Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Antalya’nın “Portakal”ı varsa, Bursa’nın da “İpek Yolu” var

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘’Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’’ başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 1. Uluslararası Bursa İpek yolu Film Festivali Onursal Başkanı Hikmet Şahin, "20 ülkeden 150 seçkin konuğu ağırladığımız sinema şöleni Bursalılara keyifli anlar yaşatacaktır" dedi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 1. Uluslararası Bursa İpek yolu Film Festivali Onursal Başkanı Hikmet Şahin şunları söyledi: “Hedefimiz, ulaşımıyla, planlamasıyla, çevresiyle, turizmiyle, kentsel dönüşümüyle, tarihsel, sosyal, kültürel, san’atsal yönleriyle çağdaş ve modern bir Bursa meydana getirmektir. 40 filmin gösterileceği, ücretsiz sinema kursları, sergiler, belgeseller, atölye çalışmaları ve söyleşilerin gerçekleştirileceği festival 5 gün sürecek. 20 ülkeden 150 seçkin konuğu ağırladığımız sinema şöleni Bursalılara keyifli anlar yaşatacaktır. Nasıl ki Adana’nın ‘Altın Koza’sı varsa, nasıl ki Antalya’nın ‘Altın Portakal’ı varsa, artık Bursa’nın da kendine yakışan bir festivali var. Bu festival kalıcı ve uzun soluklu olacak. İpek Yolu Film Festivali uzak Asya’dan Avrupa’ya uzanan bütün ülkelere ve bu ülkelerin kültür ve medeniyet birikimlerini yansıtan sinema san’atçılarına, Türk sinemasına ve Bursa’ya hayırlı olsun’’

Festival kapsamında Türk sinemasının endüstrileşme çabalarına ve evrenselliğe ulaşma konusundaki çabalarına destek olmak amacıyla, merhum sinema ve tiyatro san’atçısı Muhsin Ertuğrul hatırasına “Hacivat-Karagöz Umut Ödülü’’ Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin tarafından yönetmen Çağan Irmak’a verildi.

Festivalin açılışında, Atıf Yılmaz’ın ‘’Selvi Boylum Al Yazmalım’’ filminden bir bölüm Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu tarafından sahnelendi. Festivalin açılış törenine katılan ‘’Selvi Boylum Al Yazmalım’’ filminin yapımcısı Arif Çiçek ile oyuncuları Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin’e Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin tarafından plaket takdim verildi. Türkan Şoray ve Kadir İnanır yaptıkları konuşmada, Bursa’nın film festivali için geç kaldığını ancak uzun yıllar sürmesini dilediklerini söylediler.

15.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nobel’i Türkçe için aldım

  Antalya’nın “Portakal”ı varsa, Bursa’nın da “İpek Yolu” var

  Oltu taşına Osmanlı motifi

  1. Üsküdar Karagöz ve Kukla Festivali

  Bulgaristan’da cam sergisi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004