"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

THY, şehit ailelerine süresiz indirim yapacak

19 Eylül 2015, Cumartesi 11:21
Kurban Bayramı tatilinin hükümet tarafından alınan karar sonrası 9 güne çıkması üzerine Yeşilköy Havalimanı’nda zaman zaman yoğunluk yaşanırken Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları ve Atlas Global Havayolları toplam 233 ek sefer düzenledi.

Yeşilköy Havalimanı Mülki İdare Amirliği, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Emniyet Müdürlüğü, THY, TAV ve diğer özel kuruluşlar tarafından pasaport, gümrüm ve bilet işlem bankolarında alınan önlemler sonrası yaşanan yoğunluklar kısa sürede önlendi. 

ŞEHİT AİLELERİNE SÜRESİZ YÜZDE 20 İNDİRİM

Bu arada daha önce polis, asker ve ailelerine bayram süresince bilet fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacaklarını duyuran Türk Havayolları yetkilileri ise bu sabah yaptıkları bir açıklamayla AnadoluJet Havayolları ile beraber şehit aileleri için de süresiz olarak yüzde 20 indirim uygulanacağını belirtilerek şöyle dediler:

“18 Eylül 2015 tarihinden itibaren uygulanan, Ortaklığımız THY ve AnadoluJet iç hat (XHQ Hopa dahil, codeshare seferleri hariç) seferlerinde 2330 sayılı kanun kapsamında belirtilen hallerde şehit olanların eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan ve 25 yaşını doldurmamış çocuklarına, bu durumlarını gösteren belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla satış ofislerinden direkt ve aktarmalı seyahatli için business ve ekonomi(Promosyon ücret sınıfları hariç) ücretleri üzerinden düzenlenen biletlerde yüzde 20 indirim uygulanacaktır.” 

TOPLAM 233 EK SEFER

Edinilen bilgilere göre THY yurt içinde Antalya, Dalaman, Trabzon ve Bodrum ile yurt dışında Ercan olmak üzere toplam 32 sefer düzenlerken, Pegasus Havayolları da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yoğun talep yaşanan iç hatlarda Dalaman, Antalya ve Kıbrıs, dış hatlarda ise Beyrut, Barcelona ve Roma olmak üzere toplam 181 ek sefer düzenledi.

Bu arada Atlasglobal Havayolları ise iç hatlarda Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir gibi turistik bölgeler ile dış hatlarda da Amsterdam, Düsseldorf, Londra ve Paris gibi Avrupa ağırlıklı hatlar ile Kıbrıs’a toplam 20 ek sefer düzenlediklerini açıkladı.

Hem okulların açılışının ertelenmesi, hem de Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasından faydalanan ve çocuklarını Konya’ya anneannelerinin yanına gönderen Murat Haşim şunları söyledi: “Bugün gidecekler haftaya Cumartesi dönecekler. Bayram için anneleriyle beraber gidiyorlar. Biletleri erken aldığımız için sorun olmadı. Ama şu an biletler çok pahalı. Üç aydan beri ananeannelerini görmüyorlardı. Bu tatil iyi geldi.”

Fethiye’ye tatil için giden Bengisu Avcı ise, “ Beş gün kalacağız. Ailemizle birlikte gidiyoruz. Güzel bir tatil olacağını umut ediyoruz” dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı