Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FIFA'daki ceza indiriminin perde arkası

Türkiye, İsviçre ile oynadığı baraj maçı sonrası hem dünya kupasına katılma hakkını elde edememişti, hem de çıkan olayların neticesinde ağır bir fatura ile karşı karşıya kalmıştı. FIFA Disiplin Kurulu, Türkiye'ye 6 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası vererek, bir nevi Avrupa Şampiyonası'na katılma ümitlerimizi mucizelere bırakmıştı.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve ekibi, FIFA Tahkim Kurulu'na itirazda bulunarak cezanın indirilmesini talep etmişti. Verdiği cezalarda indirime gitme alışkanlığı olmayan FIFA, Türkiye'nin cezasını 3 maça indirerek, büyük bir sürpriz yaptı. Tüm spor kamuoyu Ulusoy ve ekibi ile UEFA'daki temsilcimiz Şenez Erzik'in başarısına alkış tuttu.

Ancak olayın perde arkasında küçük bir ayrıntı gözlerden kaçtı. Son günlerde adı rüşvet skandalıyla anılan ve koltuğu tehlikeye giren FIFA Başkanı Sepp Blatter, adeta oy avcılığına soyundu. 2007 yılında yapılacak FIFA başkanlık seçiminde her oyun büyük önemi olduğunun bilincine varan Blatter, Türkiye'ye de şirin gözükme telaşına düştü.

Kapalı kapılar ardında Sepp Blatter'in Erzik ve Ulusoy ile yaptığı görüşmede seçimi de gündeme getirdiği, destek istediği kulislerde dolaşmaya başladı. Geçen hafta yapılan Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurul öncesi muhalif seslerin önüne geçmek isteyen Haluk Ulusoy, ceza indirimi ile güç kazanmayı planladı. Bunda da başarılı oldu.

07.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zico mesaiye başladı

  FIFA'daki ceza indiriminin perde arkası

  Paris'teki kutlamalarda 1 Türk öldürüldü

  Fikstür çekiliyor

  34'lük Zidane kupada Fransa'yı finale taşıdı

  Fatih Tekke fıtık ameliyatı oldu

  Beşiktaş Türk takımları içinde en başarılısı oldu

  Kerem Tunçeri kadrodan çıkarıldı

  Ata sporu güreşe sponsor aranıyor

  Zico bilmecesi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004