Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Devler ligine ilk adım

D. KİEV - FENERBAHÇE Günün ilk maçı Dinamo Kiev ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Maç Kiev Valery Lobanovskiy Stadı’nda Saat 19.00’da başlayacak. Maçı Slovenya Futbol Federasyonundan Darko Ceferin yönetecek. Ceferin’in yardımcılıklarını Andrej Kokolj ve Milan Kogej yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak da Robert Krajnc görev alacak. Maçı Kanal D naklen yayınlayacak.

ANELKA KADRODA

Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile bu akşam yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı için

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelirken, sarı-lacivertli kafilede, son 2 resmi maçta sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan Nicolas Anelka da yer aldı.

FENER'İN 121. MAÇI

Fenerbahçe, bu akşam Avrupa kupalarındaki 121. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 120 maçta 37 galibiyet, 16 beraberlik ve 67 yenilgi aldı. Rakip fileleri toplam 134 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 212 gol gördü. Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçıyla birlikte Avrupa kupalarında ilk kez bir Ukrayna takımı ile karşı karşıya gelecek.

5’İN PEŞİNDE

Fenerbahçe, Dinamo Kiev’i elerse, 5. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, sadece 1 kez de ön eleme turunu geçemediği için ‘’Devler Ligi’’ne giremedi.

G. SARAY - M. BOLESLAV

Günün ikinci maçı ise Galatasaray ile Çek Cumhuriyeti’nin Mlada Boleslav takımları arasında Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak. Saat 21.45’te başlayacak olan karşılaşmayı Avusturya Futbol Federasyonundan Konrad Plautz yönetecek. Plautz’un yardımcılıklarını Egon Bereuter ve Gorgon Wojciech yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Fritz Stuchlik.

ÖN ELEMELERDE RAHAT

Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne en fazla katılan takımlar arasında yer alan Galatasaray, ön elemelerde bugüne dek rakiplerine hiç elenmezken, oynadığı toplam 20 müsabakada da yenilgi yüzü görmedi ve her defasında grup maçlarına katılmayı başardı. Ön elemelerde bugüne dek toplam 20 maç yapan Galatasaray, bunlardan 16’sını kazanmayı başarırken, yalnızca 4’ünde sahadan beraberlikle ayrıldı.

18 GALİBİYET, 32 MAĞLUBİYET

Son iki sezondur yaşadığı düşüş nedeniyle bir sezon Avrupa kupalarına hiç katılamayan, geçen sezon ise UEFA Kupası 1. turunda Norveç’in Tromsö ekibine elenen sarı-kırmızılı ekip, yeniden Avrupa Şampiyonlar Ligi kapısına dayanırken, Devler Ligi’nde toplam 9 kez grup maçlarında yer alırken, 68 maç yapmayı başardı. Elde ettiği toplam 18 galibiyete karşılık 32 mağlubiyet alan Galatasaray, 18 maçta ise rakipleriyle yenişemedi. Ayrıca, oynadığı 68 maçta rakip ağları 66 kez havalandıran ‘’Cim Bom’’, kendi kalesinde ise 103 gole engel olamadı.

BOLESLAV İLK KEZ

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bu akşam Galatasaray ile karşılaşacak Çek temsilcisi Mlada Boleslav, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına bu sezon katıldı.

REBROV: ZOR OLACAK

Bir dönem Fenerbahçe’de de oynayan Dinamo Kiev’li Sergey Rebrov, bu akşamki maç ile ilgili yorumunda, “Fenerbahçe güçlü ve büyük bir takım. Eğer Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorsak, Fenerbahçe engelini geçmemiz gerekiyor. Her şey sahada belli olacak” dedi.

ÇEKLERLE 4. EŞLEŞME

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Çek takımlarıyla 4. kez eşleşti. Sarı-kırmızılı ekip, bundan önce Çek takımlarıyla 3 kez eşleşmiş ve oynadığı toplam 6 karşılaşmada, 2 galibiyet, 3 yenilgi alırken, 1 kez de eşitliği bozamamıştı.

09.08.2006


 

Appiah'tan şaşırtıcı açıklama

Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Apiah’ın Türkiye’ye gelişi ile ilgili dün bir spor gazetesine yaptığı açıklamalar kafalarda soru işareti bıraktı.

Appiah Fanatik gazetesinden Mehmet Demircan’ın sorularını cevaplarken, Türkiye’ye geliş macerası ile ilgili, “Bu olayın üzerinden bir yıl geçti, ama sizinle paylaşmak istiyorum. Torino’daydım. Türkiye’den teklif var dediler. Türkiye’yi, itiraf ediyorum bir Arap ülkesi olarak biliyordum. Özellikle bütün kadınlar Ninja gibi giyinmiş, sadece gözleri görünüyor ve vücutları çarşaflarla kaplı! Biraz çekindim. Hemen Johnson, Kingston ve Augistine’i aradım. Onlar bile beni ikna edemediler. Aklıma hemen İstanbul geldi. Juventus kulübünden birini görevlendirdim, İstanbul katalogu istedim. Katalogu görünce gözlerime inanamadım. Kendi kendime ‘Bunlar da normal insan, hem de çok modern insanlar’ dedim. Şimdi İstanbul’dan ayrılınca kendimi kötü hissediyorum. Bir an önce Türkiye’ye dönmek istiyorum” demesi şaşkınlıkla karşılandı. Yıllar önce, kaleci Kingston ile birlikte Galatasaray’ın altyapısına getirilen ve birkaç yılını İstanbul’da geçiren, daha sonra futbol hayatına İtalya’da devam ettiren Appiah’ın Türkiye, İstanbul ve kadınlarımız hakkında bu sözleri doğruları yansıtmıyor. Ya Appiah gerçekleri söylemiyor, ya da gazete muhabiri hayalî ifadeleri Appiah’a mal etmiş. Bakalım kim kimi yalanlayacak?

09.08.2006


 

Kayseri’nin hedefi deplasmanda galibiyet

Turkcell Süper Lig’in ilk haftasında Trabzonspor’u mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yapan Kayserispor Kulübü 2. Başkanı Türker Horoz, Tiran maçına ilişkin iddialı açıklamalar yaptı.

Arnavutluk takımını yenecek güçte olduklarını belirten Horoz, Tiran’i kendi evinde yenerek turu deplasmanda garantilemek istediklerini söyledi. Tecrübeli futbolcu Ragıp ise, Tiran maçına Trabzonspor galibiyetinin moraliyle hazırlandıklarını ifade etti. Başarılı futbolcu, Tiran maçına galibiyet için çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, Trabzonspor galibiyeti ve UEFA elemelerindeki tur atlama için belirlenen 10’bin dolarlık primler de futbolculara dağıtıldı.

09.08.2006


 

Jefferson kadrodan çıkarıldı

Trabzonspor, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apoel FC takımı ile yarın yapacağı maçın hazırlıklarının Trabzon bölümünü tamamladı.

Teknik direktör Sebastia Lazaroni, antrenmanın ardından Apoel maçının kadrosuna açıkladı. Lazaroni, önceki günkü çalışmada elinden sakatlık geçiren Jefferson’u 19 kişilik maç kadrosuna almadı. Bu futbolcunun yerine kaleye büyük olasılıkla Tolga’nın geçeceği öğrenildi.

Ayrıca yeni transferler Marcelinho, Musa Büyük ve Ersen Martin, UEFA’ya bildirilemedikleri için maç kadrosunda yer almıyorlar.

ŞUT ATIN

Teknik direktör Sebastiao Lazaroni, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi futbolcularla saha içerisinde yaklaşık yarım saatlik bir toplantı yaptı. Lazaroni, futbolculardan rakip kaleye bol bol şut atmalarını istedi.

09.08.2006


 

Yattara: Kendimi affettireceğim

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında, Güney Kıbrıs takımı olan Anorthosis Famagusta maçında gördüğü kırmızı kart ile büyük tepki toplayan Trabzonspor’un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, yarın oyanayacakları Apoel maçında oynayacağı futbolla kendini affettirmek istiyor.

Geçen yılki maçı unutturmak isteyen Yattara, “Geçtiğimiz sezon oynadığımız Anorthosis Famagusta maçında gördüğüm kırmızı karttan dolayı çok eleştiri aldım. Ama şu anda her şey yolunda Apoel maçı geçtiğimiz sezonki gibi olmayacak. Çok daha dikkatliyiz ve rakibimizi küçümsemiyoruz. Çok güçlü bir takım ile oynayacağımızı biliyoruz. Bu maçta ben de iyi oynayıp gol atmak istiyorum” dedi.

09.08.2006


 

“12 Dev Adam G. Kore yolcusu

Japonya’da 19 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na hazırlanan (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, özel maçlar oynamak üzere bugün Güney Kore’ye gidecek.

Milliler, Seul’deki ilk hazırlık maçını Güney Kore, ikinci maçını ise İtalya ile yapacak. Ay-yıldızlı ekip, 15 Ağustos Salı günü Japonya’ya geçecek.

09.08.2006


 

Basketbol fikstürü çekildi

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi ve Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL)’de 2006-2007 sezonunun fikstürü İstanbul’da çekildi.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 2006-07 sezonu, 7 Ekim’de başlayacağı bildirilirken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın ise 2005-2006 sezonu şampiyonu Ülkerspor’un devamı olan Alpella ile Türkiye Kupası’nı alan Efes Pilsen arasında oynanacağı belirtildi.

09.08.2006


 

Eşref Apak piste çıkıyor

19. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Elvan Abeylegesse ile 10 bin metrede hayal kırıklığı yaşayan Türkiye, gözlerini olimpiyat üçüncüsü çekiççi Eşref Apak’a çevirdi.

Fatih Eryıldırım ile birlikte bugün seçmelerde mücadele edecek Apak, iki gruptan oluşan elemelerde, genel klasmanda ilk 12’ye kalır ya da 77.50 metre üzerinde bir atış yaparsa finalde yarışma hakkı kazanacak.

09.08.2006


 

Mirsad Fener’de

Basketbolda transfer atağını sürdüren Fenerbahçe Ülker, tecrübeli oyuncu Mirsad Türkcan’ı kadrosuna kattı.

İmza töreninde konuşan Mirsad, Fenerbahçe Ülker’le anlaşmış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, ‘’Bir Fenerbahçeli olarak çok mutlu ve heyecanlıyım. Elimizdeki kadroyla çok iyi bir oyun çıkaracağımıza inanıyorum. Kulübümüzün 100. yılı olduğu için tüm branşlarda şampiyonluk hedefleniyor. Biz de bunun için çalışacağız’’ diye konuştu.

09.08.2006


 

Zenga: Hata yapmak istemiyoruz

Gaziantepspor, Teknik Direktörü Walter Zenga, ‘’Beşiktaş maçında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız’’ dedi.

Denizlispor maçında hatalar olduğunu gözlemlediğini belirten Zenga, ‘’Bu hataları Beşiktaş karşısında yapmamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

09.08.2006


 

Vestel’in gözü Trabzon’da

Vestel Manisaspor Futbol Şube Sorumlusu Semih Vardarer, Beşiktaş maçının geride kaldığını ve şimdi sadece Trabzonspor karşılaşmasını düşündüklerini söyledi.

Vardarer, Beşiktaş maçını kazanarak önemli bir başarıya imza attıklarını, artık Trabzon maçını düşündüklerini kaydetti.

09.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004