Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüzmen: 12 aylık ihracat 76,4 milyar dolara ulaştı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mayıs ayı ihracat artışının memnuniyet verici olduğunu kaydederek, geriye dönük 12 aylık ihracatın 76,4 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Tüzmen, değerli Türk Lirası’na rağmen gerçekleştirilen bu artışın çok önemli olduğunu ve ihracatın bütün olumsuz şartlara rağmen artmaya devam ettiğini belirtti.

İhracatçı Birlikleri kayıt rakamlarına göre, Mayıs ayı sonuna kadar toplam 32,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden Tüzmen, ‘’Bu geçen yıla göre yüzde on artış anlamına geliyor. Değerli Türk Lirası’na rağmen gerçekleştirilen bu artış çok önemlidir. Şimdi döviz kurları biraz normale doğru gelmektedir. Bu durum önümüzdeki dönemde ihracatımızı daha olumlu etkileyecektir’’ dedi.

Geriye dönük 12 aylık ihracatın 76,4 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Bakan Tüzmen, 2006 yılı için belirledikleri 80 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşılacağını söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2006 yılı ilk 5 ayında yapılan ihracatın ülkelere göre dağılımı konusunda da bilgi verirken, ilk 5 ayda Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, İspanya, Rusya Federasyonu ve Irak’a yapılan ihracatın 1 milyar doları aştığını söyledi.

/ ANKARA

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi test ediliyor

  Babacan: Yıl sonu enflasyonu belli değil

  Enflasyon hedeften sapıyor

  İlâçta israf arttı

  Tüzmen: 12 aylık ihracat 76,4 milyar dolara ulaştı

  MB Başkan Yardımcısı Yörükoğlu oldu

  Nema ödemeleri 8 Haziran’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004