Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yatırımda aslan payı büyük illerin oldu

Kamu yatırımları içinde aslan payı yine ilk üç büyük ile giderken, Ankara, İstanbul ve İzmir’e bu yıl içinde yapılacak yatırım tutarı 3 milyar 650 milyon YTL’yi bulacak. Bu rakam il bazında yapılacak toplam yatırımların yüzde 31,6’sına denk geliyor.

Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT) verilerini baz alarak yaptığı hesaplamaya göre, bu yıl muhtelif illere (yatırım birden fazla ili kapsadığı için il ayrımı yapılamıyor) 10 milyar 68 milyon, il bazında da 11 milyar 540 milyon YTL olmak üzere toplam 21 milyar 608 milyon YTL tutarında yatırım yapılacak. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 8,6’lık artışa denk geliyor.

Söz konusu yatırım içinde en büyük pay 2 milyar 263 milyon YTL ile Türkiye’nin en büyük ili İstanbul’a verilirken, bu ilin ödeneği geçen yıla göre yüzde 27,9 oranında arttı. Geçen yıl İstanbul’a 1 milyar 770 milyon YTL tutarında yatırım ödeneği ayrılmıştı.

Başkent Ankara’nın bu yıl ki yatırım ödeneği ise 900 milyon YTL olarak belirlendi. Bu rakam geçen yıl 816 milyon YTL olan ödeneğin yüzde 10,3 oranında artırıldığını gösteriyor.

Türkiye’nin 3. büyük ili İzmir’in yatırım ödeneği ise geçen yıla göre azaldı. Nitekim geçen yıl 527,5 milyon YTL olan İzmir’in yatırım ödeneği bu yıla gelindiğinde yüzde 7,8 azaldı ve 486,6 milyon YTL’ye düştü. Bu yıl bir önceki yıla göre yatırım ödeneği en fazla artan il ise yüzde 339,2 ile Aksaray oldu. Aksaray’ın geçtiğimiz yıl 10,2 milyon YTL düzeyinde bulunan ödeneği bu yıl 44,8 milyon YTL’ye çıkarıldı.

Yatırım ödeneği artışında ikinci sırayı Hakkari aldı. Bu ilde geçen yıl 16,3 milyon YTL olan yatırım ödeneği yüzde 225,2 artışla bu yıl 53 milyon YTL’ye yükseltildi. Nükleer santral yapılması düşünülen Sinop da yatırım ödeneğini en fazla artıran 3. il oldu. Sinop’un ödeneği 59,1 milyon YTL’den 164,6 milyon YTL’ye çıkarken, artış da yüzde 178,5 olarak hesaplandı.Bunun yanında, Zonguldak’a yapılan yatırım tutarı yüzde 159,5, Düzce’ye yapılacak yatırımlar ise yüzde 126,5 oranında artacak. Bu arada, bu yıl yatırım ödeneğinde en fazla kısıntı yaşanan il ise geçen yıla göre ödenekleri yüzde 58,8 oranında azalan Gümüşhane oldu.

/ ANKARA

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Karapara’ya OECD denetimi

  Yatırımda aslan payı büyük illerin oldu

  İşadamlarına Kazakistan’da iş fırsatı

  Göcek tüneli 10 Eylül’de açılıyor

  TOBB’dan firmalara yurtdışı desteği

  İnternetten alışverişlerde tüketici şikâyeti artıyor

  Barajların doluluk oranı geçen yıla göre azaldı

  TPAO da uyduya çıkıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004