Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi test ediliyor

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Mayıs ayı enflasyon oranları ile ilgili olarak “Ekonominin dayanıklılığı test ediliyor” ifadesini kullanırken, sanayicilere ve reel sektöre, planlarını ekonomik daralma ihtimaline karşı gözden geçirme tavsiyesinde bulundu.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Mayıs ayı enflasyon rakamlarının yüksek çıkması yüzünden paniğe kapılmaya gerek olmadığını söyledi. Çağlayan Mayıs ayı enflasyon rakamları ile ilgili olarak ‘’ekonominin dayanıklılığı test ediliyor’’ ifadesini kullandı. Çağlayan, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, şunları belirtti:

‘’Mayıs ayı enflasyon rakamları beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti. Bu herkese bir uyarı olmalıdır. Paniğe kapılmaya gerek yok. Dezenflasyon sürecindeki diğer ülke örneklerinde de bu tür gelişmeler yaşandı. Burada önemli olan Merkez Bankasının sağlam, soğukkanlı ve güven verici bir biçimde enflasyonla mücadeleye devam etme kararını açıkça ifade etmesidir. Kuşkusuz mali politikalarda da en küçük bir gevşeme izlenimi verilmemelidir.’’

Çağlayan’ın açıklamasında sanayicilere yönelik uyarılar da yer aldı. İç talep ve artan maliyetlerin enflasyonla mücadeleyi iki kez güçleştirdiğini, bunun da ekonomik büyüme hızında düşüş ihtimali oluşturduğunu söyleyen ASO Başkanı, sanayicilere ve bütün reel sektöre, planlarını bu ekonomik daralma olasılığına karşı gözden geçirme tavsiyesinde bulundu.Çağlayan, sanayicileri kur oynaklığına ve iç talep daralmasına karşı gerekli tedbirleri almaya dâvet etti. ASO Başkanı açıklamasında, mevcut ekonomik ortamda işsizlikle mücadelenin de güçleşeceği uyarısında bulunarak, bu tehlikeye karşı zorunlu istihdam gibi, ‘’istihdam daraltıcı uygulamalar’’ olarak nitelediği uygulamaların kaldırılmasını talep etti.

/ ANKARA

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi test ediliyor

  Babacan: Yıl sonu enflasyonu belli değil

  Enflasyon hedeften sapıyor

  İlâçta israf arttı

  Tüzmen: 12 aylık ihracat 76,4 milyar dolara ulaştı

  MB Başkan Yardımcısı Yörükoğlu oldu

  Nema ödemeleri 8 Haziran’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004