Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Olmert: Teşekkürler Bush

BM Güvenlik Konseyi’nde görüşülen ve Lübnan topraklarındaki şiddete son vermesi amaçlanan karar tasarısını uygun bulduğu açıklanan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD Başkanı George Bush ile telefonda görüştü. İsrailli yetkililer, Ehud Olmert’in, karar tasarısıyla ilgili görüşünü ilettiğini ve BM Güvenlik Konseyi’nde ülkesinin çıkarlarının korunmasına yardımcı olması sebebiyle ABD Başkanı’na teşekkür ettiğinisöylediler.


BM İsrail’e teslim

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, BM kararından memnun olduğunu ve kararın, İsrail’in askerî operasyonuna “hak verdiğini’’ söyledi. Peres, “Aske

Gül: Lübnan’a asker gönderebiliriz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan’da oluşturulacak bir “Barış Gücü”ne asker gönderilip gönderilmeyeceği konusunda,Türkiye’n


  MOSSAD’ın kehanetleri

Hürriyet’te Tufan Türenç, dünkü yazısında Amerikalı gazeteci Micheal D. Evans’ın MOSSAD’ın kurucusu Isser Harel ile ilgili anılarına yer verdi.


  Türkiye lider olsun

ABD’deki Doğu Connecticut Eyalet Üniversitesi Profesörü Christopher Vasillopulos, ‘’Türkiye, bir konfederasyon içinde tüm Türkî devletlere liderlik etmeli. Bu liderlik Türkiye’nin dış politikasının önemli bir kısmını oluşturmalı’’ dedi.


  Lübnan elçisi: Türk askeri çatışmaya girmesin

Lübnan’ın Ankara Büyükelçisi George Siam, Türkiye’nin de katılım sağlayabileceği ve Lübnan’a gitmesi muhtemel bir uluslararası gücün, silahlı bir çatışma için Lübnan’a gitmemesi gerektiğini söyledi.


  İsrail’e sessiz kalan onlarla yargılanacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, uluslararası hukuku içe sayan İsrail’in insan hakkı gözetmeden sivilleri vurduğunu söyledi.


  Barış için semah döndüler

Alevi Bektaşi Federasyonu’na bağlı dernek üyeleri, İsrail’in Lübnan’a saldırılarını ‘’barış için semah’’ dönerek protesto etti.


  Keyfî saldırı, bir istifa daha getirdi

AKP Edirne Milletvekili Ali Ayağ, İsrail’in saldırılarına tepki olarak üyesi olduğu TBMM Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu’ndan istifa etti.


  Genç iş adamları yeni seçim sistemi istedi

Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dalan, Türkiye’ye yeni bir seçim sistemi gerektiğini bildirdi.


  Her şeylerini kaybettiler

Çankırı’nın Bayramören ilçesi ile Kastamonu’nun Araç ilçesi Bahçecik köyü arasında Perşembe günü çıkan, aynı gece kontrol altına alınan, ancak önceki gün sabah yeniden başlayan yangında 104 ev, 92 samanlık ve 74 ahır yandı.


  İKÖ, 'Bilge Kral'ın mezarına saldırıyı kınadı

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarına düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.


  677 hakim ve savcı görevinde yükseldi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı (HSYK) kararıyla adli yargıda 335 hakim, 242 savcı ile idari yargıda 23 hakim görevlerinde çeşitli derecelere yükseltildi.


  Kabin basıncı düşen uçak havaalanına döndü

Onur Air’in İstanbul-Trabzon seferini yapan yolcu uçağı, kabin basıncının düşmesi üzerine Atatürk Havalimanına geri döndü.


  Aşırı sıcaklara dikkat!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun güney ve iç bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek hava sıcaklıklarına karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.


  Baba-oğul yanarak can verdi

Tatil için İstanbul’dan Giresun’a giden ailenin bulunduğu otomobil, Sivas’ın Suşehri ilçesinde köprü bariyerlerine çarparak alev aldı.


  Kimlik göstermeyen askerler polislerle tartıştı

İzmir’de, uygulama sırasında kimlik gösterme konusunda tartışan astsubaylar ve polisler, birbirleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular.


  Vatandaş derdine BİMER'de çâre arıyor

Adana Valiliği bünyesinde oluşturulan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ne, her türlü ‘’derdine deva’’ arayışına giren vatandaşlar, ilginç başvurularda bulunuyor.


  Meslekî eğitimde işbirliği

Koç Topluluğu, meslekî-teknik eğitimde burs, staj ve istihdam önceliği içeren ve ülke çapında meslek liselerinin önemine ilişkin yeni bir program başlattı.


  Manşetimiz takdir topladı

Amasya’nın Suluova ilçesindeki sivil toplum örgütleri İsrail’i kınamak için imza kampanyası başlattı. Selimiye Caddesi’nde kurulan çadırda başlatılan imza kampanyasına binlerce kişi katıldı.


  “Etobur örümcek” zararsız

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görülen, et yiyerek beslendiği için ‘’etobur örümcek’’ olarak bilinen örümcek, bu kez uzmanına yakalandı.


  Gelibolu’da çöp temizliği

Gelibolu Yarımadası’ndaki savaş alanları ve sahiller, Eceabat Kaymakamlığınca oluşturulan ekip tarafından temizleniyor.


  Köye 300 yıl sonra yol geldi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Akçasır köyü, kurulmasından 300 yıl sonra yola kavuştu.


  Hükümet okulları satacak

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ‘’Tüccar siyaseti yapacağız diyerek iktidara gelen AKP Hükümeti, kent merkezlerindeki okulları satmaya hazırlanıyor’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004