Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM’de ateşkes pazarlığı

ABD ve Fransa’nın üzerinde uzlaştığı Lübnan’da ateşkesi öngören karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi’nde bugün ele alınabileceği belirtildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Lübnan’ın çekincelerini iletmek üzere Arap Birliği’nin New York’a gönderme kararı aldığı heyetle görüşme yapmayı planlıyor. Bu sebeple Konsey’in ABD’yle Fransa’nın üzerinde uzlaştığı karar tasarısını bugün oylayabileceği belirtiliyor.


İddia: TSK K. Irak’a top ateşi açtı

Kuzey Irak sınırdaki yuvalanan PKK’lı teröristlere yönelik TSK tarafından operasyon başlattıldığı iddia edildi.

Sınırsız katliam ve işgal talimatı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin kuzeyde, füzelere karşı savaşta herhangi bir sınırlaması olmayacağını söyledi. Ehud Olmert


  Vahşete şahit oldu

İsrail saldırılarının yoğunlaşması nedeniyle dün güney Lübnan’a yapacağı inceleme gezisini iptal eden AKP Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, Beyrut’ta onlarca kişinin hayatını kaybettiği bir bombalama olayına şahit oldu. Güney Beyrut’taki Sayda bölgesinde beş katlı bir binanın da yıkıldığı saldırıdan sonra bölgeye giden Çömez, kurtarma çalışmalarını izledi, fotoğraf çekti.


  Gurbetçi işsizlik kıskacında

Ortalama işsizlik oranının yüzde 8,8 olduğu Belçika’da bu oranın, yabancılar arasında yüzde 23’ü bulduğu, bu rakamın Türklerde ve Faslılarda yüzde 45’e ulaştığı belirtildi.


  THY uçağı türbülansa girdi: 6 yaralı

Türkiye’den kalkarak Japonya’ya giden Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçağın yolda türbülansa girmesi sonucu en az 6 kişinin yaralandığı bildirildi.


  ‘Kana katliâmı’ hukuka aykırı

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail’in Kana kasabasına düzenlediği saldırının uluslar arası hukuka aykırı olduğunu söyledi.


  Bütün dünyadan ateşkes çağrısı

Dünyanın 21 ayrı ülkesinde toplanan Uluslararası Af Örgütü (Amnesty Internatıonal) sivillere yönelik katliâm uyguladıklarını belirttikleri İsrail ile Hizbullah’a acilen ateşkes çağrısında bulundular.


  Irak’ta kanlı gün: 27 ölü

Iraklılar güne saldırılarla uyandı. Polis, Bağdat’ta El Şurca pazar yerinde yola yerleştirilen bombaların patlaması sonucu 10 kişinin öldüğünü, 69 kişinin de yaralandığını belirtti.


  Türkiye’den çok uluslu güce katkı

Güney Lübnan için oluşturulması planlanan çokuluslu güce kaydadeğer sayıda asker gönderebilecek ülkeler arasında Türkiye, Fransa ve İtalya ilk sıralarda sayılıyor.


  ABD’li belediye başkanı Müslümanlardan özür diledi

Lübnan’daki çatışmalarla ilgili olarak Amerikalı Müslümanlar tarafından İsrail’in tarafını tutmakla suçlanan ABD’nin en büyük şehirlerinden Los Angeles’in belediye başkanı Antonia Villaraigosa, Müslümanlardan özür diledi.


  Vanuatu’da 6.7 şiddetinde deprem

Güney Pasifik Okyanusu ülkelerinden Vanuatu’da Rihter Ölçeği’ne göre 6.7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi.


  Almanya ve İngiltere iyimser

Rusya’nın BM Güvenlik Konseyinde masada bekleyen karar tasarısı projesini veto edeceği sinyalini vermesine karşın, İngiltere ve Almanya bu konuda iyimser mesajlar veriyorlar.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004