Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliye’den elektronik ortamda takip

İstifa ve emeklilik sebebiyle eleman sıkıntısı yaşayan Maliye Bakanlığı denetim birimleri, çözümü, oluşan açığı teknolojik yeniliklerle kapatmakta buldu.

Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural’ın verdiği bilgiye göre, Hesap Uzmanları ve Gelir İdaresi Başkanlıklarının Almanya-İngiltere konsorsiyumu ile ortaklaşa yürüttüğü ‘’Bilgisayar Destekli Denetim Projesi’’nde yazılım ve donanım aşamasına gelindi. Avrupa Birliği Fonlarınca finanse edilen projede, Hesap Uzmanları Kurulunun donanım ve yazılımı için ihaleye çıkıldı. Donanımın kurulmasından sonra, 18 hesap uzmanı, İngiltere ve Almanya’ya gönderilecek. Burada ülke uzmanlarıyla birlikte birer aylık sürelerle vergi inceleme ve denetim çalışmasında bulunacak.

2007 içinde uygulamaya girecek Proje ile Avrupa Birliği vergi kuralları ve uygulamalarına uyum için vergi gelirlerinin tahsil kapasitesinin artırılması ve Türk Vergi İdaresinin geliştirilmesi amaçlanıyor.Oluşturulacak risk analiz sistemi ile de riskli mükelleflerin daha sağlıklı şekilde seçilmesi hedefleniyor.

Bilgisayar Destekli Denetim Projesi ile gelir, kurumlar, muhtasar ve katma değer vergilerinde söz sahibi 5 bin büyük mükellefe ilişkin bilgilerle kapsamlı bir Veri Ambarı oluşturulacak. Veri Ambarı, risk analiz programlarıyla donatılarak, mükelleflerin elektronik ortamda takibi için süreç başlatılacak.Vural, Projenin uygulamaya konulmasının ardından vergi kayıp ve kaçağı ile çok daha etkin şekilde mücadele edebileceklerini bildirdi.

/ ANKARA

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF borcu 2010’da bitecek

  Petrol düşüyor, benzin ucuzluyor

  Yılbaşına göre 16 kuruş yüksek

  Açlık sınırı 586 YTL’ye yükseldi

  Maliye’den elektronik ortamda takip

  Pirinç üreticilerinin yüzü gülüyor

  Memur zammı beğenmedi

  Gıda denetimsiz

  Ziraat Bankası İstanbul’a taşınıyor

  Günday: Tasarı geri çekilmeli

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004