Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Medeniyetler san’atla buluşur

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) koordinasyonunda düzenlediği 45. Uluslararası Bursa Festivali, senfoni konseriyle başladı. Yaklaşık 2 bin 500 sanatseverin aralıklı yağan yağmura rağmen ilgiyle izlediği konserin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Açık Hava Tiyatrosu’ndaki açılış konseri öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Bursa Festivali’nin 45 yıllık tecrübe ve birikimiyle büyük başarılara ulaştığını belirterek, “Medeniyetlerin ortak buluşma noktalarından biri olan sanatsal etkinlikler, savaşların yaşandığı dünyada insanlara sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın değerlerini hatırlatıyor. Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden olan Bursa Festivali’nin müziğin evrensel diliyle, daima dostluk, hoşgörü ve barışla güzel bir dünyaya katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

Kültür ve san'at faaliyetlerinin, insanları gündelik yoğunluğun içinden koparan, diğer insanlarla evrensel mesajlarda birleştiren ortak paydamız olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Kültür ve sanata, ekmek gibi, su gibi ihtiyacımız var. Eğer mümkünse, insanlar her gün sanatla buluşmalı. Bir şarkı dinlemeli, bir şiir okumalı, hoş bir resmi incelemeli, sinemaya veya tiyatroya gitmeli. Çünkü yaşamımızdaki her kültürel etkinlik ebediyen titreşecek bir tele dokunur. Ve unutmayalım ki, medeniyet ağacına kültür aşılanmadıkça bütün çiçekleri açmaz” şeklinde konuştu.

Bursa Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de, Bursalıların her şeyin en iyisine lâyık olduğunu belirterek, Bursalılar’a keyifli bir festival diledi. Bursa Valisi Nihat Canpolat ise, Bursa Festivali’ni bugünlere ulaştıranlara teşekkür etti.

14.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Medeniyetler san’atla buluşur

  Küçük mucitlerden büyük projeler

  Altın Koza’ya 1 milyon 130 bin YTL harcandı

  Malatya’daki tarihî konak restore ediliyor

  “Tiyatro Her Yerde”ye ödül

  Zafer

  Somuncu Baba

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004