Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

El san’atları Taksim Gezi Parkında

Kaybolmakta olan el san'atlarımızın üretimini teşvik etmek, üreticiyle tüketiciyi buluşturmak amacıyla başlatılan El Sanatları Festivali’nin dördüncüsü İstanbul’da yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen Festival, 10 Ağustos’ta saat 20.00’de Taksim Gezi Parkı’nda açılacak.



Ağca Baba türbesi restore edildi

Adana’nın Kozan İlçesi’nde bulunan Ağca Baba Türbesi restore edildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yaptığı açıklamada, Mevlânâ Halid-i Bağdadî’nin oğlu olan ve bölgede yapılan bir savaşta şehit olduğu rivayet edilen Hasan Esad Bağdadî’nin Çukobirlik mevkiinde bulunan türbesinin çevre düzenlemesi ile birlikte bakım ve onarımını yaptıklarını hatırlattı.



Osman Polat Resim Sempozyumu

Kemer Belediyesi’nce düzenlenen 1. Üniversitelerarası Osman Polat Resim Sempozyumu başladı. Gezi Yolu’ndaki sempozyumun açılışında konuşan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, organizasyonun oluşturulmasına destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.



Fatih Dökümhanesi kazılıyor

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde, İstanbul’un fethinde kullanılan topların güllelerinin döküldüğü tarihi Fatih Dökümhanesi’nde kazı çalışmalarına başlandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Şubesi Müdürü arkeolog Zülküf Yılmaz’ın başkanlık ettiği kazı çalışmaları, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü, Marmara Üniversitesi Eczacılık Bölümü, Anadolu Üniversitesi ve Almanya’dan Bochum Madencilik Müzesinin desteğiyle yürütülüyor.



6 bin yıllık tarih gün ışığına çıkarılıyor

Urla’da 1992 yılından bu yana karada ve sualtında yürütülen kazı çalışmalarıyla, 6 bin yıllık tarih gün ışığına çıkartılıyor. İzmir’in Urla ilçesinin İskele Mahallesindeki Limantepe’de her yıl yaz aylarında yürütülen kazılara Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal başkanlık yapıyor.



Türk festivaline İngiliz ilgisi

Londra’da düzenlenen Türk Festivali, özellikle yabancıların akınına uğradı. Türk kültürüne ait geleneksel dans gösterimi ve tarihî eserlerin de sergilendiği festival, vatandaşların oldukça ilgisini çekti. Londra’da yaşayan yoğun Türk nüfusuna bağlı olarak çok sayıda özel Türk günleri düzenlenmeye devam ediyor.



“Barış, kültürümüz olsun”

Ana teması ‘’Barış, Kültürümüz Olsun’’ olarak belirlenen Çanakkale Uluslararası 43. Troia Festivali, bugün başlıyor. Belediye Başkanlığı binası ile Cumhuriyet Meydanı arasında kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalde, Anatole Sokak Oyuncuları’nın, ‘’Curcunabazlar’’ adlı oyunu sahneleyecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004