Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova görüşmeleri bir ay sonra

Birleşmiş Milletler’in (BM) Kosova özel temsilcisi Martti Ahtisaari, Kosova’nın nihai statüsünün belirlenmesine yönelik taraflar arası görüşmenin bir ay sonra başlayabileceğini söyledi. Kosova’nın uluslararası Başmüzakerecisi Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari Priştine’de yaptığı açıklamada, Kosova’nın nihaî statüsünü belirleyecek Priştine ile Belgrad arasındaki müzakerelerin Temmuz ayının ikinci yarısında başlamasının beklendiğini belirtti.

Temaslarda bulunmak üzere Priştine’ye gelen BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın özel temsilcisi Başmüzakereci Martti Ahtisaari, Temas Gurubu üye ülkeleri, Avrupa Birliği, NATO ve Çin’in, Kosova konusunda fikir birliği içinde olduklarını açıkladı.

Priştine’de Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ve Kosova Başbakanı Agim Çeku ile ayrı ayrı görüşen Başmüzakereci Martti Ahtisaari, görüşmelerin ardından basına yaptığı açıklamalarda, “Temas Grubu üye ülkeleri, Avrupa Birliği ve NATO tarafından müzakere sürecine güçlü bir destek var. Bu etmenler arasında Kosova konusunda görüş birliğinin varolması son derece sevindiricidir. Müzakerelerin birinci safhası henüz bitmese de müzakere süreci hızla devam ediyor” dedi.

Şimdiye değin Kosova ile Sırbistan heyetleri arasında değişik konularda yapılan müzakerelerin neticelerini yorumlamaktan kaçınan Finlandiyalı diplomat Ahtisaari, şimdiye değin yapılan müzakerelerde, Kosova’da yaşayan azınlıktaki topluluklar için güven ve refah düzeyi kabul edilir şartların oluşturulmasına ağırlık verildiğini hatırlattı.

/ PRİŞTİNE

13.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Guantanamo’da intihar skandalı

  Kosova görüşmeleri bir ay sonra

  İsrail halkı açlık grevinde

  İsrail’e 7 füze fırlatıldı

  Filistin meclisi acilen toplanıyor

  Bağdat’ta bombalı saldırı

  Irak’taki asker sayısı azalacak

  Haniye-Abbas yine görüştü

  Olmert, destek için İngiltere’de

  Bakuba’da intihar saldırısı 8 ölü

  Saddam'ın kardeşi duruşmadan atıldı

  Terörle mücadele tehlikeli şaşırtmaca

  AB’ye İsrail’in insan haklarını ihlâlini inceleme çağrısı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004