Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kepenk kapatan esnaf arttı

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, kepenk kapatan esnaf sayısının işyeri açan esnaf sayısını ikiye katladığını belirterek, esnafın kriz dönemlerini bile arar hale geldiğini söyledi.

Esnafın emek yoğun çalışan bir kesim olduğunu ve en ufak bir rüzgardan anında etkilendiğini ifade eden Dinçer, şöyle devam etti; “Esnafın durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Esnaf, körfez kriziyle başlayıp, 5 Nisan 1994 kararları ve 2000 yılında yaşanan ekonomik krizlerden daha kötü durumda. Piyasada sıcak para dönmüyor. Mersin’de sadece 2005 yılında 5 bin 227 esnaf kepenk kapattı. Yaptırdığımız bir istatistiğe göre kepenk kapatan esnaf sayısı açan esnaf sayısını geçmiş durumda. 1994’teki ve 2000 yılındaki krizle birlikte kepenk kapatan esnaf sayısında da gözle görülür artışlar yaşanmaya başlanmıştı. Ama bu dönemdeki gibi hiç olmamıştı. Girişimci sayısı her geçen gün düşerken, kapatılan kepenk sayısı her gün artıyor. Geçen yıl 5 bin 225 işyeri kapısına kilit vurarak işyeri açan esnaf sayısını geçti. Gerekli tedbirler alınmazsa esnaf yok olmaya gidecektir” dedi.

Dinçer, bir ayda içerisinde dolaylı ya da dolaysız olarak 40 çeşit vergi ödeyen esnafın vergi ağacı gibi gözükmemesi gerektiğini kaydetti.

/ MERSİN

13.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Denize düşen yılana sarıldı

  Genç işsizler alarm veriyor

  Kepenk kapatan esnaf arttı

  11 milyon varil ham petrol sevk edildi

  TEİAŞ’tan elektrik kesintisine tedbir

  Çantacıların ‘okul zili’ çaldı

  Okul bahçesinden petrol fışkırıyor

  Türkiye’ye 403 milyon avro kredi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004