Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

İnce ayar mı?

Gazetelerde bazı haberler göze çarpıyor: “1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Necdet Sezer’in TBMM’de yapacağı konuşmaya dikkat”, “2 Ekim’de Harp Okulu’nun açılış gününde Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, eleştirilere cevap vermesi bekleniyor.”

Nedir bu eleştiriler? TESEV’in “Almanak Türkiye: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” adlı yayınının tanıtıldığı toplantının açış konuşmasında, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Kretschmer’in yaptığı konuşma.

Kretschmer, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK’nın) kendisini, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinin koruyucusu olarak görmesini eleştirmiş. Kamu hayatının hemen her yönüyle ilgili (din, eğitim, kültürel haklar, üniversite gibi konularda) açıklamalar yapmaması gerektiğini söylemiş.

Askerler, önce sivillerin, bu gibi eleştiriler karşısında TSK’yı korumasını bekliyor. Sonra da bomba gibi çıkışlarla gündemi sarsıyor. Ama, Tayyip Erdoğan, Kretschmer’in eleştirileri karşısında nasıl TSK’yı korusun? O da, Kretschmer gibi düşünüyor.

Hakkâri’deki son eylem de, Avrupa Birliği’nin tenkitlerinin isabetli olduğunu ortaya koymadı mı?

500 kadar insan (askerler ve yakınları), sivil kıyafetlerle çöp topluyorlar; belediyeye, hizmetlerin yapılmadığını hatırlatıyorlar. Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek’in elinde de bir çöp torbası, o da sivil giyimli askerlerin eylemine iştirak ediyor.

Özellikle “Belediye bölücülük yapma, işini yap” pankartı, fevkâlade provokatif. Hakkâri’de, Belediye Başkanı Metin Tekçe, 2004 yılında 36 bin 450 adet oy aldı. Bu durumda, ona destek veren vatandaşlar da mı bölücü oluyor? Seçilmiş bir organa, nasıl bölücü diyebilirsiniz?

Asker resmen siyasete karışmıştır. Şunu da hemen ifade edeyim ki, bölücülükle böyle mücadele edilmez. Aksine bu durum, ters tepki yaratır.

“Demokrasiye ince ayar yapıldı” diye düşünüyorsanız, Sincan’da tankların yürütüldüğü 28 Şubat sürecini takiben AK Parti’nin iktidara geldiğini unutmayın.

Takvim, 26.9.2006

Nazlı ILICAK

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu zihniyetle demokrasi olmaz

  İnce ayar mı?

  301: “Türklüğü aşağılamak” ve AB ile “tren kazası”...

  Sorunların babası

  Mıntıka!

  Askerlerin sivil kıyafetli ilk eylemi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004