Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Duyarlı ve duygusal nezaket

Gülümseyen yüzü ve çekingen bakışları karşılar sizi. Kibarlığın fizyolojisine yansıyan hafif kızarıklığı, kontrollü davranışın iletişim düzeyi hakkında ipuçları verir.

Memnuniyet esaslı bir yaklaşımdan yanadır. Diploması ile mesleği arasında özel sektör ortamında birleştiriciliği yakalamış. Sevecen yönü, meslekî kariyerinde belirgindir. Uzlaşma ve arasöz konumunda pozitif etkiyi sağlar.

İç dünyasının birleştirici ve herkese iyi niyetle bakma yaklaşımı, belirgin tercihlerin cenderesine ve riskine girmek yerine sürekliliğin parçası olmayı yeğler. Edebiyat eğitimi, onu mutfak kısmında düzenleyici, düzeltici ve yönlendirici yapmış. Basın dünyasının yoğun temposu içinde gerilmeden ve gerginlik duvarına dokunmadan planlı ve hazırlıklı çalışmayı sever.

Metin editasyonunda veya yayınlanmayacak bir yazının diplomatik gerekçeleri söylenecekse, ikna edici bir üslûbun doğru mesajı ve kırılmayı azaltacak ifadesi kullanılacaksa, bunu yapacak evsaftadır.

Nezaketini elden bırakmadan, erbabının anlayacağı şekilde kavramsal düzeyde seslendirmeyi ve genellikle takım arkadaşlarını ve eski hukuku muhafaza etmeyi önemser.

Değişmezlerle değişkenlerin geçiş noktasında mutedil bir tarzın açılımına ve gelişmenin gerekliliğine inanır. Gerilimli ve çatışmaya dönüşen stres yönetimini tasvip etmez. İradesinin sinyallerini, en yumuşak ve farklılığa açık bir çizgide gösterir.

Diyaloglara açık, değişime dayalı somut adımlara duyarlı ve yeni kuşağın anlaşılabilirliğine köprü olabilecek konumu, ulaşılmayı ve algılamayı kolaylaştırmaktadır.

Endişe bulutlarının sarmalından uzak, ancak etki alanına girdiğinde duygusal ve kırılgan hassasiyeti, görev anının gerekleri içinde fazla öne çıkmaz. Yazı işlerinin buluşma noktasında ve iletişim ağında, santral rolünde belirleyici özelliği kendini gösterir.

Uyum ve beraberliğin kimyasına bağlı çalışarak ve mütevazî kalarak, kendi pozisyonunda süreç bütünlüğüne katkı yapar. Ulaşılması ve uzlaşması rahatlatıcı bir kimyanın bileşenlerini nazara verir.

Hoşamedi inceliklerine vakıf ve işleyişin dengeli tutumlarına bağlı bir tarzda sorumluluklarını icra ederken, gelecek kurgusunu daha profesyonel yürütecek ve gerçekleştirecek takım ruhuna yatkındır.

İstikametini koruyarak, etrafındaki değişmelere ve cereyan eden dünya olaylarına açık algılamaları vardır. Daha etkin ve tanımlı bir sistemde başarısının ve duygusal potansiyelinin işe aksetmek isteyen estetiği ve tatminin takdirle beslenen gıdası, enerjisini daha fazla açığa çıkarabilir.

Düşüncenin işlendiği, bilginin tasnif edildiği, haberlerin seçildiği ve yaklaşımın izlendiği bir süreçte, uyumlu bir ekibin ve dinamik bir yapının fonksiyonel ortamında verimliliğini arttırır.

Düzenlilik içinde dikkatli ve yanlış yapmamaya dayalı tarzı, güvenli koridorun sonucu tanımlı ve çerçevesi netleşmiş bir fotoğraf karesinde yer alır.

İyi niyetli ve olumlu diyaloğun kalıcı etkilerine ve dışa açılan alanda geçiş esnekliğine sahip duruşu, yakınlaşmayı ve anlaşılır olmayı kolaylaştırmaktadır. Vizyoner bir ortamın misyoner sonuçlara ve kıvamlı hareketlere yatkın bir pozisyonunda, yansıtıcı değerlerini verir.

Nazik ve saygılı hali, masumiyeti ve kendini ifade etmede çok itinalı hali, beraberliklerin ve dostlukların teşekkülünde ve yakınlaşmanın tesisinde artı değerler üreten bir sempati algısı yapar.

Meslek olgunluğunu sürdürecek bir sıcaklığın geleceğe umutla bakmanın ekip ruhu içinde kendisinden beklenecek hizmetlerin devamından yana tavrıyla, başarı çizgisinde yürümektedir.

İsmail BEREKET

17.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Huzurun bedeli mutluluktur

  Amaç, yolda tutmak

  Zil çaldı paydos

  Çatlak testi

  Duyarlı ve duygusal nezaket

  YASEM AJANDASI

  ZEKÂ KIRINTISI

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004