Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail: Türkiye müttefikimiz

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İsrail’deki resmi temaslarına başladı. Sezer, İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Törende konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Katsav,’’İsrail Türkiye’yi müttefik bir ülke olarak görüyor ve inanıyor” dedi.

İki ülke ulusal marşlarının seslendirilmesinin ardından Sezer, tören kıtasını denetledi. İki cumhurbaşkanı daha sonra sarayın bahçesinde basına açıklamalarda bulundular.

Sezer, iki ülke ulusları arasında 500 yılı aşkın tarihsel bir dostluk bağının mevcut olduğunu söyledi. Sezer, bu dostluk bağının pekiştirilmesi için gerçekleştirdiği resmi ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Sezer,Türkiye ile İsrail arasında çok boyutlu, derin ilişkiler bulunduğunu kaydedetti.

İsrail Cumhurbaşkanı Katsav ise Sezer’in ziyaretinden ‘’büyük memnuniyet’’ duyduğunu söyledi. Türkiye ile İsrail arasında ekonomik, siyasi, ticari ve kültürel alanları da içine alan çok kapsamlı ve geniş bir işbirliğinin mevcut olduğunu kaydeden Katsav,’’İsrail Türkiye’yi müttefik bir ülke olarak görüyor ve inanıyor ki, her iki ülkenin çıkarları için, bütün bölge için bu karşılıklı işbirliği çok önemlidir. Bu ilişkilerimiz karşılıklı çıkarlardan öte evrensel insani değerlere, demokratik değerlere ve bölgeye istikrar kazandırmak gerektiği inancına dayanmaktadır” dedi.

/ KUDÜS

08.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CIA’nın küresel örümcek ağı

  CIA’nın suçuna Türkiye de ortak

  İsrail: Türkiye müttefikimiz

  Hamas: Tuzağa düşmeyiz

  Bush İran’dan memnun

  İtalya, Irak’ı terkediyor

  Somali, Afganistan ve Irak’a benzedi

  Lübnan'dan vize kolaylığı

  Bağdat morgunda 6 bin ceset

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004