"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayseri'de tarihi eserlerin restorasyonu için 36 milyon lira harcandı

17 Ocak 2016, Pazar 11:32
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentteki kültür varlıklarının korunması, restorasyonu ve muhafaza edilmesi amacıyla, son 10 yılda valilikçe, kültür varlıklarının korunması katkı payından, başta belediyeler olmak üzere tarihi yapıların restorasyonunu gerçekleştiren kamu kurumlarına, 36 milyon liralık destek sağlandığını söyledi.

Vali Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu'nun hükümleri kapsamında, kültür ve tabiat varlıklarının korunması amacıyla, emlak vergilerinden katkı payı tahsil edildiğini ve bu paranın Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesindeki bir hesapta toplandığını hatırlattı.

2006 yılından bu yana 36 milyon TL tutarındaki fonun Kayseri'nin kültür varlıklarının korunması ve restorasyonu için hazırlanan projelere kaynak oluşturduğunu kaydeden Vali Düzgün, bugüne kadar Kültür Bakanlığı projeleri ile kamu kurumları ve belediyelerin projelerinin hayata geçirilmesinin sağlandığını ve pek çok projenin sonuçlandırılarak Kayseri'nin kültür mirasına sahip çıkıldığını ifade etti.

Vali Düzgün, önemli bir kültür ve tarih mirasına sahip Kayseri'de bu mirasa sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "Pek çok medeniyetin yaşadığı, farklı kültürlerin bir araya geldiği ilimiz toprakları, kültürel miras açısından Türkiye'nin en önemli coğrafyaları arasındadır. Kültür varlıkları açısından zengin ilimizde, onların korunarak tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda herkese sorumluluk düşmektedir. Bu bilinç ve sorumlulukla bu alanda yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. 2006 yılından beri kültür varlıkları katkı payında toplanan yaklaşık 36 milyon TL, amacına uygun projelerin hayata geçirilmesi için kullanıldı. 2006 yılında 5, 2007 yılında 6, 2008 yılında 5, 2009 yılında 19, 2010 yılında 40, 2011 yılında 24, 2012 yılında 34, 2013 yılında 11, 2014 yılında 8, 2015 yılında ise 26 çalışma yürütülmüş ve katkı payından sağlanan kaynaklarla kamulaştırma, restorasyon, korunma ve muhafazaya yönelik hazırlanan projeler sonuçlandırılmıştır."

İnsanlığın ortak mirası olarak kabul edilen kültür varlıklarının tahribatına ya da yok olmasına göz yumulamayacağına işaret eden Düzgün, Kayseri'de yürütülen çalışmaların sonuçlarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Vali Düzgün, Kayseri merkez başta olmak üzere Bünyan, Develi, Felahiye, İncesu, Yeşilhisar, Tomarza, Talas ve Pınarbaşı ilçelerinde gerek Kültür Bakanlığı gerek Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı gerekse de belediyeler eliyle projeler hazırlanarak kültür varlıklarının gelecek nesillere taşınmasının sağlandığını sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 1332
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı