Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ders zili çaldı, ama...

Türkiye genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda önceki gün ders başı yapılırken bazı illerde hala okul ve derslik sıkıntısı yaşanıyor. Nevşehir ve Gümüşhane, bu sıkıntıların yaşandığı illerden ikisi. Nevşehir’de depreme karşı dayanıklı olmadığı gerekçesiyle onarım çalışması başlatılan okulda eğitim bir hafta gecikmeli başlayacak.

Gümüşhane’de ise iki okulun aynı binada eğitim vermesi nedeniyle yaşanan derslik sıkıntısına deponun sınıfa dönüştürülmesiyle çözüm bulunmaya çalışıldı.

DERSLER BİR HAFTA SONRA BAŞLAYACAK

Nevşehir’in Kavak beldesinde tek okul olan ve 300 öğrencinin eğitim gördüğü Kavak İlköğretim Okulu’nda, geçen ay depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle başlatılan bakım ve onarım çalışmaları henüz tamamlanamadı. Okulda eğitime başlanamaması, öğrenci velilerinin tepkisine sebep oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen okulda, Dünya Bankası ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında onarım ve bakım çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Çalışmaların Aralık ayında bitmesinin planlandığını, ancak okulların açılmasına yetiştirilmesi amacıyla çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Fatsa, okuldaki bakım ve onarımın bu hafta tamamlanacağını, gelecek hafta okulda eğitime başlanacağını kaydetti. Fatsa, ders kaybının ilerleyen haftalarda telafi edileceğini söyledi.

DEPO SINIF YAPILDI

Gümüşhane’de ise iki okulun aynı binada eğitim vermesi sebebiyle yaşanan derslik sıkıntısı deponun sınıfa dönüştürülmesine sebep oldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bağlarbaşı Mahallesi’nde geçen yıl yıkılan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu yerine yaptırılan binanın tamamlanamaması dolayısıyla okulda öğrenim gören 210 öğrenci, aynı mahallede bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na (YİBO) nakledildi. 200 öğrencili YİBO’da sınıf sıkıntısı çekilmesi sebebiyle okul deposu sınıf haline getirilerek Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’ndan gelen 24 öğrenci buraya yerleştirildi.

İKİ MÜDÜR AYNI ODADA

Yer sıkıntısından dolayı Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Tayfur Ağaç ve YİBO Müdürü Rıfat Okur aynı odayı kullanırken, YİBO’ya ait öğretmen lojmanının birinci katının da ana sınıfına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

20.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinî eğitime karşı çıkan gericidir

  AKP'Lİ GÜNDÜZ: GÜNDEMDE YOK

  İslâmsız barış olmaz

  Irak’ta iç savaş çıkarsa Kürtleri biz koruruz

  Reform paketinde 301 de olmalı

  Ders zili çaldı, ama...

  Cemil Çiçek: 301'in değişimi gündemde yok

  Mehmet Ağar: Ezilen halkımızın sesiyiz

  Mumcu: Her zorbanın alternatifi vardır

  Emniyet teşkilâtına AB eğitimi

  Türk Eğitim-Sen’den TBMM’ye mektup

  Danıştay'da seçim günü

  Millete ne cevap vereceksiniz?

  ŞAYPA, gazi ve şehit ailelerini unutmadı

  Gecekondu camiye yıkım

  Taburdan eğitime hizmet

  Postacılar Ankara’da

  Köyden dünyaya açılan pencere

  Ballıca Mağarası hayranlık uyandırıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004