Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TMK tasarısı MGK öncesi komisyondan geçti

TBMM Adalet Komisyonu, Terörle Mücadele Kanununda değişiklik öngören tasarıyı kabul etti. Tasarının, Abdullah Öcalan’ın yararlanacağı gerekçesiyle tartışmalara konu olan 6. maddesindeki “etkin pişmanlık” hükümleri, Temel Ceza Kanunlarına Uyum Tasarısı ile TCK’nın ilgili 221. maddesine alınacak. Terörle mücadele görevi yaparken suç işledikleri iddia edilen güvenlik görevlileri hakkında adlî kontrol hükümlerinin uygulanacağına dair düzenleme de metinden çıkarıldı.

Önceki gün başlanan ve irtica tartışmalarına sahne olan Terörle Mücadele Kanunu (TMK) Tasarısı görüşmeleri dün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından önce Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Tasarının, Abdullah Öcalan’ın yararlanacağı gerekçesiyle tartışmalara konu olan 6. maddesindeki “etkin pişmanlık” hükümleri, Temel Ceza Kanunlarına Uyum Tasarısı ile TCK’nın ilgili 221. maddesine alınacak. Kamu görevlileri ile muhbirlerin kimliklerini açıklayan, hedef gösteren, örgütün bildiri veya açıklamalarını yayınlayanlar, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Cebir ve şiddet kullanarak suç işlemek üzere terör örgütü kuran, yöneten ve üye olanlar; TCK’nın ‘’silahlı örgüt’’ hükümlerine göre cezalandırılacak. Komisyonda, terörle mücadele görevi yaparken suç işledikleri iddia edilen güvenlik görevlileri hakkında, adli kontrol hükümlerinin uygulanacağına dair düzenleme tasarı da metninden çıkarıldı.

Jandarma Hakim Albay Gazi Koçer’in mevcut yasada terör suçlarının ertelenemeyeceği ve paraya çevrilemeyeceğine ilişkin hükmün 31 Aralık 2006 itibariyle ortadan kalkacağı, bu nedenle aynı hükmün yeniden yasaya konulması şeklindeki önerisi, uzman Doç. Dr. İzzet Özgenç’in itirazına yol açtı. Özgenç, “serbest kalanlar elini kolunu sallayarak gezemeyecek, denetimli serbestlik uygulanacak” dedi.

AKP’li milletvekilleri öneriyi dikkate alarak tasarıya bir madde ekledi. Buna göre, terör suçlarından dolayı verilen hapis cezaları paraya çevrilemeyecek, ertelenemeyecek. Söz konusu hüküm terör olaylarına karışan 15 yaşın altındaki çocuklar için uygulanmayacak.

Bir çok ihlallere sebebiyet vereceği nedeniyle büyük tepkilere neden olan TMK Tasarısı alt komisyonun yaptığı değişikliklerle genel kurul gündemine gelecek.

Kemal BENEK / ANKARA

23.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memurun beklediği af nihayet çıktı, ama...

  MGSB ilk kez yargılanıyor

  İşkencelerin faturası millete

  TMK tasarısı MGK öncesi komisyondan geçti

  Ağar: Bu misyon kaybolmaz

  Arınç: Türkiye, AB sürecinde kararlı

  Baykal’dan muhalefete sansür

  İran taviz verse 70’li yıllara dönülür

  Talat: AB hatasını anlıyor

  Şemdinli örtbas edilmesin

  ‘Akıllı ajanda’ ile demokrasi dersi

  Şemdinli dâvâsı kararına itiraz

  Sınır kapılarında gurbetçiye hazırlık

  ‘Risâle-i Nur ve talebeleri beni çok etkiledi’

  Dudullu trafiği nefes alacak

  Kapkaççılar 8 aylık hamile kadını sürükledi

  Pertevniyalliler buluştu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004