Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

CIA’nın suçuna Türkiye de ortak

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından yayımlanan raporda, CIA’nın terör zanlılarının yasa dışı transferi ve gözaltında tutulmaları için “küresel örümcek ağı” kurduğu bildirildi. Rapora göre, operasyonlara bir şekilde bulaşmış 14 Avrupa ülkesi arasında Türkiye de yer alıyor.

Amerikan The Washington Post gazetesinin ortaya çıkardığı olayda, CIA’nın terör zanlılarını başka ülkelere götürerek işkence yaparak bilgi almaya çalıştığını yazmıştı. Gazete, Doğu Avrupa ülkelerinde CIA’ın gizli hapishanelerinin bulunduğunu da belirmişti. Sivil toplum örgütleri, bu ülkelerin Romanya ve Polonya olabileceğini iddia ederken ismi geçen ülkeler bu iddiaları reddetmişti.

Olayların ardından harekete geçen Avrupa Konseyi olayı araştırmaya başladı. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Dick Marty olayı araştırmakla görevlendirildi. The Guardian gazetesi Marty’nin açıklayacağı raporu önceden ele geçirerek raporu sayfalarına taşıdı.

The Guardian raporda “Türkiye, İspanya, Almanya ve Rum Kesimi’nin operasyonlarda kullanılan noktalardan” olduğunun yazdığını belirtti. Gazete İtalya, İsveç, Bosna ve Makedonya’nın CIA’nin kendi ülkelerin vatandaşlarını kendi topraklarında yakalamasına ses çıkarmadığını kaydetti. Gazete İngiltere, İrlanda, Portekiz ve Yunanistan’ın CIA’nin durak noktalarından olduğunu yazdı.

/ LONDRA

08.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CIA’nın küresel örümcek ağı

  CIA’nın suçuna Türkiye de ortak

  İsrail: Türkiye müttefikimiz

  Hamas: Tuzağa düşmeyiz

  Bush İran’dan memnun

  İtalya, Irak’ı terkediyor

  Somali, Afganistan ve Irak’a benzedi

  Lübnan'dan vize kolaylığı

  Bağdat morgunda 6 bin ceset

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004