"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Macron, Türkiye'nin gümrük birliğinden çıkarılmasını istiyor' iddiası

09 Kasım 2020, Pazartesi 15:06
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa Konseyi'ne Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin gümrük birliğinden çıkarılmasını teklif edeceği ileri sürüldü.

Fransa'nın önde gelen radyo kuruluşlarından Europe 1, Macron hükümetinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris'e yönelik son dönemde izlediği agresif tutuma karşılık böyle bir hamleye hazırlandığını aktardı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki saldırgan politikasını sürdürmesi ve Emmanuel Macron'a karşı "nefret" söylemlerini devam ettirmesi durumunda Avrupa'nın olası yaptırımları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Fransız hükümetinin Avrupa Konseyi'ne getireceği belirtilen bu konu Türk ekonomisini doğrudan etkileyebilecek önemde. Paris yönetimi bu seçenek üzerinde çalışıldığını fakat kararın alınabilmesi için Avrupa Birliği liderlerinin onayının gerektiğini vurguladı.

Türkiye ile ilişkileri son dönemde daha da gerilen Yunanistan da, Ankara'ya ekonomik yaptırım uygulaması için bir süredir AB ülkelerine baskı uyguluyor.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 2311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı