Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush İran’dan memnun

ABD Başkanı George Bush, İran’a uranyum zenginleştirmeyi durdurması halinde önerilen teşviklere bu ülkenin yaklaşımını olumlu bulduğunu söyledi. Teksas eyaletinde Meksika sınırı yakındaki petrol tesisini ziyaret eden Bush, İran’ın tutumuyla ilgili olarak, “Bana olumlu bir adım gibi geliyor” dedi.

İran; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi 5 üyesi ve Almanya’nın hazırladığı ve Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temilcisi Javier Solana tarafından Salı günü sunulan paketi ciddî şekilde çalışacaklarını açıklamıştı. ABD’nin uranyum zenginleştirmeyi doğruklanabilir bir şekilde durdurması halinde İran’la masaya oturacağını söyleyen Bush, meseleyi diplomatik yollardan çözmek istediklerini vurguladı. İran; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi 5 üyesi ve Almanya’nın hazırladığı ve Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temilcisi Javier Solana tarafından Salı günü sunulan paketi ciddî şekilde çalışacaklarını açıklamıştı. İran, pakette olumlu yönlerle birlikte bazı belirsizliklerin de bulunduğunu ifade etmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow da İran’a paketin içeriğini değerlendirmesi için zaman tanıyacaklarını açıkladı.

Öte yandan, Washington Post gazetesi, Batılı ülkelerin İran’a bazı şartlar altında, kendi topraklarında uranyum zenginleştirmeye devam etme imkanı sunduğunu yazdı. Önerinin, Tahran’dan uranyum zenginleştirme faaliyetlerinden vazgeçmesini isteyen ABD’nin tavrında önemli değişiklik anlamına geldiğine dikkat çekilirken, adının açıklanmasını istemeyen Amerikan yetkili, ‘’Ana hatlarıyla şimdi söyleyen şey, İran rejiminin güveni tesis etmesi halinde kendi topraklarında uranyum zenginleştirmeye devam edebilmesidir. Ancak askeri programının varolduğunu düşündürecek her türlü kaygıyı gidermelidir’’ dedi. İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, İran’ın işbirliğini çatışmaya tercih ettiğini söyledi.

/ LAREDO

08.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CIA’nın küresel örümcek ağı

  CIA’nın suçuna Türkiye de ortak

  İsrail: Türkiye müttefikimiz

  Hamas: Tuzağa düşmeyiz

  Bush İran’dan memnun

  İtalya, Irak’ı terkediyor

  Somali, Afganistan ve Irak’a benzedi

  Lübnan'dan vize kolaylığı

  Bağdat morgunda 6 bin ceset

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004