Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dokunulmazlıklar kaldırılsın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili de ‘’derhal kaldırılmasını istiyoruz’’ dedi.

Deniz Baykal, Kanal D’de canlı yayınlanan, Abbas Güçlü’nün yönettiği ‘’Genç Bakış’’ adlı programa katılmak için geldiği İzmit’te, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünde Rektör Prof. Dr. Baki Komsuoğlu tarafından karşılandı. Karşılamada, CHP Kocaeli Milletvekilleri Sefa Sirmen, İzzet Çetin, Salih Gün ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de bulundu. Komsuoğlu’nun makamında bir süre dinlenen Baykal, daha sonra Üniversitenin Kültür Merkezi’nden canlı yayınlanan ‘’Genç Bakış’’ programına katıldı.

Dokunulmazlık, yolsuzlukların

güvencesi haline getirilmiştir

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını ülkenin ve siyasi hayatın içine Cumhuriyet Halk Partisinin taşıdığını anlatan Baykal, şöyle devam etti:

‘’Dokunulmazlıklar, yolsuzlukların da bir anlamda güvencesi haline getirilmiştir. Bunun kaldırılması lâzım. Anayasayı değiştirmeden, Mecliste, herhangi bir dokunulmazlık dosyasıyla ilgili olarak ‘bunun dokunulmazlığını kaldırıyoruz, gitsin yargılansın’ demek mümkün.

Parlamentoda 300’e yakın dokunulmazlıkla ilgili dosya var. Benimle ilgili dokunulmazlık dosyası da var. Benim dokunulmazlığımın kaldırılmasını ve hakkımdaki dosyanın gereğinin yerine getirilmesini istiyorum, talep ediyorum. Benim partili arkadaşlarım dokunulmazlığımın kaldırılması için oy kullandı. Ama, AKP’liler, ‘hayır senin dokunulmazlığını kaldırmayacağız’ dediler ve kaldırmadılar. Yol olur diye korkuyorlar.’’

Abbas Güçlü’nün yönettiği programda bir öğrencinin Baykal’a, ‘’Sizin gibiler yüzünden Türkiye bu hale geldi, çekip gidin’’ demesi üzerine öğrenciler ile partililer arasında sözlü tartışma yaşandı.

Talabani, hepimizi çok derinden yaraladı

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye’nin güncel sorunlarına yönelik sorularını cevaplayan Baykal, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Türkiye’yi ve bölge ülkelerini hedef alan sözlerine ve ‘’PKK’yı, çatışmaları durdurması yönünde ikna ettik. PKK, birkaç gün içinde resmî ateşkes ilân edecek’’ şeklindeki açıklamasını eleştirerek, ‘’Talabani’nin yaptığı açıklamalar hepimizi çok derinden yaraladı’’ dedi. Talabani’nin bu açıklamaları karşısında Türkiye’deki güvenlik güçlerinin temsilcilerinin takındığı tavrın ‘’saygın’’ bir tavır olduğunu ifade eden Baykal şunları kaydetti: “Terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında bir ateşkesten söz etmek mümkün mü? Talabani bunu söylerken hangi sıfatla söylemekte? Cumhurbaşkanı olarak mı, yoksa Kuzey Irak’taki oluşumun sözcüsü olarak mı yapmaktadır? Irak Cumhurbaşkanlığı kimliğini unutup, bir cumhurbaşkanına hiç de uygun düşmeyecek, böyle bir terör örgütünün sözcüsü konumunda ‘biz onları ikna ettik’ demek, hiç de doğru değil. Demek ki senin onlarla temasın var. Demek ki sen onlarla müzakere içindesin. Sen onlar adına konuşuyorsun. ‘Biz onları ikna ettik’ derken ne karşılığı ikna ettin? Ne isteyeceksin? Bunlar çok üzüntü verici olaylar.’’

/ KOCAELİ

29.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müslümanlar Avrupa’nın bir parçası

  ONLAR DA OKUYABİLMELİ

  Rakı reklamları durduruldu

  Psikolojik harekât yetersiz

  Asker özgürlükler için de eylem yapsın

  Kutsal emanetler bugün ziyarete açılıyor

  Ağar: İktidar verdiği sözlerin altında kaldı

  Dokunulmazlıklar kaldırılsın

  Sağlık karnesi yerine kimlik

  Olli Rehn Ankara’ya geliyor

  Babacan, AB ülkeleri turunda

  Her eve internet ve bilgisayar müjdesi

  Eğitime destek sürüyor

  Ramazan fırsatları

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004