Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özgürlüklerde 84. sıradayız

Türkiye, Dünya Ülkeleri Özgürlük Endeksinde 159 ülke arasında 84’üncü sırada yer alıyor. Türkiye’deki özgürlük, 100 üzerinden 58.82 puan aldı. Listenin, ülkelerdeki ekonomik ve bireysel özgürlükler, hükümetler ve vergilendirme, Gayrı Safi Millî Hasıla ile ekonomik eşitlik gibi konular göz önüne alınarak hazırlandığı bildirildi.


40 günlük bilanço

Terörle Mücadele Kanununun 29 Haziran’da Meclis Genel Kurulunda kabul edilip, 17 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmasını t

İşsizliği düşüremedik

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, “Üzülerek söylemek gerekirse, işsizliği düşüremedik. Ama mevcut işsizlikte de artış olmadı. Her yıl 650 bin genc


  Selimiye hayran bırakıyor

Edirneli araştırmacı yazar Oral Onur, Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı Selimiye Camii’nin güzellikleriyle ziyaretçileri cezbettiğini belirtti.


  Konyalı imam: Hakkımı aramaya devam edeceğim

11 Eylül saldırılarından sonra ABD’de tutuklanarak cezaevine konan, daha sonra haksız yere tutuklandığı ve kendisine kötü muamele yapıldığı gerekçesiyle ABD yönetimine karşı dava açan Konyalı eski imam İbrahim Türkmen, hakkını aramayı sürdüreceğini söyledi.


  Sıcak hava büyük fırsat

İnsanlar bunaltıcı sıcaklardan şikâyet ederken, uygun şartlarda güneş ışığı almanın insan sağlığı için faydalı olduğu bildirildi.


  Gülle iyileşiyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle’nin, ağızdan sınırlı miktarda sıvı ile beslenmeye başlandığı bildirildi.


  Bakanlık istemeyince Rice’a soruşturma açılamadı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Irak harekâtında insanlık suçu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.


  Arınç, Filistinli parlamenterlerin serbest bırakılmasını istedi

TBMM Başkanı Arınç, İsrail’in tutukladığı Filistin Yasama Konseyi Başkanı Aziz Dweik ile Filistinli bakan ve parlamenterlerin serbest bırakılmasını istedi.


  İsrail'e kitlesel tepki şart

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, emek örgütlerinin, hem kendi ülkelerinde hem de uluslar arası alanda İsrail’in saldırılarının durması yönünde çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.


  İsrail çevrenin de katili

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, bir süre önce İsrail’in Lübnan’da rafineriye yaptığı saldırı sonucu denize dökülen akaryakıtın Hatay sahillerinde kirlilik oluşturmaması için gereken tedbirin alındığını bildirdi.


  Maganda yine düğünde

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düğünde av tüfeğiyle ateş eden bir kişi, 2’si çocuk 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu.


  Genelkurmay önünde gözaltı

Genelkurmay Başkanlığı önünde, şüpheli görülen 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin üzerinden 1 tabanca ile 2 tüfek çıktığı bildirildi.


  Dostluk Grubundan bir istifa daha

AKP Bartın Milletvekili Asım Kulak, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.


  Ağar: Terör yeni saldırı evresine girdi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “İktidarı uyarıyorum: Terör yeni bir saldırı evresine girmiştir. Amaçları, yılgınlık yaratmak, toplumsal öfkeyi artırmak, her iki konuyu da sürekli canlı tutmaktır. İktidara sesleniyorum: Teröre karşı iktidar ol” dedi.


  Haladan şehide: Kalk ve şaka yaptım de...

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde, operasyondan dönen askeri konvoya terör örgütü PKK üyelerince açılan ateşte şehit olan er Hüseyin Özdemir için Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezinde tören düzenlendi.


  Başoğlu: Türkiye artık ABD’yi beklememeli

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, terörle mücadelede ABD’yi beklemenin sadece vakit kaybı olduğunu söyledi.


  Şırnak’ta 8 terörist teslim oldu

Şırnak’ta terör örgütü PKK üyesi 8 kişi teslim oldu.


  Öğretmenlik başvuruları bugün başladı

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB), 10 bin kadroya yapacağı öğretmen ataması için başvuru süresi bugün başlıyor.


  2 köy daha kuduz sebebiyle karantinada

İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Adnan Tepe, Eyüp ilçesinin Göktürk beldesinden sonra Ağaçlı ve Akpınar köylerinde de kuduz vakalarına rastlandığını belirterek, köylerin 6 ay süreyle karantina altına alındığını bildirdi.


  Emniyet, 9 bin 500 polis memuru alacak

Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, 2007 yılı içerisinde 8 bin 950’si erkek, 550’si kadın toplam 9 bin 500 polis memuru adayı alacağı bildirildi.


  Batman’ın gönüllü doktoru

Atanan uzman doktorların istifa ettiği Sason ilçesinde gönüllü olarak sağlık muayenesine giden Op. Dr. Zeynep Ercan yüz otuz hastayı ücretsiz muayene etti.


  Şiddete dâvet etmeyen düşünce yasaklanamaz

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ercan Terörle Mücadele Kanunu yeni maddeleri uyarınca Özgür Gündem gazetesinin 15 gün süreyle kapatılmasını “Hiçbir düşünce şiddete davet etmedikçe yasaklanamaz” sözleriyle eleştirdi.


  İstanbul sağlıklı şehir olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yürüttüğü “Sağlıklı Şehirler Projesi”ne üye olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde 22 Kasım 2005 tarihinde oluşturulan “Sağlıklı Şehirler Ofisi” ilk toplantısını yaparak yönetim kurulunu oluşturdu.


  MEB’de e-burs dönemi

Millî Eğitim Bakanlığı, genel müdürlüklerle daire başkanlıklarına bağlı kurumlarda uygulamaya koyduğu “e-devlet” uygulamasına bir yenisini daha ekleyip “e-burs” sistemine geçiyor.


  Tarihî yaya metroları bakımda

Mardin’de, tarihi dokuz yüz kırk yıl önceye dayanan abbaralar (yaya metroları) bakıma alınıyor.


  Hac kesin kayıtları başladı

2006-2007 Hac organizasyonu için kesin kayıtlar dün başladı. Türkiye’ye bu sene ayrılan 70 bin kişilik hac kontenjanı içerisinde yer alan hacı adayları, 18 Ağustos’a kadar il müftülükleri ile ilgili seyahat bürolarına kayıtlarını yaptırabilecekler.


  Kandilli’ye Prof. Altay atandı

Prof. Gülay Barborosoğlu’nun istifasının ardından, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne Prof. Gülay Altay atandı.


  Doktorlar’dan “İsrail’i durdurun” kokartı

Gaziantep’te doktorlar, göğüslerine üzerinde “İsrail’i durdurun” yazılı kokart takarak hizmet verecek.


  Radyoda İsrail karşıtı yayın

Adana’da yayın yapan ve internetten de dinlenebilen Radyo Hayat isimli radyo kanalı, İsrail’in Filistin ve Lübnan’da gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekmek amacıyla 94 saat 5 dakika boyunca kesintisiz İsrail karşıtı yayın başlattı.


  Af Örgütü “ateşkes” dedi

Uluslararası Af Örgütü’nün “acil ve tam ateşkes” çağrısı kapsamında otuz iki ülkeyle birlikte Türkiye’de de eylemler yapıldı. İstanbul, İzmir ve Ankara’da birer basın açıklaması yapan Uluslararası Af Örgütü Türkiye temsilcileri masum insanların hayatlarına saygı gösterilmesini ve şiddete son verilmesini istedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004