Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Barajların doluluk oranı geçen yıla göre azaldı

Sulama maksatlı barajlardaki doluluk oranının geçen yıla oranla 2 puan düşerek yüzde 59 oranında gerçekleştiği bildirildi. Geçen yıl sulama mevsimine yüzde 61 doluluk oranıyla girilirken, bu yıl sulama mevsimine 2 puan daha az suyla girildi.

Özellikle İç Anadolu Bölgesi barajlarında su eksikliği had safhada yaşanırken, buna örnek olarak Konya bölgesi barajlarında doluluk oranının bu yıl yüzde 30 civarında gerçekleşmesi, Türkiye ortalamasına göre yarı yarıya daha az su anlamına geliyor.

Sulama sezonu öncesinde, su eksikliği bulunan barajların bulunduğu yörelerdeki mülki idareler, yerel yönetimle, çiftçi kuruluşları ve çiftçiler fazla su tüketen bitkilerin ekilmemesi için uyarılarak zarar görmeleri önlendi. Bugün itibariyle, 2006 yılı sulama sezonunda su kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 5 artış gösterdi.

Bütün bölgelerde kurak ve sıcak bir mevsim geçirilmesi dolayısıyla su tüketiminde yaşanan artışın kabul edilebilir sınırlar içinde olduğu belirtiliyor.

Enerji maksatlı barajlarda ise durum 2005 yılına göre daha iyi durumda. Ağustos başı itibariyle doluluk oranı yüzde 72 iken, bu oran 2005 yılının aynı döneminde yüzde 68 düzeyinde gerçekleşmişti.

İçme suyu barajlarında ise 2006 yılında 2005 yılının aynı dönemine göre yüzde 8 daha az su depolandığı tespit edildi. Ancak bu azalma, Ankara’ya içme suyu temin eden barajlardaki su eksikliğinden kaynaklanıyor.

/ ANKARA

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Karapara’ya OECD denetimi

  Yatırımda aslan payı büyük illerin oldu

  İşadamlarına Kazakistan’da iş fırsatı

  Göcek tüneli 10 Eylül’de açılıyor

  TOBB’dan firmalara yurtdışı desteği

  İnternetten alışverişlerde tüketici şikâyeti artıyor

  Barajların doluluk oranı geçen yıla göre azaldı

  TPAO da uyduya çıkıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004