Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker sivil otoritenin emrine girmeli

Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, bir Avrupa ülkesinde, bir Avrupa Birliği üyesinde olduğu gibi, ordunun sivil demokratik bir denetimin altında olmasının önemli olduğuna işaret ederek, “Türkiye üye olmak istediğine göre, askerî güçler üzerinde tamamen demokratik, sivil bir denetim ve liderliğin mevcut olmasını da sağlaması gerekir” dedi.


Tasarı kanunlaşsın talimatı

Adalet Alt Komisyonunun TMK ile ilgili görüşünü beklediği Terörle Mücadele Yüksek Kurulu hükümetten “TMK’nın Meclis tatile girmeden yasalaşması ve ger

AB’ye giremezsek önümüz karanlık

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB ile ilgili yapılan reformların uygulamasına geçilmesinin zamanının geldiğini söyleyerek, “düzenlemeleri


  Yasaklı ÖSS yarın

Üniversitelerde okumak isteyen adayların katılacağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), yarın yapılacak. ÖSS, Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 5 bin 23 binada, 78 bin 135 salonda gerçekleştirilecek.


  ÖSYM öğrencileri tedirgin etti

Yeni Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Hasan Tanrıverdi, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ÖSS’deki soruların zor olduğu biçimindeki açıklamasına tepki göstererek, “Son derece gereksiz ve öğrencileri tedirgin eden bir açıklama” dedi.


  Şiddete prim yok

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili A. Vahap Darendeli, Vatan Gazetesi Yazarı Yavuz Semerci’nin çağrısının televizyon yayınlarının olumsuz etkileri konusunda kamuoyunda başlayan duyarlılığın bir göstergesi olarak kabul edildiğini kaydetti.


  Müzakereler durursa durur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB ile müzakerelerde KKTC’deki limanlar ve havaalanlarıyla ilgili, “Asla ne havalimanlarında ne limanlarda izolasyon kalkmadıkça geri adım atmayız. Bunu herkes böyle bilsin. ‘Hayret birşey müzakereler durur...’ Bakın çok açık söylüyorum; durursa durur” dedi.


  İyi polis insan haklarına saygılı polistir

Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulundaki eğitimlerini tamamlayan 330 aday polis memuru, törenle diplomalarını aldı. Florya’daki yüksekokul yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Okul Müdür Vekili Yüksel Çarhacıoğlu, yeni mezun polislere de seslenerek şunları söyledi:


  “Reformları ertelemek krizlere yol açar”

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, günlük çözümlere konsantre olarak reformları ertelemenin, “Türkiye ekonomisini sürekli olarak krizlere açık halde bırakmak anlamına geldiğini” söyledi.


  Sağlık Bakanlığından sınav

Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendika Türk Sağlık-Sen arasında yapılan Kurum İdari Kurul Toplantısı’nda görevde yükselme sınavının 2006 yılında yapılması karara bağlandı.


  Bunun adı savaş suçu

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Sarıhan, İsrail katliamlarını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamasında “İsrail işgal yönetiminin son günlerde Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını yeniden artırması endişe verici boyutlara ulaşmıştır” diye konuşan Sarıhan, işgal yönetiminin Gazze’de sivil halka yönelik saldırılarının açıkça terör olayı olduğunu kaydetti.


  Zarfı veren cezasız kalmayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, ‘’Eryaman Operasyonu’’nun ardından gazetecilere operasyonun içeriğiyle ilgili zarf dağıtılması olayını ‘’çok ciddi bir şekilde’’ incelediklerini belirterek, henüz bir tespitte bulunamadıklarını söyledi.


  STK’lar: Tasarı darbe girişimi

Şanlıurfa Ortak Girişimi tarafından yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) Tasarısı ve Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Taslağı’nın bir “darbe girişimi” olduğu bildirildi.


  Cumhurbaşkanını Erdoğan tarif etti

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok güzel bir tarif yaptığını belirterek, ‘’Dolayısıyla bunun ötesinde konuşmanın iyi niyetli olmadığı kanaatindeyim’’ dedi.


  Danıştay’a x-ray cihazı alındı

Danıştaya yapılan silahlı saldırının ardından artırılan güvenlik önlemleri kapsamında, giriş kapısına x-ray cihazı konuldu.


  Grizu patlamasında başmühendis tutuklandı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’de 1 Haziran akşamı bir kömür ocağında meydana gelen, 17 madencinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı grizu patlamasıyla ilgili başmühendis tutuklandı.


  Ombudsmanlık geliyor

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda ‘’ombudsmanlık’’ olarak bilinen Kamu Denetçiliği Kurumu kurulmasını öngören tasarı, kabul edilerek yasalaştı.


  Bursa’ya ikinci üniversite gerekli

Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği (YISİAD) Başkanı Kurban Yolcu, Bursa’nın Türkiye’nin önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu belirterek şehre 2. bir üniversite açılması için harekete geçilmesini istedi.


  Eğitimciler: Yasaklar kalksın

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğunun yasakların kalmasını istediğini kaydetti.


  Türkçe Olimpiyadlarında final bugün

Türkçe’yi yabancı dil olarak seçen 83 ülkeden 355 öğrencinin katıldığı “4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı” bugün yapılacak final gecesiyle sona eriyor.


  Piknikte buluştular

Yeni Asya gazetesi, Kayseri Temsilciliğinin organize ettiği geleneksel yıl sonu pikniği Kayseri Dadaloğlu kasabası piknik alanında gerçekleşleştirildi.


  Sınava 1 gün kala

Jinemed Sağlık Merkezleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Suzan Elpe, öğrencilere öncelikli olarak mümkün olduğu kadar stresten uzak durmalarını, spor yapmalarını ve uyku düzenine dikkat etmelerini öneriyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004