Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener hâlâ hocasız

Süper Ligde geçen sezon umduğunu bulamayan takımlar çözüm olarak teknik direktör değişikliğine gidiyor. Sezon biter bitmez ilk iş olarak takımı emanet edeceği teknik adamı belirleyen ekiplerden Ankaraspor, Aykut Kocaman ile anlaşırken, Trabzonspor Sebastiao Lazaroni'yi, Konyaspor Nurullah Sağlam'ı, Sivasspor bir dönem Gençlerbirliği'ni de çalıştıran Karol Pecze'yi, Gaziantepspor ise İtalyan Walter Zenga'yı göreve getirdi.

Antrenörleriyle yollarını ayıran Fenerbahçe ve Ankaragücü'nün yeni teknik direktörleri henüz netlik kazanmazken, Denizlispor, Diyarbakırspor'un eski çalıştırıcısı Faruk Hadzibegiç ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray, Beşiktaş, Antalyaspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor, Vestel Manisaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Bursaspor ise yeni sezonda da eski teknik direktörleriyle başarı arayacaklar.

Ligde, teknik direktörünü belirlemeyen 2 takım dışında 9 yerli, 7 de yabancı antrenör görev yapıyor. Galatasaray ve Beşiktaş, yabancı antrenörleriyle yola devam kararı aldı.

10 TAKIM ESKİ HOCAYA EMANET

Trabzonspor Vahid Halilhodzic Sebastiao Lazaroni

Ankaraspor Giray Bulak Aykut Kocaman

Konyaspor Aykut Kocaman Nurullah Sağlam

Sivasspor Werner Lorant Karol Pecze

Gaziantep Samet Aybaba Walter Zenga

Denizlispor Nurullah Sağlam Faruk Hadzibegiç

Fenerbahçe Christoph Daum Belli değil

Ankaragücü Hikmet Karaman Belli değil

Galatasaray Erik Gerets Değişmedi

Beşiktaş Jean Tigana Değişmedi

Antalyaspor Yılmaz Vural Değişmedi

Sakaryaspor Nejat Biyediç Değişmedi

Kayserispor Ertuğrul Sağlam Değişmedi

K. Erciyesspor Mustafa Uğur Değişmedi

V. Manisaspor Ersun Yanal Değişmedi

Gençlerbirliği Mesut Bakkal Değişmedi

Çaykur Rize Güvenç Kurtar Değişmedi

Bursaspor Raşit Çetiner Değişmedi

17.06.2006


 

A Millî Takımı deneme tahtası oldu

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''Milli takımın gidişi gidiş değil'' dedi.

Cemal Aydın, Almanya'da bulunduğu sırada Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u aradığını ve milli takımla ilgili düşüncelerini aktardığını kaydederek, ''Milli Takım, Eylül ayında kendisi için büyük önem taşıyan maçlara çıkacak. 3 ayımız kaldı. Hala milli takımın kadrosu netlik kazanmadı. Deneme tahtası gibi'' diye konuştu.

Milli takımın bu dönemde oynadığı hazırlık maçlarında her maça farklı bir kadroyla çıktığını ifade eden Aydın, ''Milli Takım herkesin gidebildiği yer oldu. Hak etmeyen futbolcuya milli takım forması verilmez. Kendi kulüplerinde yer bulamayan futbolcular milli takıma çağırılıyor. Bu futbolcuların fiyatı bir anda 1 milyon YTL oluyor'' dedi. Açıklamalarının (A) Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'i üzebileceğini dile getiren Aydın, ''Dünya Kupası'na gidemedik. Bir kere daha (tüh) dersek yazık olur. Fatih Terim benim bu sözlerimden dolayı üzülebilir. Önemli değil. Onlar bizi üzmesinler, biz de onları sırtımızda taşıyalım'' ifadelerini kullandı.

Umut Bulut'un Trabzonspor'a gitmesiyle ilgili haksız eleştirilere maruz kaldığını belirten Cemal Aydın, ''Umut ve ailesi Trabzonspor'a gitme konusunda kararlı davrandı'' dedi.Ankaragücü'nün bir futbolcusuna verebileceği en yüksek ücreti Umut Bulut'a önerdiklerini anlatan Aydın, bu oyuncunun gitmekte ısrar etmesi üzerine gerekli kolaylığı sağladıklarını belirtti.

Aydın, Gençlerbirliği'nin kaleci Orkun için kendilerine herhangi bir teklif getirmediğini söyledi. Arkalarında hiçbir gücün bulunmadığını ve bu yüzden kendilerini 'öksüz' hissettiklerini belirten Aydın, ''Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bundan etkilenmiş olacak ki çok kritik maçlarımızdan önce bizi aradı ve başarılar diledi. Bu da bizi çok sevindirdi'' şeklinde konuştu.

17.06.2006


 

Hakan: Türkiye kupaya renk getirirdi

Galatasaray Kaptanı Hakan Şükür, Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılamamasına üzüldüğünü belirterek, ''Dünya kupasına farklı bir renk getirebilirdik'' dedi.

Şükür, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen ''Yaz Spor Okulları'' açılış törenlerine katılmak üzere eski Galatasaray yöneticilerinden Ergun Gürsoy ile birlikte Kahramanmaraş'a geldi. Milli futbolcu, Türkiye'nin dünya kupalarında rakipleriyle boy ölçecek güçte olduğunu ancak bundan sonra kişisel kaprisleri bir kenara bırakıp, ülke futbolu için herkesin kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

2008'de Türk milli takımının Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde olacağına inandığını belirten Şükür, Galatasaray'dan başka bir takıma gitme niyetinin bulunmadığını ve futbol hayatını Galatasaray'da noktalamak istediğini bildirdi. Dünya kupasında ilk maçlarda temponun düşük olduğunu kaydeden Şükür, şöyle konuştu:

''İkinci ve üçünü turda müsabakaların daha kaliteli geçeceğine inanıyorum. Gruptan çıktıktan sonraki elemelerin, çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. Kupada herkesin favorisi Brezilya ama benim favorim İtalya. Ben finalin iki takım arasında olacağını düşünüyorum. Ev sahibi Almanya'yı da hesaba katmak lazım. Ukrayna'nın kaliteli bir takım olduğunu düşünüyorum. İlk maç ölçü olmamalı bence. Bizi eleyen İsviçre yine gol yememe sistemine devam ediyor. Ama biz o takıma 4 gol atmıştık. Eğer biz gitmiş olsaydık çok daha başarılı olabilirdik.''

Galatasaray'ın yeni sezonda daha iyi olacağına inandığını da dile getiren Şükür, ''Bu mücadele ve tempo ile daha birkaç yıl şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Belki çok az transfer olacak ama o inanç ve meydana gelen özgüven, bizi hedefe götürecektir. Yabancı futbolcularımızda aynı şekilde iyi olacaktır'' dedi.

17.06.2006


 

Holiganlara maç izni yok

Belçika Güvenlik Güçleri, Almanya'da devam eden Dünya Kupası'na gitmek isteyen 17 taraftarı sınırdan geri çevirdi. Güvenlik Güçleri Futbol Birimi Başkanı Jo Vanhecke, Belçika'nın çok önemli bir geçiş ülkesi olduğunu ve çok sayıda İngiliz holiganın Belçika'dan Almanya'ya geçmeye çalıştığını söyledi.

Hollanda, Almanya ve Fransa ile sınırlarını daha sıkı kontrol altına aldıklarını ifade eden Vanhecke, çok sayıda polisin otoyollardagörev yaptığını kaydetti.

BAYANLARDAN BÜYÜK İLGİ

Media Control isimli televizyon denetim şirketi, Almanya-Polonya maçını yaklaşık 10 milyon bayan taraftarınizlediğini bildirdi. Şirket yetkilileri, Almanya-Polonya maçını 23.85 milyon izleyicinin izlendiğini, 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya ile Almanya arasında oynanan final maçında ise izleyici sayısının 27.09 milyon olduğunu belirtti.

17.06.2006


 

G.Saray bayrağı köprüde dalgalanıyor

Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak kapatan Galatasaray'ın bayrağı, Boğaz Köprüsü'nde dalgalanmaya başladı.

Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel tarafından yaptırılan ve aynı yöneticinin çabalarıyla Boğaz Köprüsü'ne astırılan bayrak, 15 gün boyunca Boğaz'da dalgalanacak.

17.06.2006


 

Ülker'den F.Bahçe'ye sponsorluk desteği

Fenerbahçe Kulübü, Ülkerspor ile Fenerbahçe basketbol takımlarının birleşeceği yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Ülker ile kapsamlı bir sponsorluk anlaşması üzerinde görüşme halindedir" denildi.

17.06.2006


 

İbrahim Kutluay serbest kaldı

Türkiye Basketbol Ligi'nde Ülkerspor ile şampiyonluk sevinci yaşayan İbrahim Kutluay, turuncu-yeşillilerle yaptığı sözleşmedeki opsiyonu kullanarak serbest kaldı.

İbrahim, Ülkerspor ile geçen sezon 2 yıllık sözleşme yaptığını belirterek, ''Ülkerspor ile 2 yıllık sözleşme yapmıştım. Ancak opsiyon hakkı bendeydi. Bir artı bir yıl olarak opsiyonu belirlemiştik. Ben isteseydim sözleşme devam edecekti. Ancak ben Ülkerspor'da devam etmek istemediğimi yöneticilere bildirdimve sözleşmeme nokta koydum'' dedi. Önceki sezonlarda yurt dışında güçlü takımlarda forma giyen İbrahim de tekrar yurt dışına gitme sinyali verdi. Fenerbahçe'nin iyi bir kadro kurması halinde 100. yıl takımında oynamak isteyeceğini dile getiren İbrahim, ''Fenerbahçe'de iyi bir oluşum olursa eski takımımda oynamak isterim. Ancak yurt dışından da teklifler var. İspanya ve İtalya'dan kulüpler bana teklif getirdi'' dedi.

17.06.2006


 

Kerem, Real Madrid'e gitti

Türkiye Basketbol Ligi'nin son iki sezondaki başarılı takımlarından Beşiktaş'ın antrenörü Murat Didin, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olan Kerem Tunçeri'nin kendilerine çok katkı sağladığını dile getirdi.

Kerem'in Beşiktaş'ta çıkış yakaladığını ifade eden antrenör Didin, şunları söyledi: ''Kerem, bizde yakaladığı çıkışla ligin en iyi oyuncusu seçildi. Kerem için olduğu kadar Beşiktaş ve benim için de paylaşılan güzel değerlerdi. Real Madrid'e giderken bahsedilen rakamlar bizim bütçemizin çok çok üzerinde fiyatlardı. Keşke bir şekilde Kerem'i tutabilseydik. Ama profesyonel bir dünya ve böyle oyuncular Avrupa'ya açılmak ister. Umuyorum ki Kerem bizi en iyi şekilde İspanya'da temsil etsin.''

17.06.2006


 

Efes, Popovic'le yollarını ayırdı

Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu Ülkerspor'a kaptıran Efes Pilsen'de, transfer çalışmaları sürüyor.

Ülkerspor'un şampiyonluğunda büyük katkısı olan Cüneyt Erden'i alan lacivertbeyazlılar, Hırvat oyun kurucu Marco Popovic ile yollarını ayırdı.

17.06.2006


 

Cisse Marsilya'da

İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'da forma giyen Djibril Cisse'nin Marsilya'ya kiralık olarak gideceği bildirildi.

Fransız gazetesi L'Equipe'te yeralan habere göre, iki kulüp arasındaki kiralama sözleşmesi gereği gelecek sezon Cisse'nin Fransız takımda forma giyeceği kaydedildi.

17.06.2006


 

Cavcav savcıya ifade verdi

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe'yi terör örgütüne benzeten sözleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi'nde ifade verdi.

Basın Savcısı Nadi Türkaslan'a ifade veren Cavcav, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın, Aziz Yıldırım'ın suç duyurusu üzerine başlatıldığını söyledi. Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin tutumunu eleştiren Cavcav, soruşturma konusu sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olduğunu anlatan Cavcav, ''Fenerbahçe kulübü var, Aziz Yıldırım diye vaka var. Bunu ayırt etmek lazım. BenimFenerbahçe ile davam yok, Aziz Yıldırım ile davam var'' diye konuştu. Sözlerinin Fenerbahçe kulübüne yönelik değil, Aziz Yıldırım yönetimine olduğunu yineleyen Cavcav, suç işlemediğine inandığını ifade etti.

17.06.2006


 

Miami 2-2 yaptı

NBA'de final serisinin ilk iki maçını kaybeden Miami Heat, sahasında çıktığı ikinci maçında Dallas Mavericks'i 98-74 yenerek seride durumu 2-2 yaptı.

Miami'de bulunan American Airlines Arena'da yapılan ve 20 binden fazla kişinin izlediği mücadelede evsahibi takım, rakibini 98-74'lük skorla geçerek taraftarı önündeki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.Özellikle final serisinde çıkardığı maçlarla yıldızı iyice parlayan Dwyane Wade, sakatlıktan kurtularak çıktığı maçta rakip potaya 36 sayı attı. Yaklaşık 40 dakika sahada kalan genç oyuncu, ürettiği 36 sayının yanı sıra aldığı 6 ribaunt ve yaptığı 3 asistle detakımının galibiyetinde etkili oldu.

17.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004