Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e çevrildi. Tümg. Helvacıoğlu hakkında İçişleri Bakanı’nın verdiği açığa alma kararının, aynı durumdaki Tümg. Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu hakkında da Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygulandığı ortaya çıktı. Bakan Gönül, dün sabah Tümg. Kaya ve Tuğamiral Gavremoğlu’nun Pazartesi günü itibariyle açığa alındıklarını söyledi.

25.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar alışveriş yapıp dönüyorlar

  Aslında ölü sayısı 10 bin

  İDO, bayramda 1.3 milyon kişi taşıdı

  Batıda yağış etkili olacak

  Cansuyu Pakistan’daki kardeşlerini unutmadı

  Afgan mutfağı özünü koruyor

  Sudanlılar ışığa kavuştu

  Bayramda tabiat tercihi

  Denizin bilinmeyeni çok!

  Barınma evi evsizlerin umudu oldu

  Lüle taşıyla rehabilitasyon

  Haftada 60 saat çalışmak sakıncalı

  En uzun mangala tescil

  AYM, kanun bekliyor

  Kılıçdaroğlu fıtık ameliyatı oldu

  Tazminatı 4. Hukuk Dairesi belirleyecek

  Venedik Komisyonu, HSYK tasarısı için geliyor

  Mehmetçik artık garsonluk yapmayacak

  ÜÇ GENERAL AÇIĞA ALINDI

  Geç kalınmış doğru bir uygulama

  Onu da görevden alın

  CHP komutanlara sahip çıktı: Bu bir sivil darbe

  Şehit babası: Süreci takip edeceğiz, hesabını soracağız

  Fitch, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.