Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Babacan: Yıl sonu enflasyonu belli değil

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Mayıs ayı enflasyonuna bakıp da yıl sonu enflasyon rakamıyla ilgili kesin şeyler söylemenin bu global ortamda mümkün olmadığını bildirdi.

TRT 2’deki ‘’İktisatçı’’ adlı programa katılan Babacan, açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıl sonundaki enflasyon hedefiyle ilgili yorum yapmak için henüz çok erken olduğunu ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

‘’Mayıs ayına bakıp da yıl sonuyla ilgili kati şeyler söylemek mümkün değil. Bu global ortamda mümkün değil. Hedef revizyonu şu anda kesinlikle gündemimizde yok. Hedef revizyonu çok ciddî bir şeydir, hemen karar verilecek bir şey değil. Mutlaka gelişmeler izlenir, fakat şu anda tüm kurumlarımız gelişmeleri çok yakından, dikkatle izliyor. Ama şunu unutmamak lâzım ki bütün bu olan biten, tüm dünyanın içinden geçtiği türbülansla çok ilgili.’’

Kurla ilgili bir soru üzerine Babacan, Merkez Bankası’na güvendiklerini ve Merkez Bankası’nın aldığı kararların tamamıyla arkasında olduklarını vurguladı. Merkez Bankası bugüne kadar ne yaptıysa hepsini desteklediklerini ve bağımsız kurumlara karşı müdahaleci bir anlayışları bulunmadığını anlatan Babacan, ‘’Merkez Bankamızın performansından memnunuz. Merkez Bankamız bağımsız bir şekilde çalışmaları yürütüyor, en ufak bir müdahalemiz yok’’ dedi.

Bankalar 3 yılda 561 milyar YTL kredi kullandırdı

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın yazılı soru önergesine cevap veren Bakan Babacan, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası’nın, son 3 yılda 56.1 milyar YTL kredi kullandırdığını, 6 milyar 299 milyon 70 bin YTL’nin de takipteki alacak olarak kaldığını bildirdi.

/ ANKARA

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi test ediliyor

  Babacan: Yıl sonu enflasyonu belli değil

  Enflasyon hedeften sapıyor

  İlâçta israf arttı

  Tüzmen: 12 aylık ihracat 76,4 milyar dolara ulaştı

  MB Başkan Yardımcısı Yörükoğlu oldu

  Nema ödemeleri 8 Haziran’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004