Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas: Tuzağa düşmeyiz

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistin topraklarında iç savaş olmayacağını söyledi. Haniye, “Biz Filistinlilerin kanının damarlarında kalmasını istiyoruz, millî birliği güçlendirmek istiyoruz, Filistinlileri çatışmaya sürüklemek için kurulan tuzaktan kurtulmak istiyoruz” dedi.

El Fetih ile iktidardaki Hamas yandaşları arasındaki şiddet olayları yüzünden siyasi ve ekonomik krizden çıkış arayışlarına yönelik müzakerelerin başarısızlığa uğradığı bir dönemde açıklamalarda bulunan Haniye, ‘’Biz Filistinlilerin kanının damarlarında kalmasını istiyoruz, ulusal birliği güçlendirmek istiyoruz, Filistinlileri çatışmaya sürüklemek için kurulan tuzaktan kurtulmak istiyoruz’’ dedi.

Gazze’de bir okulu ziyaretinde bu açıklamaları yapan Haniye, Filistinlilerin birbirleriyle savaşmayacağını, bir iç savaş patlak vermeyeceğini söyleyerek, ‘’Filistinlilerin kanı kırmızı hattır, bu hat geçilmemelidir’’ diye konuştu. Başbakan Haniye, Mahmud Abbas önderliğindeki El Fetih ile müzakerelerin devam etmesi için de çağrısını yineledi ve ‘’Diyalog sürmelidir ve uzlaşma zemini bulabilmemiz için buna ayrılan zaman daha uzun olmalıdır. Filistin halkının yüksek çıkarları için bir uzlaşmaya varmak anlamında fraksiyonlar arasında olumlu bir atmosfer seziyorum’’ ifadesini kullandı.

/ GAZZE

08.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CIA’nın küresel örümcek ağı

  CIA’nın suçuna Türkiye de ortak

  İsrail: Türkiye müttefikimiz

  Hamas: Tuzağa düşmeyiz

  Bush İran’dan memnun

  İtalya, Irak’ı terkediyor

  Somali, Afganistan ve Irak’a benzedi

  Lübnan'dan vize kolaylığı

  Bağdat morgunda 6 bin ceset

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004