19 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DOKTOR HASTANIN AYAĞINA GİDİYOR

KAYSERİ’DE yatalak veya sağlık kuruluşlarına gidemeyecek kadar hasta olanlar için “Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi” kuruldu. Hastanın ayağına gidecek olan doktor, tedavi hizmetlerini evde yapacak.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nca sunulan “Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları” hakkında yönergenin 4. maddesine istinaden Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi’ni kurduklarını söyledi. Birimin 17 Aralık itibariyle hizmetimiz verimeye başladığını kaydeden Çetinkara, ekipte 2 doktor, hemşire, tıbbî teknolog, diyetisyen ve şoförün yer aldığını kaydetti. Koordinasyon merkezinin nasıl çalıştığı yönünde de bilgiler aktaran Çetinkara, şunları söyledi: “Telefon ile doğrudan yapılan başvuruların karşılandığı ve kayda alındığı, evde sağlık hizmetinin hangi seviyede verileceğini belirleyen ve buna göre yönlendirilmesini yapan evde sağlık birimleri arasındaki organizasyon ve koordinasyonu sağlayan ve aynı zamanda hastalar ile ilgili diğer kuruluşlara yönlendiren merkezdir.”

Dr. Kadir Çetinkara, evde sağlık hizmetinde hangi hastalara hizmet verileceğinin ise belirlendiğini anlattı. Buna göre, Evde Sağlık Hizmetleri, yatağa bağımlı, özürlü, hastanede uzun süre tedavi görmüş ve tedavisinin devamının evde sürdürülmesi gereken vatandaşlara, ihtiyaçları olanlara verilecek. Ayrıca hastanın yara pansumanlarının ve gerekli tetkiklerinin yapılması sürekli kullanılan ilâçların ve tıbbî malzeme heyet raporlarının yenilenmesi ‘Evde Bakım Hizmetleri’ tarafından yapılacak.Hasta veya hasta yakınları 444 38 33 numaralı telefondan başvurmaları durumunda bu hizmeti alacak. Hizmet, hafta içi mesai saatleri olan 08.00 ile 17.00 arasında ücretsiz olarak verilecek.

19.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  DOKTOR HASTANIN AYAĞINA GİDİYOR

  Uyuşturucuya karşı 10 bin aileyi ziyaret ettiler

  İstanbul’da taksiler zamlandı

  Mübadele Müzesi 20 Aralık’ta Çatalca’da ziyarete açılacak

  Alışveriş merkezinde yangın

  Şanla, şöhretle ilgim yok

  Kerbela şehitliğine ziyaretçi akını

  Hamidullah Siyer arkeoloğuydu

  Mescid-ül Haram’a 16 bin yeni halı

  Gül: Herkes söylediğine dikkat etsin

  TSK, siyaseti siyasetçilere bıraksın

  Maraş olayları provokasyondu

  Kalkınmanın özünde demokrasi var

  “Filistin’e Dayanışma Konvoyu” Türkiye’de

  Türkiye, Avrupa için bir şans

  Sıcak para kaçıyor

  MHP: İki dil bizden onay almaz

  “Dövizli askerlik” için kanun teklifi

  Hükümeti eleştirdi vaatlerde bulundu

  Poyrazköy’de kazı çalışmaları yeniden başladı

  Köşk’ten Sayıştay Kanununa onay

  Füze kalkanı halka sorulmalı

  Bakan Yıldız: Kömür dağıtmaya devam edeceğiz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.