Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Zico'nun hamlesi

Kadıköy'de heyecanı yüksek tarihi bir gece yaşandı. Fenerbahçe 2-0 yenik durumu düştüğü Eintracht Frankfurt karşısında maçı 2-2 berabere bitirerek, UEFA Kupasında bir üst tura yükseldi. Sarı-lacivertliler, UEFA Kupasında gruplardan çıkan ilk Türk takımı oldu. 2004-2005 sezonundan itibaren 2. turda gruplara ayrılarak düzenlenen kupada, Beşiktaş 2004-2005 ile 2005-2006 sezonlarındaki iki katılımında da 4. sırada tamamlayarak gruptan çıkma başarısı gösterememişti.

KIRMIZI KARTI UNUTTU

Karşılaşmanın 90. dakikasında hakem Jan Wegereef'in unutkanlığı nedeniyle enteresan bir olay yaşandı. Maçın 80. dakikasında sarı kart gören Semih'e, hakem 90. dakikada bir sarı kart daha gösterdi. Hollandalı hakem ikinci sarı kartın ardından çıkması beklenen kırmızı kartı göstermeyi unuttu. Semih, kısa bir süre sonra hakemin yanına gelerek hatırlatma yaptı ve Wegereef kırmızı kartını göstererek, sarı-lacivertli futbolcuyu oyun dışında bıraktı. Böylece kural hatası yüzünden maçın yeniden tekrarlanması ortadan kalkmış oldu.

KEZMAN UEFA'DA CEZALI

UEFA Kupası'nda bu sezon 1. turda Danimarka'nın Randers takımıyla yapılan ve 2. turdaki Celta Vigo ile oynanan maçlardan 2 sarı kartı bulunan Kezman, Frankfurt karşısında gördüğü 3. sarı kart ile kupada bir üst turdaki ilk maçta cezalı duruma düştü. Kezman bu maçta gol atamadı ama özellikle ilk yarıda rakip savunmaya zor anlar yaşattı. Alex ise diğer UEFA maçlarına karşı bu maçta istekli oynadı. Sağ ayağıyla vurduğu topun direğin üstünden auta gitmesi talihsizlikti.

ZİCO DOĞRU HAMLE YAPTI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, takımının yenik olduğu anlarda yaptığı olumlu değişikliklerle maçı kurtarmasını bildi. Deniz'in yerine Mehmet Yozgatlı, Aurelio'nun yerine Deivid ve Kezman'ın yerine sahaya sürdüğü Semih ile rakibini ablukaya alan sarı-lacivertliler, seyircisinin de büyük desteğiyle durumu 2-2'ye getirerek bayramı adeta erken kutladı. Bu arada Deivid'in kısa süre içinde ne kadar faydalı olduğu görüldü. Semih'in attığı 2. golde katkısı büyüktü. Semih de sırtı kaleye dönük olduğu halde attığı şık rövaşata golü Fenerbahçe'yi ipten kurtardı.

VOLKAN GÜVEN VERMİYOR

Geçen hafta yapılan bir araştırmada taraftarların büyük bir bölümünün kaleci Volkan'a güvenmediği ortaya çıkmıştı. Üzülerek söylemek gerekirse, Volkan bu anketlerin sonuçlarını doğruluyor. Franfurt karşısında yediği 2 benzer golde de donup kaldı. İyi bir kaleci bu pozisyonlara hazırlıklı olur. Ancak Volkan'ın kafası karışık. Bedeni sahada, ruhu başka bir yerde. 90 dakika boyunca gelen 3 toptan 2'sinin gol olmasını önleyemedi. Hele, maçın son dakikalarında rakibini göğüsü ile yere indirmesi tehlikeli ve kartlık bir hareketti. Hollandalı hakem bu hareketi ya göremedi, ya da ikinci bir kırmızı kartın ağır olacağını düşünerek elini cebine götürmedi.

Erol DOYURAN

15.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA, F.Bahçe'yi tebrik etti

  3. turda Parma çıksın

  G.Birliği futbolcu pazarı

  Spor tesislerimiz gençlere açık

  Jazz'da Mehmet şov

  Barcelona galip

  Çaykur Rize'den yalanlama

  Zico'nun hamlesi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004