Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bulgaristan’da cam sergisi

Paşabahçe’nin sınırlı sayıda hazırladığı Bulgaristan ve Anadolu’ya has koleksiyonlar Sofya’da sergilendi. “Tarih, kültür ve cam” konulu el işi cam san’atları sergisinin açılışını, sergi için Bulgaristan’a 5 saatlik bir ziyaret gerçekleştiren Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gerçekleştirdi.

Trakta Thracion - Sembolik ürünler, cam ustası olmak üzere üç grupta sergielenen ürünler arasında 1197 - 1207 yılları arasında yaşamış Kral Kaloyan’ın mührünün yer aldığı cam vazo, hayat ağacı adı verilen cam kâse gibi eserler yer alıyor. Sınırlı sayıda üretilen eserler tamamen el yapımı ve 24 ayar altın ve gümüş ile kaplı. Bu koleksiyonlara yenileri de dahil edilecek.

Serginin açılışına katılan Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Asen Gagauzov da Şişecam’ın Bulgaristan’da en büyük yatırımı yapan Türk şirketi olduğunu belirterek, bu yatırımın Bulgaristan ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. “Bu sergi Noel arifesinde Sofya’ya verilecek en güzel hediye oldu. Sergideki sanat eserleri beni büyüledi,” diyen Gagauzov, Bulgaristan’daki Türk yatırımlarının artmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

15.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nobel’i Türkçe için aldım

  Antalya’nın “Portakal”ı varsa, Bursa’nın da “İpek Yolu” var

  Oltu taşına Osmanlı motifi

  1. Üsküdar Karagöz ve Kukla Festivali

  Bulgaristan’da cam sergisi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004